Reklama

Reklama

Hrozba z temnoty

(seriál)
  • Česko Lovci duchů (viac)
Trailer
Horor / Dráma / Mysteriózny / Thriller / Fantasy / Komédia
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvorcovia:

Eric Kripke

Réžia:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (viac)

Predloha:

John Shiban (kniha)

Hrajú:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (viac)
(ďalšie profesie)

Série(15) / Epizódy(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (14)

Mrtvá na mostě (2005) (S01E01) 

Príbeh: Dvaja bratia po tragickej smrti matky a otcovej vojenskej výchove začínajú loviť paranormálne bytosti a hľadajú svojho nezvestného otca. Prevedenie: Hneď v prvej časti sa stretávame s "Kvíliacou ženou" čo je celkom ikonická duchárska postava. Škoda tých efektov z prelomu tisícročia ak by sa to natáčalo niekedy teraz, tak by sme sa dostali na o dosť lepšie efekty. Ale Dilanove hlášky boli mega dosť som sa bavil. 88% ()

Wendigo (2005) (S01E02) 

Príbeh: Pátranie po otcovi zavedie našu ústrednú dvojicu do divočiny Colorada a do sporu s Wendigom. Prevedenie: Napätie skoro nulové a okolo Wendiga sme mali iba strohé historické vysvetlenie ale podľa mytológie vôbec tak nevyzeral. Mal by mať jelenie rohy a zuby vlka s telom človeka a obrovskými pazúrmi. A všetko navyše skončilo prekvapujúco sladúčko. Dilan nemal moc veľa hlášok a tak priemerné hodnotenie vystihuje moju náladu. 50% ()

Jezero smrti (2005) (S01E03) 

Príbeh: V malom jazere vo Wisconsine záhadne miznú utopené telá v jazere. Naša dvojica je na stope duchovi pomsty. Prevedenie: Veľmi dobre gradovaná časť s priam až detektívnou zápletkou a prekvapivým príbehovým zvratom na koniec. Dobre sa na to pozeralo a po dvoch predchádzajúcich častiach konečne niečo od čoho sa mi len ťažko odtrhávalo pohľad. 90% ()

Démon v letadle (2005) (S01E04) 

Príbeh: Démon turista, ktorý sa vám postará o nevídaný letecký zážitok - teda ak ho duo bratov Winchestrových nepošle skôr späť do plameňov pekelných. Prevedenie: Asi je to spôsobené iba mojím absolútnym nezáujmom o tohto letiskového dymiaceho ducha  ale mne sa táto časť až tak nepáčila. Všetko sa dialo v rozmedzí troch mesiacov ale dané to bolo tak dokopy, že divák bol z toho grogy. Ďalej to bude určite lepšie. 58% ()

Krvavá Mary (2005) (S01E05) 

Príbeh: Ikonická Bloody Mary - ktorej meno dokázal český dabing dokonalo schomoliť - sa postaví proti bratom Winchestrovcom. Otázne je kto bude ťahať sa kratší koniec. Prevedenie: Časti, ktoré sa hrajú na detektívku sú aj podľa mojich hodnotení u mňa dosť cenené. M8 to potom tú správnu atmosféru a dielu potom dokonca prepáčite aj absolútne odfláknutý finalny fight s entitou akou je Krvavá Mary. 90% ()

Druhá kůže (2005) (S01E06) 

Príbeh: Winchestrovci natrafia na meňavca, ktorý mení podobu aby mohol zabíjať. Rozhodnú sa pomôcť kráske v ťažkostiach tým, že ho odpravia do ríše pekelnej. Prevedenie:  Mňa nijak tento meňavkový démon neoslovil. musím ale uznať, že detektívna zápletka bola na úrovni ej efekt prevtelenia kože na svoju dobu dosť dobrý. Kráska bola naozaj kráska len mi chýbal nijaký motív démona. Prečo zabíjal? 78% ()

Muž s hákem (2005) (S01E07) 

Príbeh: V malom mestečku sa objaví legendárny muž s hákom a bratia Winchestrovci si s ním musia poradiť. Prevedenie: Atmosféra veľmi dobrá a aj príbeh celkom nezaostával. Akurát ja som sa ocitol v deväťdesiatych rokoch vo vtedy legendárnych Slasheroch a tie mi moc nie sú po chuti. Predom definovaný zloduch, ktorý proste killuje všetko na okolí už dávno nie je v móde a postavám chýba hĺbka ale zas na druhú stranu ako jeden diel seriálu vysoko kvalitný. 80% ()

Kletba (2005) (S01E08) 

Príbeh: Winchestrovci sa musia popasovať s Indiánskou kliatbou, ktorá demoluje chrobákmi blízky developerský projekt. Prevedenie: Pre mňa absolútne nezaujímavá Indiánska legenda, ktorá sa dala prekonať jednoduchým prečkaním apokalypsy v dome počas jednej noci, čo zas povedzme si nie je až taká výzva. Zatiaľ najnudnejší diel. 45% ()

Znovu doma (2005) (S01E09) 

Príbeh: Sam má nočné mory a presvedčí Deana aby sa vrátili domov lebo má predtuchu, že na nových majiteľov v dome číha zlo. Spoja sily s miestnou vešticou, ktorá im pomôže toto zlo poraziť. Nepodarilo by sa im to ale bez pomoci ducha ich matky. Prevedenie: Konečne sa príbeh niekam posúva a nestagnuje. Popravde po debilnej časti s chrobákmi musela prsť nijaká pecka inak by to väčšina divákov asi zabalila. Za mňa veľmi podarená časť. 91% ()

Rooseveltova léčebna (2005) (S01E10) 

Príbeh: V meste Rockford leží starí blázinec a jeho južné krídlo bolo ešte donedávna uzamknuté. Teraz je otvorené a tak tu máme prácičku pre bratov Winchestrovcov, ktorý sú na stope bláznivého doktora. Prevedenie: Diel, ktorý má asi najlepšiu atmosféru od začiatku prvej série. Dosť dobré lakačky a celkom dobre zvládnuté aj kostýmy a efekty. Za mňa Ďalší plný počet a hor sa na ďalšiu časť. 92% ()

Strašák (2006) (S01E11) 

Príbeh: Diel začína rozkolom, kedy sa bratia rozdelia aby neskôr mohli zas spojiť sily. V malom mestečku zúri zlo v podobe strašiaka, ktorému sekunduje celé mesto. Do príbehu nám vstupuje nová postava tajomnej stopárky. Prevedenie: Konečne diel, ktorý nám posúva aj rodinný príbeh aj atmosférický príbeh. A keď hovorím o atmosfére tak v tejto časti je hutná. Veľmi sa mi páčila kooperácia celej dediny to malo šmrnc. 97% ()

Víra (2006) (S01E12) 

Príbeh: Dean je vážne chorý a tak bratia cestujú za liečiteľom, ktorý vraj dokáže zázraky. Neskôr zisťujú, že zázrak liečenia má aj svoju karmickú dohru. Smrť si vždy odnesie jednu dušu. Prevedenie: Veľmi zaujímavo a pútavo poňaté. To, že jediná istota na tejto zemi je Smrť je jasné a v tejto časti je to aj vizuálne podané aby to každý pochopil. 91% ()

Silnice 666 (2006) (S01E13) 

Príbeh: Na Route 6 sa stala podivná nehoda a tak sa tam zjavia bratia Winchstrovci aby sa na tieto okolnosti pozreli z blízka. Prevedenie: Ja osobne neznášam horory z tematikou "zabíjajú veci". Ako napríklad auto, dom, pračka, kosačka... Je to pre mňa najinfantilnejší scenáristický námet a nie je si moc nad čím lámať hlavu.  49% ()

Noční můra (2006) (S01E14) 

Príbeh: Samove predtuchy ho zavedú do Michigenu, kde zisťuje svoje spojenie z jedno miestnou rodinou, ktorú za jej minulosť stretol veľmi temný osud. Prevedenie: Najviac oceňujem náznak detektívnej zápletky. Povedzte mi ale ak by sa vám 2x samo do seba otvorilo okno, aký debil musíte byť aby ste si pod neho ľahli? Dávam plné gule iba za náznak hlavnej dejovej linky a posunutie Samových schopností. 90% ()

Súvisiace novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (viac)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (viac)

Reklama

Reklama