Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem rokov po tom, čo malá Cassandra záhadne zmizla, začnú na povrch vychádzať skutočnosti, ktoré indikujú, že by ešte stále mohla byť nažive. Polícia nevie, čo má robiť, ale postupne sa odhaľujú nové a nové fakty, napríklad aj to, že Cassandriných rodičov niekto sleduje. Vysvitne tak, že ich dcéra bola pravdepodobne obeťou zvláštneho únosu. (readan)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (68)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Film dvoch diametrálne odlišných polovíc. Tej prvej, v ktorej sa deprimujúci thriller prelína s emocionálne nabitou drámou a v niektorých momentoch Captive pripomenie vynikajúcich minuloročných Prisoners, prípadne zasneženou krajinou Fargo alebo námetom o unesenom dieťati a zdeptaných rodičoch nedávny britský seriálový hit Missing. Divákovi ani na chvíľu nenechá vydýchnuť od napätých scén, stiesnenej atmosféry, má niekoľko silných momentov podporených vynikajúcimi hereckými výkonmi všetkých zúčastnených od Ryana Reynoldsa, Rosario Dawson, až po Mireille Enos (scéna, keď v slzách vykríkne meno dcéry). Prelína sa tu niekoľko časových rovín (prítomnosť, minulosť), aj niekoľko dejových línií (vyšetrovanie polície, línia so zlomenými rodičmi, línia s unesenou dcérou) a príbeh postupne veľmi šikovne dávkuje informácie a rozmotáva túto niť udalostí. Bohužiaľ druhá polovica zabíja všetky poctivo vybudované momenty. Scenár robí sprvu inteligentne napísaného thrilleru len obyčajnú B-éčkovú thrillerovú břečku s nedôveryhodnými a maximálne vykonštruovanými situáciami (scéna so stromami, keď Ryan Reynolds navštívi dcéru). Pravdepodobnosť doteraz civilne budovaného príbehu sa odrazu rovná nule a celá tá línia s unesenou dcéru (ktorá absolútne nijako nekoná) a jej „únoscom“ je tak nedôveryhodná a hlúpa (to by vážne tých sedem rokov prežila v relatívnej psychickej pohode?!) až sa čudujem, že Captive dokázal napísať jeden a ten istý človek. Tam kde film zo začiatku prehádzanými časovými líniami vyžaduje od diváka pozornosť a premýšľanie, tu už by sa zišlo akékoľvek mozgové závity radšej odpojiť. Samotný záver je následne jedno obrovské klišé, ktorému chýba potrebná gradácia a samotné zúčtovanie pôsobí skôr komicky než napäto. Potenciál tu bol obrovský a minimálne necelá prvá hodinka dokázala správne podať ako tú dramatickú líniu v ktorej fungujú emócie, tak aj thriller v ktorom postupne narastá napätie, dopomáhalo tomu aj prostredie večne zasneženého mestečka. Je vidieť, že všetci zúčastnení sa snažili od silných hercov až po solídnu réžiu. Následne sa však akákoľvek snaha (aj kvalita) rúca rýchlejšie ako domček z karát a ostane len pocit kruto nevyužitého potenciálu, ktorý v druhej polovicu doslovne zabil akúkoľvek dobrú myšlienku a namiesto toho naservíroval typicky hlúpy thriller z tretej cenovej kategórie. V tomto prípade ani neviem ako hodnotiť, zo začiatku som chcel udeliť aj silné štyri hviezdičky, postupne som nebol ochotný ísť takmer ani na tie dve. Radšej to len čisto spriemerujem a viac sa nad Captive nezamýšľam. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

zbyshek 

všetky recenzie používateľa

Opravdu chladný thriller. Po Zmizení je tu další podobný srdcervoucí příběh. Ztráta potomka je vážná záležitost, a je jasné, že to diváka dostane. Ale tady se mi líbilo, že se netlačilo zas tak na pilu, a byly tam i jiné dějové linie. Takže veškerá koncentrace nebyla jen na dívenku v multifunkční místnosti. Celý průběh a vyvrcholení bylo celkem očekávané. Ale jsem rád za happyend. Po herecké stránce žádné výtky, scénář si myslím obstojný. Tak mi nic asi nebrání dát tomuto dílu už slušných 70%. ()

Reklama

herr_carter 

všetky recenzie používateľa

Atom Egoyan nám ještě v budoucnu ukáže ! Výborný psycho-thriller s naprosto skvělým úchylákem v hlavní roli, K.Durandem. Hnusná atmosféra toho,co se rodičům Cassandry stalo, je výborně podpořená i prostředím, jelikož stále a všude chumelí, brrrrrr. Hodně zvláštní a netradiční film, který si ale ty správné příznivce musí hned získat - zbytek zdejšího osazenstva se buď špatně vyspal, nebo to nepochopil.................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Segrestor 

všetky recenzie používateľa

Celkem slabota. Atmosféra trihelu se vytratila do posledního Atomu, zůstalo jen od každého žánru trochu. I žďabec komedie by se našel. To když nejhustší pedofilní síť, která si co do bezpečnosti nic nezadá s CIA, překonává hranice vlastní blbosti a dává o sobě amatérsky vědět. V momentě, když zorganizují setkání (SPOILER) unesené dívky s jejími rodiči, už smíchy dávíte ovladač. Dopadne to jak to dopadne. Za svou neopatrnost jsou záhy potrestáni a vy si říkáte, škoda, mohlo to být méně fantasy. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Za výpravu, herce a lehce ulítlý příběh bych dal i čtyřku, ale krom pár stupidit mám strašný pocit nevyužitého potenciálu, takže to nechám na třech a půl. Mohl to být super krimi thriller, kdyby se Egoyan nedržel úzkostlivě v drama vodách, a pustil trochu žilou tomu, o čem se tam pouze mluvilo. Hned by byl trhák na světě. 69% ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach v kanadskej provincii Ontario. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama