Reklama

Reklama

Vikingovia

(seriál)
  • Česko Vikingové (viac)
Trailer 1
Írsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvorcovia:

Michael Hirst

Scenár:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrajú:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenzie používateľa 0verseer k tomuto seriálu (62)

Season 1 (2013) (S01) 

Po prvej sérii jasne prevažujú kladné dojmy. Skvelá výprava, nádherná írska príroda je po celý čas pastvou pre oči, jeden by ani nepostrehol, že nejde o Škandináviu. Herecké obsadenie je sympatické, vyzdvihnúť by som okrem Fimmela chcel najmä Gustafa Skarsgårda a jeho Flokiho, ktorý ihneď prirástol k môjmu filmovému srdcu. Príbeh sa na moje prekvapenie hýbal pomerne rýchlo, takže jedinými mínusmi sú na mňa trochu nevyráznejšie scény bojov a vlažnejší záver. Ako keby už tvorcom dochádzali nápady a to najlepšie vyčerpali niekde po polovici prvej série, každopádne zatiaľ spokojnosť, 8/10. ()

První sněm (2013) (S01E01) 

"Odin gave his eye to acquire knowledge, but I would give far more." Počiatok pútavého Ragnarovho príbehu. Pilot som si opäť pustil s odstupom značného času, takže nostalgia pracovala na plné obrátky. Každopádne už úvod naznačil ako sa bude seriál ďalej rozvíjať a predstavil mnoho postáv, ktoré budú Ragnara sprevádzať až do smrti. Zároveň ponúkol neskutočne podmanivé scenérie seversko(írskej;) prírody a zaujímavú prácu s mytológiou v podobe tajomného šamana sprostredkúvajúceho budúcnosť a vidín Ódina. Okrem charizmatického Fimmela s odstupom času oceňujem rovnako aj skvelý casting v podobe Gustava Skarsgårda, ktorého svojský a uletený Floki veľmi ľahko prirastie k srdcu... ()

Hněv seveřanů (2013) (S01E02) 

Seriál sa s ničím nepára a Ragnarovu plavbu na západ ponúkla prekvapivo bez zbytočného otáľania už druhá epizóde. A nešlo o nič iné ako o známu inváziu ostrova Lindisfarne. Samotné vylodenie a drancovanie bolo natočené presvedčivo, celkovo teda išlo o veľmi podarenú epizódu, doplnenú o intrigy v severskej domovine. Ragnar sa opäť ukázal ako správny sympaťák a nenápadne zahajil svoje životné priateľstvo s Athelstanom... ()

Vyvlastnění (2013) (S01E03) 

Veci sa tu hýbu celkom rýchlo, ani sa ešte poriadne nevrátili a už další nájazd. Dej je teda pomerne svižný, čo beriem oproti mnohým seriálom ako veľké plus, výhrady k tomuto dielu sú podľa mňa až moc rýchle spriatelenie s kňazom, čo mi nepríde moc "vikingské" a záverečný boj, ktorý toho ukázal len veľmi pramálo. 8/10 ()

Soud (2013) (S01E04) 

Ragnar má všetkých 5 pokope, ťah s využitím nedele mu vyšiel rovnako ako (pre mňa trochu prekvapujúca) vernosť brata. Bitka s Angličanmi už bola lepšia ako v predchádzajúcej časti, stále to však na môj vkus nie je úplne ono, každopádne 9/10. ()

Přepadení (2013) (S01E05) 

Zatiaľ najlepšia časť seriálu. ()

Pohřební obřad (2013) (S01E06) 

Ďalšia skvelá časť, Vikingovia si držia veľmi svižné tempo, nemôžem povedať, že by som sa zatiaľ čo i len na chvíľu nudil. Po tejto časti s kľudným svedomím konštatujem, že som našiel další seriál, ktorý poputuje do sekcie obľúbených... ()

Královské výkupné (2013) (S01E07) 

Dávam 4*, pretože naivita a tuposť anglických kresťaňov v tejto epizóde je už cez čiaru znesiteľnosti. ()

Oběť bohům (2013) (S01E08) 

Doposiaľ najkrajšia výprava, žiaľ obsahovo to trochu pokrivkáva. Spoiler: Uchádzal mi trochu motív, prečo mal Ragnar v pláne obetovať zrovna kňaza, každopádne na záver série by človek s ohľadom na predchádzajúce časti očakával predsa len niečo dychberúcejšie... ()

Čas změn (2013) (S01E09) 

Najlepšiu epizódu série musíte hľadať (prekvapivo) niekde inde, táto totiž slúži viac-menej iba ako predohra pre udalosti nasledujúce... ()

Season 2 (2014) (S02) 

Druhá séria mala pár hluchých miest, kvôli ktorým sa mi jej hviezdičkový priemer z jednotlivých epizód zaokrúhlil na 4*, každopádne sú to veľmi silné štyri. Záver série je narozdiel od tej predchádzajúcej totiž omnoho intenzívnejší, v jej priebehu predstavilo sa mnoho nových postáv (chválim Egberta), odohralo sa mnoho bitiek a intríg sa zosnovalo toľko, že by sa za takú porciu nemuseli hanbiť ani samotné Game of Thrones. No prosto som spokojný a hneď sa púšťam do série ďalšej, 8,5/10. ()

Bratova vojna (2014) (S02E01) 

Nedá sa ináč, ale tentoraz musím byť na Vikingov prísny. Som detailista, takže sa mi nejedenkrát pozastavil rozum v dôsledku nelogických momentov počas úvodnej bitky a k tomu ešte ten telenovelo pôsobiaci zvrat s druhou ženou. Všetka tá minimalistickosť, ktorú som mal na prvej sezóne rád sa kamsi (dúfam len, že nie nenávratne) podela a ja som ostal po prvýkrát pri sledovaní tohto seriálu výrazne sklamaný. Travis tiež miestami doslova vtipne prehrával, takže na viac ako 2* to vytiahnuť nemôžem. ()

Invázia (2014) (S02E02) 

Vikingovia sa opäť po predchádzajúcej časti dostávajú do formy, ďalší nájazd a solídna rež v lese, ktorá sa mi až na ten klišovitý záver, keď Priest zachránil Ragnara páčila, 8/10 ()

Zrada (2014) (S02E03) 

Sigurd Snake in The Eye? Čo do prdele malo toto znamenať? Inak fajn epizódka, aj keď stále mi akosi nesedí premena Priesta na zabijáka, tak je pravda, že sa toho udialo na jednu časť až-až, 8/10 ()

Oko za oko (2014) (S02E04) 

Paradoxne sa mi na Vikingoch páčia skôr časti bez väčších bitiek. Kráľ Wessexu Egbert je správny týpek a v bitke proti kráľovi Horikovi mu popravde aj celkom držím prsty. Priestovo rozhodnutie ostať sa mi spočiatku páčilo, spôsob s akým s ním následne naložili už tak nie, každopádne som zvedavý aký bude jeho další osud. Ragnarov syn je narozdiel od svojho detského predchodcu sympaťák a som zvedavý, aký zvrat prinesie nasledujúci boj o stratený domov, 9/10 ()

Krvavé odpovede (2014) (S02E05) 

Polovičatá časť. Jarl Borg utiekol, stret medzi kráľmi neukázali. Halucinácie Priesta ma začínajú už iritovať, dúfam že ďalej sa to kvalitatívne zlepší, toto 5/10. ()

Neodpustený zločin (2014) (S02E06) 

Začiatok pomalý, druhá polovica epizódy však bola skvostná, toto by som teda od Ragnara nečakal. Ešte viac však prekvapila situácia okolo Lagerthy, ku ktorej moje sympatie začínajú rásť čoraz viac a viac. 8/10 ()

Krvavý orol (2014) (S02E07) 

Tak z Vikingov sa nám pomaly začínajú stavať Game of Thrones. Situácia je vyhrotená, nikto nikomu neverí a búducnosť je neistá. Dúfam, že nebude veľkým spoilerom, keď napíšem, že len úbohý Borg mal toho krvavého orla už len podľa názvu epizódy istého, 8/10. ()

Ľudia bez kostí (2014) (S02E08) 

Jediné čo stojí za zmienku ohľadom tejto epizódy je princezná nymfomanka. Inak vlastne platí to isté, čo platilo v predchádzajúcich dieloch, medzi nájazdníkmi panujú rozpory a všetko speje k ďalšej bitke, ktorú svojím aktom v závere kráľ Horik so svojím podareným synkom sám vyprovokoval, 6/10. ()

Voľba (2014) (S02E09) 

Úchvatná epizóda. K boju tentoraz nemám výhrady, Egbert má za ušami a vlastne som sa ocitol v rovnakom rozpoložení ako Athelstan, fandiaci rovnomerne Ragnarovi aj Egbertovi. Konečne to v boji zlízla okrem iných aj jedna z hlavných postáv zo strany vikingov, ktorí doteraz všetko len valcovali, teraz sa karta (uvidíme na ako dlho) proti ním obrátila. Stretnutie Ragnara s Athelstanom bolo povznášajúce a dojemné, spoiler! za scénu keď spolu kráčajú z tábora a Ragnar ho kryje vlastným telom tvorcom fakt tlieskam. Zatiaľ najlepšia časť seriálu, 10/10. ()

Súvisiace novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (viac)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (viac)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (viac)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (viac)

Reklama

Reklama