Reklama

Reklama

Hornblower - Rovnaké šance

(TV film)
  • Česko Hornblower - Rovná šance (viac)

Obsahy(1)

Historicko - dobrodružná filmová séria životnej cesty Horatia Hornblowera, legendárneho britského dôstojníka, s vynikajúcim hereckým obsadením. Veľkolepé a výpravné ťaženia britského impéria nepoznali hranice. Práve naopak, neustále ich prekračovali. A v tom bol Hornblower lepší ako ktokoľvek iný. Už od verbovačky v prístavnom mestečku Portsmouth bolo jasné, že do služieb britskej armády vstupuje muž, na ktorého sa len tak ľahko nezabudne. A jeho kariéra je dostatočne bohatá na to, aby sa pri tom nikto nenudil. Vojny zúria všade na okolo a my sa staneme spoločníkmi jedného z najudatnejších dôstojníkov svojej doby... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (68)

Yardak 

všetky recenzie používateľa

První příběhy mladého důstojníka Hornblowera začínají velmi netradičně - mořská nemoc, šikaná. Po čase se díky štěstí a určitým náhodám dostává do velení menší části lodi (na určitou část i celé lodi) a uplatňuje svoje zkušenosti, které začíná sbírat. Ioan Gruffudd to herecky táhne a nejen díky němu se budete těšit na další díly. Na Tv produkci nejlepší laťka. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa obrovské (a veľmi príjemné) prekvapenie. O Horatiovi Hornblowerovi som jakživ nepočul (ostatne, anglické dejiny sa na hodinách dejepisu predsa len tak dopodrobna nerozoberajú), no ihneď po prvom filme som si stihol utvoriť dokonalý obraz. Rovná šance je jednoducho vynikajúci historický film v najlepšej tradícii námorných dobrodružstiev, ktoré už dnes mimo Pirátov z Karibiku žijú iba z dosť obskurných výlevov a eskapád režisérov bez štipky úcty (a skúseností s remeslom). Gruffudd je skvelý a predstaviteľ slizkého Simmonsa rovnako. Nadšený potlesk. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Silné tri hviezdičky som prvej časti filmovej série o britskom námornom dôstojníkovi dal najmä preto, že tento žáner sa nachádza viac-menej na okraji môjho záujmu. V každom prípade to bol príťažlivý film s presnou typológiou postáv, dobrými hereckými výkonmi a starostlivo pripravenými dobovými reáliami. Že trpel obvyklým nešvárom filmov tohto žánru (dobrí sú príliš dobrí a zlí príliš zlí), je možné pričítať na vrub už literárnej predlohe. V každom prípade ma zaujíma kam bude smerovať úroveň ďalších dielov série. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Na počátku byla rovná šance, že to téhle televizní sérii (ne)vyjde. Ovšem již úvodní atmosferická scéna příjezdu na deštěm bičovanou HMS Justinian nedává případným obavám žádnou šanci. Úvodní epizoda nemá za cíl nic jiného než seznámit s postavami a semknout diváka s hlavním hrdinou. A i když by jí slušel vyšší rozpočet, tak toto letmé seznámení činí stylovým způsobem. Grieve je totiž chytrý pán v letech a tak moc dobře ví, že vsadit na ohromující výpravu je k ničemu, když vám budou postavy ukradené. A vemte jed na to, že to tady nehrozí ani u jedné jediné z nich. ()

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Horatio neztrácí ani po letech. Je správňácký jako superman. Možná i víc. Alespoň v tomto prvním díle na něm nelpí snad ani smítko. Rovná šance má spoustu děje a pěkně vystavený příběh. Pořád je ale během devadesáti minut i spousta času na rozvinutí charakterů všech potřebných postav. Zásluha patří i skvělým hercům, kterým stačí se trochu zatvářit a divákovi je hned všechno jasné. Ke konci jsem se už jen tetelil nad lehkými vtípky a spravedlností pro toho nejsprávnějšího námořníka. Nějaké ty škraloupy se najdou. Hlavně co se týče technického spracování a nějaké té nadsázky, ale stejně je to parádní rodinná podívaná. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčelo se v Turecku, na Ukrajině a v Portugalsku. (Terva)
  • Skutečná HMS Indefatigable byla spuštěna na vodu v prosinci 1794. Měla velmi dlouhou a impozantní kariéru pod spoustou skvělých velitelů. Nicméně prvním z nich byl opravdu i Sir Edward Pelew, kterého ve filmu hraje Robert Lindsay. (Untentrauer)

Reklama

Reklama