Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Agent bez minulosti

Agent bez minulosti (2002)

Ak je Pán prsteňov mojím najobľúbenejším fantasy filmom, Bourne zastáva prvú priečku v kategórii akčných filmov. Slušný scenár a vynikajúco natočené akčné scény si ma skutočne získali. Film sa uberá v porovnaní s knihou iným smerom, čo však na rozdiel od iných diel nie je na škodu. Autorom sa podarilo ideálne zmixovať knižnú myšlienku s vlastnými nápadmi a výsledok je hodný 5tich hviezdičiek.

Meno ruže

Meno ruže (1986)

Filmová adaptácia známej knihy sa podarila na jednotku. Atmosféra dýcha z každého záberu. Pre mňa jeden z najlepších z Conneryho filmov.

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001)

Jackson svojim kolegom ukázal, ako sa robí správna adaptácia knihy na filmové plátno. Kto má rád Tolkiena bude mať rád aj tento film. Kto Tolkiena nečítal, ale má rád fantasy bude takisto nadšený. Komu mocní hrdinovia, elfovia alebo trpaslíci nič nehovoria, nech radšej pozrie Hornblowera.

Hornblower - Rovnaké šance

Hornblower - Rovnaké šance (1998)

Prvý diel skvelej série, v ktorej nenájdete prázdny záber. Atmosféru, ktorú dokáže navodiť toto dielo môžu závidieť aj najväčšie hollywoodske trháky. Každá časť podáva svojským spôsobom nielen výpoveď o zvyklostiach anglického námorného loďstva na prelome 18. a 19. storočia, ale aj o dobe samotnej. Dobrodružná epopeja, ktorú by si žiadny milovník žánru nemal nechať ujsť.

Dellamorte Dellamore

Dellamorte Dellamore (1994)

"I would give my life to be dead." Skvelý čierny humor a skvelá satira na spoločnosť. Ani sa nepamätám, kedy som naposledy videl niečo, čo bolo natočené s takým nadhľadom.