Reklama

Reklama

The Lost Symbol

všetky plagáty
Mysteriózny / Thriller
USA, 2022

Predloha:

Dan Brown (kniha)

Scenár:

Danny Strong
(ďalšie profesie)

Harvardského symbológa Roberta Langdona na poslednú chvíľu požiadajú, aby večer prednášal vo washingtonskom Capitole. Krátko po jeho príchode sa však v epicentre Rotundy nájde záhadný objekt, zakódovaný piatimi symbolmi. Spozná v ňom dávne poznanie k dávno stratenému svetu ukrytej ezoterickej múdrosti. Keď zistí, že niekto brutálne uniesol filantropa a významného slobodomurára Petra Solomona, ktorého si Langdon ako svojho mentora veľmi váži, uvedomí si, že jedinou nádejou, ako zachrániť priateľovi život, je prijať túto záhadnú výzvu a ísť tam, kam ho povedie. Langdon rýchlo zistí, že sa ocitol za fasádou najmocnejšieho mesta Ameriky, v neznámych komorách, chrámoch a tuneloch, ktoré tam existujú. Všetko čo bolo známe, sa zmení na tienistý, tajný svet šikovne skrytej minulosti, v ktorej slobodomurárske tajomstvá a nikdy predtým nevidené objavy akoby ho videli k jednej neskutočnej a nepredstaviteľnej pravde. Stratený symbol, brilantne zostavená tapiséria záhadných historiek, tajomných ikon a enigmatických kódov, s rýchlo sa odvíjajúcim sa dejom, ktorý na každom kroku ponúkne prekvapenia. Pretože – ako Robert Langdon zistí – nič nie je šokujúcejšie ako tajomstvo, ktoré sa ukrýva priamo pred očami... (marek.stone)

(viac)

Zaujímavosti (3)

  • Film se měl původně začít natáčet už v roce 2012, ale kvůli problémům se scénářem byl start natáčení odložen. (Stanleyyyy)
  • Scénář měli původně sepsat Steven Knight a sám autor knižní předlohy Dan Brown, ale oba s ním měli problémy, poněvadž děj knihy nedokázali zpracovat do přijatelné podoby ve filmu. Scenáristou se proto stal Danny Strong. (Stanleyyyy)
  • Jde o první díl série, na kterém se Ron Howard podílí pouze jako producent. (Freshoun)

Súvisiace novinky

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (viac)

Viggo Mortensen opět na cestě?

Viggo Mortensen opět na cestě?

29.12.2010

Konkrétně na cestě k Temné věži. Ron Howard to s adaptací rozmáchlé fantasy-westernové ságy Stephena Kinga The Dark Tower myslí smrtelně vážně. Unikátní projekt studia Universal počítá se třemi… (viac)

Reklama

Reklama