Reklama

Reklama

Ragnar podporí kráľa Horika v jeho spore s Jarlom Borgom, ktorý odmietol Horikovi predať svoju pôdu bohatú na nerastné bohatstvo. Ragnar a Horik spoja svoje vojská a spoločne zaútočia na Jarla Borga, ku ktorému sa pridá Ragnarov brat Rollo. Rollo bojuje proti vlastnému bratovi Ragnarovi. Nie je to prekvapujúce, vždy si želal jeho smrť, aby rozbehol svoju vlastnú slávnu kariéru. Princezná Aslaug prichádza do Kattegatu s prekvapením, ktoré zasiahne do dejín - prináša Ragnarovo dieťa, ktoré porodila. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (19)

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První epizoda druhé sezóny začala naprosto skvěle ozbrojeným střetem a rozkolem mezi bratry, takže jsem se těšil, jak ji po skončení opětkuji, jenže pak se do seriálu v průběhu monologu k mrtvé dceři vplížil patos a korunu všemu nasadila otravná rodinná pasáž. Kdybych chtěl vidět něco takového, budu sledovat Honzu Musila na TV Barrandov. Ani přes tyto výhrady jsem se nedonutil k udělení nižší známky. ()

Najt 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bombastický rozjezd druhé série. Úvodní bitva byla obyč, ale jde spíše o to, co se v ní stalo. Ragnar s posádkou se vrací zpět. Doma se vzpamatovávají z nemoci a LaGerta se dozvídá o nevěře. Je vyřčen rozsudek Rola a ke konci pak čeká Ragnara nejedno překvapení. Závěr pak ve stylu emocí, kdy se rodina kompletně rozpadá a pohled na Ragnarovy slzy mluví za vše. Hold, takhle to dopadá, když chlap neudrží ptáka v kalhotách. Akčně se nejedná o nic spešl, ale příběhově se úvodní epizoda povedla. ()

Reklama

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Vojna bratov v pravom slova zmysle. Prevedenie: Tá honba za mocou rozdelila Ragnara a Rola čo je škoda. Našťastie Rolo nebol schopný zabiť svojho brata a tak sa vracia ako vydedenec dediny. Po masívnom boji príde na radu mierové riešenie s tým že sa severania spoja proti spoločnému nepriateľovi, Angličanom. 96% ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slow motion na cválajúcich jazdcov, z ktorých je známy Rollo. Pred bitkou stoja na pieskovom lome Ragnar s kráľom a vernými. Ragnar je zaujatý kamerňom, ku ktorému sa skláňa. Krvavý Rollo v Ragnarových predstavách je kvalitný obraz. Kráľa Vikingov hral už v minulej sérii Donal Logue, známy herec z jednej série SoA, kde hral prefíkaného, zákerného FBI agenta a niečo podobné hrá aj tu. Pobozkanie lebky, postriekanie krvou po tele a nakŕmenie sa zvlášetnej zmesi pred bojom. Shield wall vs shield wall. Narúšajú ich len skokani, ktorí sa dostávajú za ňu so sekerami, niekedy však nabodnutí na kopije. Rollovi hrá pritom divoká hudba. Zápas Rollo a Borg vs. Floki je výnimočný, krvavý, drsný a v presile. Akcia je prerušená emóciami a logickým návrhom. Po príchode Auslag sa Ragnar správa ako submisívny chlap, ktorý svojim dominantným ženám neoznámil, ako to vlastne bude a tak sa trochu vykrúca a chýba mu kvalitnejší očný kontakt, čím sa kazí jeho dominancia. Vo výsledku tak máme skoro najlepšie začatú epizódu, ktorá postupne spomaľuje tempo a zvoľňuje dôležitosť problémov. Rodinná dráma sa ešte dala vydržať, ale ak sa v podobnom duchu bude pokračovať príliš veľa, tak kvalita pôjde dole. ()

Tumbik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Excelentní! Po nudném posledním dílu první série přichází tento nářez. Souboj na začátku dílu byl naprosto úchvatný, neméně úchvatný byl i zbytek dílu. Celý díl byl skvěle emocionálně vykonstruován, scénář se (řečeno hezky česky) s ničím nes*al. Ragnar ukázal, že není jenom stroj na zabíjení nepřátel, ale že má i city.... Výborně, do detailu zpracovaná postava, navíc zahrána hercem, který se pro tuto roli snad narodil :). ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (1)

  • Když Rollo (Clive Standen) přijímá posla, krvavý cákanec na jeho hrudi se v jednotlivých záběrech mění. (Geriel)

Reklama

Reklama