Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Ragnar se od věštky dozví, že je předurčen pro skvělou budoucnost. Nechá si postavit loď a je rozhodnut vypravit se na západ... (TV Prima)

Recenzie (21)

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

793 nášho letopočtu. Eastern Baltic. Košatý dub, blížiaca sa búrka. Hmlisto. V tvári špinavý a krvavý Ragnar sa úspešne bráni bojovou sekerou proti chlapovi s mečom. Súboje sú drsné a krvavé, seriál pre chlapov, ako má byť. Poďakovanie spolubojovníkovi. Havrany, zdajúci sa prízrak Odina, valkýry berúce duše padlých ku sebe. Ragnar nevraví žene, že ju miluje, ale že sa mu snívalo, že mu nakladala krvavý puding. Krásna krajina plná lesov a hlavný hrdina prezrádzajúci malému chlapcovi svoje dosiaľ neukojené ambície. Hnusne vyzerajúci mystik so zalepenými očami úprimne Ragnarovi vraví o jeho osude. Zradný Rolo, do seba zahľadený jarl či príliš veľký sen sú dobre rozohraté karty seriálu. Veľmi kvalitná epizóda ohľadom búrania starých poriadkov, nasledovania svojho cieľa, zaradenia sa, vzťahu ku ženám aj o vikinských zvykoch. Ideálne pre cieľavedomých chlapov. ()

0verseer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Odin gave his eye to acquire knowledge, but I would give far more." Počiatok pútavého Ragnarovho príbehu. Pilot som si opäť pustil s odstupom značného času, takže nostalgia pracovala na plné obrátky. Každopádne už úvod naznačil ako sa bude seriál ďalej rozvíjať a predstavil mnoho postáv, ktoré budú Ragnara sprevádzať až do smrti. Zároveň ponúkol neskutočne podmanivé scenérie seversko(írskej;) prírody a zaujímavú prácu s mytológiou v podobe tajomného šamana sprostredkúvajúceho budúcnosť a vidín Ódina. Okrem charizmatického Fimmela s odstupom času oceňujem rovnako aj skvelý casting v podobe Gustava Skarsgårda, ktorého svojský a uletený Floki veľmi ľahko prirastie k srdcu... ()

Reklama

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slušně zpracované uvedení do příběhu a seznámení s postavami. Po celou dobu jsem se nenudil, stále se něco dělo a ukázalo se, že Lagertha bude zřejmě hlavním objektem zájmu všech přítomných seveřanů. No, nedivím se, Kathryn Winnick se rodičům povedla. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ragnar sa spolu so svojim synom Bjornom vydávajú na thing, čo je stretnutie všetkých mužov z ostrava pod vedením jarla Haraldsona, aby sa vyriešilo niekoľko sporov a rozhodlo, kam vyplávajú muži na výpravy. Zároveň to bude prvá Bjornova účasť na slávnosti, kde zloží sľub vrnosti jlovi a stane sa z neho muž. Ragnar sa spolu so svojim bratom dostávajú do sporu s jarlom Haraldsonom, pretože chcú vyplávať na západ a nie ako každý rok na východ do pobaltia. Ragnar navštívi s Bjornom kamaráta Flokiho, ktorý stavia pre Ragnara vlastnú loď, nakoľko ten je presvedčený, že na západe na neho čaká bohatstvo a sláva. Dobrá pilotná časť, výborne spracované kostýmy a kulisy a aj celková atmosféra úvodnej časti ukazuje, že sa bude načo pozerať. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Syrové, temné, špinavé. Zároveň už v prvním díle některé postavy velmi zajímavě načrtnuté s unikátními charakteristikami. Je to zatím takové méně rozmáchlé GOT, ale je pravda, že začátek je vlastně velmi podobný. Plus za silné ženské postavy které ale neztrácejí nic ze své vnitřní křechkosti a schopnosti tvořit rodinné zázemí. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (1)

  • Eric Trygvasson (Conor Madden) je popraven za vraždu. Vikingové však ve skutečnosti místo trestu smrti posílali kriminálníky do vyhnanství. (Hem.m)

Reklama

Reklama