Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúci triler nakrútený podľa rovnomenného svetoznámeho bestselleru z pera Dana Browna, ktorý je po Anjeloch a démonoch, Da Vinciho kóde a Stratenom symbole už štvrtou časťou slávnej knižnej série. Profesor Robert Langdon sa zobudí na nemocničnom lôžku vo Florencii a nepamätá si nič, čo sa odohralo za posledných niekoľko dní. Jeho život je v ohrození a všetko závisí od toho, či dokáže rozlúštiť najťažšiu hádanku svojho života. (Itafilm)

(viac)

Zaujímavosti (19)

  • Inferno (2016) je treťou filmovou adaptáciou, ale ide o štvrtú knihu.Vynechaná bola tretia s podtitulom "Stratený symbol". Podľa spisovateľa Dana Browna se filmárom nepodarilo prísť na to, ako urobiť záporáka dostatočne výrazným. Filmová série tiež stavia na medzinárodných trhoch a "Stratený symbol" je na USA príliš úzko zameraný. Preto sa rovno prešlo k Infernu, ktoré je zasadené do Talianska a Turecka, kde sa venuje globálnej hrozbe. Podľa Entertainment Weekly, román nebol dostatočne vhodný na sfilmovanie nakoľko jedným z vrcholov knihy je naháňačka, ktorá sa celá odohráva v temnote, čo sa na plátne ukazuje špatne. Režisér Ron Howard už v minulosti uviedol, že vzniklo niekoľko verzií scenára, ale žiadna nebola uspokojivá. (Paldiny)
  • Pôvodne stanovilo štúdio Sony premiéru filmu na 18.12.2015, neskôr ju však kvôli silnej konkurencii v podobe Star Wars: The Force Awakens presunulo na 14.10.2016. Nakoniec, na začiatku roku 2016 sa premiéra posunula posledný krát a to o 2 týždne neskôr, na  28.10.2016. (beso74)
  • Inferno je síce štvrtou časťou série s Robertom Langdonom, ale len treťou, ktorá sa dostala na filmové plátno. Tretia kniha s názvom  "The Lost Symbol" sa zatiaľ sfilmovania nedočkala. (beso74)
  • Aby filmárom nikdy nechýbala Danteho posmrtná maska, rekvizitárske oddelenie ich vyrobilo rovno 15. (Zdroj: ITAfilm)
  • Zobristov smrteľný vírus bol vytvorený podľa nasledovného receptu: 40% voda, 30% rastlinný olej a 30% kečup. (Zdroj: ITAfilm)
  • Na nakrútenie Langdonovej vízie pekla bolo použitých 9000 litrov falošnej cukrovej krvi. (Zdroj: ITAfilm)
  • K nakrúteniu znepokojivého Zobristoveho YouTube videa o tom, že preľudnenie povedie k vyhynutiu ľudstva, pomohol Ronovi Howardovi filozof a futurista Jason Silva. (Zdroj: ITAfilm)
  • Počas nakrúcania vo Florencii produkcia poskytla dotáciu palácu Palazzo Vecchio. Táto dotácia poslúži na obnovenie miesta, kde je uložená skutočná posmrtná maska Danteho Alighieriho. (Zdroj: ITAfilm)
  • Počas jeho pobytu vo Florencii obdaroval Rona Howarda florentský starosta kľúčmi od mesta. V starodávnych časoch, keď boli mestá v Európe ešte obohnané hradbami, dostávali vzácne návštevy ako gesto dôvery a láskavosti práve tento dar. (Zdroj: ITAfilm)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. října 2016 ve Florencii. (Varan)
  • Ačkoliv je tento film nejkratší (120 min.), má nejdelší soundtrack z celé série (17 skladeb). Andělé a Démoni (2009) mají 8 skladeb se stopáží filmu 130 min. A Šifra mistra Leonarda (2006) 14 skladeb se stopáží filmu 150 min. (mrborn2lose)
  • Dr. Sienna Brooks (Felicity Jones) je v knize popsána jako žena s blond vlasy svázanými do culíku, zatímco ve filmu je bruneta. (chlastyml)
  • Točilo se mimo jiné ve Florencii, v Benátkách, v Budapešti a také v Turecku. Natáčelo se od 27. dubna do 21. července 2015. (rakovnik)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (viac)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (viac)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (viac)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (viac)

Reklama

Reklama