Reklama

Reklama

Vikingovia

(seriál)
  • Česko Vikingové (viac)
Trailer 1
Írsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvorcovia:

Michael Hirst

Scenár:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrajú:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenzie používateľa johnsnow k tomuto seriálu (96)

Vikingovia (2013) 

Vikingovia sú za mnou. prvé 4 série som si neskutočne užíval, priniesli parádne súboje, zaujímavé i zákerné postavy, slušné zvraty. 5 séria však dosť veľa vecí poondila a 6 sa síce zapojením Rusov a návratu Alfréda zdvihla o niečo vyššie, tak predsa len tá slabota a iritácia 5 série ktorú som pozeral veľmi dlho (šak môžete si porovnať aké boli niekedy veľké časové rozostupy medzi hodnotením jednotlivých dielov 5 série) ma skrátka núti ubrať n úplnom hodnotení 1*, avšak rozhodne odporúčam aspoň prvé 4 série pozrieť a pokiaľ chcete pozerať ďalej a pretrpíte 5 sériu, tú 6 už dajak dorafete. ()

Season 1 (2013) (S01) 

Okrem slabšieho posledného dielu skvelý vjazd do vikingského sveta. Dojmy som dal ku každej epizóde zvlášť, sem iba dodám, že teším na druhý part. ()

První sněm (2013) (S01E01) 

Skvelé vhodenie do deja. je to drsné, špinavé odporné, presne ako svet vikingov. Zrejme to bude taká GOT po seversky. Aspoň zatiaľ to na mňa tak pôsobí. ()

Hněv seveřanů (2013) (S01E02) 

v druhom dieli vyrážame raidovať kostoly. Musím uznať, že masaker to bol slušný, síce nie tak drsný ako by to urobila hra o tróny ale dobrý. Haraldson až sa Ragnar vráti máš po piči. A musím uznať, že Vikingovia mali zaujímavé manželské hádky. ()

Vyvlastnění (2013) (S01E03) 

Pokračuje to fakt dobre, síce sa dočkáme veľa kecov a krutosti Haraldsona (už sa neviem dočkať až s ním ragnar stratí nervy) a v závere aj jednu síce trošku slabšiu bitku ale nevadí a neznamená to, že sa to do budúcna nezlepší. Aspoň dúfam ()

Soud (2013) (S01E04) 

A máme tu konečne peckový diel(akože tie predtým tiež neboli zlé ale tento je iná liga) Skvelé raidovanie mesta s využitím poznatkov o kresťanoch. Akcia na pláži tentokrát skvelá a dlhá, následne vidíme Haraldsona jak kuje pikle voči Ragnarovi ale nevydá mu to. Tak vyšle zabijakov a ani to mu nevydá. A Ragnar si ide sadnúť na skalu. Tak hádam, že tam nezamrzne a v ďalšom diely pošle Haraldsona tam kam patrí. Ideálne s hlavou od tela. ()

Přepadení (2013) (S01E05) 

Skvelý akčný začiatok, zaujímavé zistenie, že vikingovia radi trojku, vtipná debata flokiho a mnícha o ich náboženstvách a záver ktorý naznačuje, že Haraldson má konečne na kahánku. ()

Pohřební obřad (2013) (S01E06) 

čím ďalej tým viac better. Najprv tu máme výborný súboj Haraldsona a Ragnara ktorý je síce trošku kratší ale dobrý, Následne vidíme vikingský pohreb, vypočujeme si ako má vyzerať ragnarok (Lebo v Thor 3 to waititi pekne posral) a v závere sa nám objavuje zrejme nový Ragnarov nepriateľ, kráľ Eila. ()

Královské výkupné (2013) (S01E07) 

Ono to prisamvačku naberá grády i kvalitu s každou ďalšou časťou. najprv tu máme fajn nočnú prepadovku, potom návštevu u kráľa s pár vtipnými momentami stretu pohanov a kresťanov, očakávaný Eilov ojeb ktorý ale nevidal podľa plánu a jasný náznak, že Eila a Ragnar si ešte povedia čo preto. Pasáž v domovine nezaujímavá, ale celkom prekvapivá v jednej veci. ()

Oběť bohům (2013) (S01E08) 

Taká skôr naboženská časť, ktorá nie je zlá a ukáže nám ako vikingom drbalo s hubičiek a ich štýl obetovania. Slabšie 4*. ()

Čas změn (2013) (S01E09) 

Na finálny part slabé ale spoznáme dve nové postavy. Súdim, že jak jedna tak druhá budú pekne zákerné svine. Na domácom fronte kántri mor pár postáv a v závere zistíme, že tu máme podlú zradu a zároveň prísľub akcie. ()

Season 2 (2014) (S02) 

Druhá séria prináša viac akcie, viac zvratov, prekvapení, nejakú tú väčšiu drsnosť. parádny súboj Vikingov a spojených armád Anglicka, no skrátka neskutočná spokojnosť. ()

Bratova vojna (2014) (S02E01) 

Na začiatku máme slušný súboj, kde Floki takmer vypustí dušu. Riešenie konfliktu je prísľubom Raidov na Britániu takže sa teším. Súd s Rollom je slabý, príchod tej kravy Aslaug očakávaný a Ragnar je od tejto časti u mňa ultimátny pakokot. Uvidím či naňho názor zmením po ďalších partoch. ()

Invázia (2014) (S02E02) 

Akože len tak z piči urobiť skok o 4 roky bolo prekvapko ale narozdiel od Fallings Skies kde sa tiež skákalo v čase tak tu je to ok. Zisťujeme, že Ragnar jebe jak stepná koza, že sa pripravuje na návrat do Anglie, že o synovi a Lagerte nevie ani hovno a že prijal svojho brata späť ale nedovolil mu vyraziť na raidovanie. A athelstan sa stáva jedným z nich to je tiež zaujímavé. Nakoniec sa na raid vyberú a bitka je naozaj slušná. No a v samotnom závere spoznáme ďalšieho kráľa, tentokrát z Wessexu tak uvidíme či bude drsnejší ako Eila. ()

Zrada (2014) (S02E03) 

masaker časť toto. Zisťujeme kde je Lagherta a Bjorn(a že si za muža zebrala ešte väčšieho debila jak Ragnara) následne nájazd na dedinu a slušnú bitku. Vyjednávanie s biskupom ktorý je vyžratý jak sa patrí, umučenie farára. No a v závere úspešný útok jarla Borga na Ragnarove sídlo zakončené jeho smiechom v trónnej sále. To je teda finish. ()

Oko za oko (2014) (S02E04) 

Prepadnutie v lese, ukrižovanie athelstana(asi nie je náhoda, že sa na Ježiša silne podobá) to všetko je fajn, ale záverečné stretnutie našej prvej rodinky je topové. P.S. neviem či má ten Wessexský kráľ uchylku na vaňu alebo čo ale snáď 90 percent času trávi v nej. ()

Krvavé odpovede (2014) (S02E05) 

Masaker časť kde Ragnar vráti Borgovi šecko i s úrokmi. ten síce ufujazdí ale vie, že je v prdeli, aj keď predpokladám, že ešte nepovedal posledné slovo. No a Athelstan sa stretáva s diablom a zároveň zisťujeme, že náš kúpeľný kráľ sa chce stretnúť s Eilom. Zrejme za účelom spojenectva proti Ragnarovi. Uvidíme. ()

Neodpustený zločin (2014) (S02E06) 

Neakčná ale celkom hutná epizóda. Ukáže nám, že Athelstan bude skúmať rímske poznatky, že Bjorn si našiel pičidelo na obrábanie, teda ak ho tam daná slečna pustí. Siggy je radodajka a záverečná pasáž S Borgom je fakt dobrá, len škoda, že v najlepšom utnutá. Jo a Lagherta to kvalitne poriešila so svojim starým. ()

Krvavý orol (2014) (S02E07) 

Diel kde zisťujeme, že Eila a Egbert vytvárajú alianciu a spajájú to sňatkom ich detí. Na severe vidíme simultánne prebiehať svadbu Flokiho a jeho slečny. Čo je inak pekné aby sme vedeli porovnať ako odlišne prebiehala svadba. Siggy je sviňa, túto nálepku si už u mňa ťažko zmyje. No a Borg dostal orlí dar lebo Lagertha aka Jarl neviemaký došiel ako náhrada zaňho. Inak Borgova poprava bola fakt hutná. ()

Ľudia bez kostí (2014) (S02E08) 

Trošku slabší diel kde spoznávame nymfomaniacku princeznú z ďalšieho kráľovstva, zároveň Ragnar dostane ďalšie dieťa, žiaľbohu postihnuté a v závere sa vyberieme na Raid a ten útok Horikovho syna na Egbertovho syna v závere bude mať podľa mňa kurevskú dohru. ()

Súvisiace novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (viac)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (viac)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (viac)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (viac)

Reklama

Reklama