Reklama

Reklama

Príbeh napínavého thrilleru Hra peňazí sa odohráva v reálnom čase kde sa herecké hviezdy George Clooney a Julia Roberts objavujú v úlohe moderátora finančného televízneho programu Lee Gatesa a jeho producentky Patty. Ocitajú sa vo veľmi vyhrotenej situácií potom, čo kontrolu nad štúdiom prevzal nahnevaný finančník, ktorý prišiel o všetok svoj majetok. Počas vypätého stretu, vysielaného televíziou v priamom prenose miliónom divákov, sa Lee a Patty púšťajú do boja nielen s útočníkom, ale aj s časom, aby rozplietli záhadu konšpirácie, ukrývajúcu sa na pozadí súčasných búrlivých a pretechnizovaných globálnych obchodných trhov. (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (273)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Problém filmu vidím v tom že přestože se Clooney opět snaží seč mu síly stačí, tak nějak ta dramatická rovina filmu působí malinko nevěrohodně. Určitě je škoda, že scénáristům pomalinku začnou docházet nápady a tak se musí chtě nechtě do ulic, aby byl hlavní padouch náležitě potrestán. Julia Roberts má kariéru vlastně za sebou a ještě před 15 rokama by divák byl za film s duem Roberts/Clooney vděčný. Dnes kolem nás jen tak prošumí. Studio Sony má prostě i nadále smůlu na velké bijáky. 60% ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Po takovým nic neříkajícím traileru jsem čekal další vesměs zbytečný film na ohrané téma, kterým snímek nakonec opravdu je, ale jednou se dá vidět bez úhony. Klonovaný George si tentokrát odpustil vesmírná moudra, vrátil se na zem a sehrál docela fajn postavu moderátora, takovýho přirozenýho, charakterově neutrálního ani neuvěřitelný sympaťák, ani nesnesitelnej egoista, prostě něco mezi tím, zkrátka mu tu úlohu docela věříte. Jsem rád, že film se celkem úspěšně vyhnul některým žánrovým klišé která se nabízela (pochopitelně až na ten konec) i když škoda, že potom co se to slibně rozjelo, tak v druhý půli to tvůrci zbytečně dohnali do trochu neskutečnýho konce (takhle by to v reálu určitě nedopadlo) navíc ta snaha soucítit za každou cenu z chudákem vocasem kterej se nechal oblbnout vyznívá docela naprázdno (Ta jeho frajerka mu to dala dobře a měla pravdu) Takže jedná se o kovanej průměr kterej si asi znova nepustím, ale ty slabší 3* mu nakonec dám.50% ()

Reklama

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Milá americká limonáda. 1) Zaujaly mě neokázale chytré dialogy, dramatická stavba, spád a celková příjemná atmosféra snímku._____ 2) Pěkný 26letý Jack O´Donnell (útočník ve studiu) dobře doplňoval hvězdné obsazení._____ 3) Za thriller bych toto drama, budiž, neoznačil stejně jako bych na rozdíl od Falconu neoznačil útočníka ve studiu za finančníka. Chtělo by to nejdřív se na film podívat, než začnete psát obsah a charakteristiku. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Pani Jodie Foster nie je dobrou režisérkou, a ani nikdy nebude, bývala voľakedy vynikajúcou herečkou, dnes stagnuje, k dispozícii má ligotavé hviezdy, typu Georga Clooneyho, či Julie Roberts, ktorí predvádzajú tradične nadštandardné herecké výkony, pod drobnohľadom skúseného kameramana Libatiquea, dejstvo sa odohráva v reálnom čase v televíznom štúdiu, kde namyslený LEE GATES uvádza svoju reláciu o financiách, pričom sem príde jeden mladík so zbraňou, ovešaný výbušninami bude ale tento moderátor. Je dosť nasraný, prišiel o všetky svoje úspory, lebo dal na rady od Gatesa, ale spoločnosť zaujímavým spôsobom skrachovala, a tak množstvo takých, ako je Kyle, skončili na psí tridsiatok. Teraz príde do štúdia, ktoré bude vysielať LIVE, aby mu to niekto prišiel vysvetliť... Tým pádom sa začína dráma v priamom prenose, akási REALITY SHOW, ktorú mnohí neberú ani vážne. Typická ľahostajnosť. Film pod taktovkou nadanej ( najmä po hereckej stránke ) Jodie Foster má výhodu v tom, že čo sledujem, to sa odohráva tak, ako to vidím ja, t. j v reálnom čase. Herci, ktorých v úvode spomínam, sú dosť v pohode, odvádzajú svoje dlhoročné skúsenosti, naopak, predstaviteľ Kylea, mi absolútne nesadol, Jack O'Connell, je napríklad v rovnakom znamení, ako som ja, ale nie je podľa mňa obstojným hercom ? Nie som si istý, ale výsledný dojem kazí aj On, aj samotný scenár a réžia, taktiež vedľajší herci. Film odporúčam, no s tým, že je to taký košatý, ledva priemer ! ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Kdybych byla kravata, chtěla bych, aby mě nosil George Clooney. A kdybych bylo zrcadlo, nastavilo bych se Julii Roberts, abych jí připomnělo, že to ona byla kdysi pretty woman. Hra peněz je všude kolem nás a hraje se nonstop, takže žádné překvápko, že se dostala i na plátno. Na film jsem si vzpomněl teď nedávno během předzápasového studia Buly, při nekonečně bolestivém rozboru Záruby s Hostákem. Kéž by i na Kavčí hory někdy vyběhl nasranej finančník... ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (9)

  • Julia Roberts (Patty) ve skutečnosti natočila všechny své scény tzv. naslepo. Obrazovky, na kterých ve filmu sleduje George Clooneyho (Lee), měly zelené pozadí a v postprodukci pak stačilo nahradit je záběry ze studia. (HellFire)

Reklama

Reklama