Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta kamarádů vyráží jednoho večera stanovat v lese. Jednoho z přátel něco napadne. Démon poté zabije dalšího kamaráda, až na toho posledního. Bratři pátrají po zmizelém otci – stopy je zavedou do Blackwater Ridge v Coloradu, kde démon zaútočil. Bratři se to rozhodnou vyšetřit, a proto kontaktují kamarádku obětí Hayley, která jim ukáže videa, co tam její přátelé nahráli. Díky tomu videu odhalí podivný stín, který nepatří člověku. Dalšího rána se bratři, Hayley, její bratr Ben a jejich průvodce vydají najít oběti. Ještě toho večera je vyděsí podivné zvuky a následujícího rána zmizí i průvodce po lesích. A aby toho nebylo málo, Wendigo dostalo Deana. Sam, Hayley a Ben musí spojit své síly, protože jinak se odtamtud nedostanou. (Varan)

(viac)

Recenzie (8)

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hoci sa považujem za fanúšika, táto epizóda ukazuje všetky slabiny Supernaturalu. A niektoré z vecí, ktoré na ňom milujem. Začnime tými zlými: Po prvé, príbeh je bezostyšne vykradnutý z epizódy Aktov X ("Detour", 5. sezóna). Ak mi neveríte, pozrite si to sami. Je to niečo, čo tu scenáristi robia často, a mňa to naozaj štve. Berú kúsky z iných filmov alebo seriálov a prezentujú ich, akoby to bolo niečo nové. Robia to navyše veľmi mizerným spôsobom. Nechápte ma zle, nie je to hlavná zápletka, o ktorej hovorím. Čo sa mi tiež nepáči, je fakt, že kamkoľvek sa dostanú, vždy je to "pekná" mladá žena, s ktorou skončia (no, som v polovici 1. série, takže sa to možno zmení). No tak, to je tak inkhorn. Postavy by potrebovali oveľa väčšiu hĺbku a nezaškodilo by, keby sa trochu viac podobali na priemerných ľudí. Dodalo by to seriálu oveľa viac dôveryhodnosti (áno, aj keď ide o horor/mystery-show, existuje niečo ako dôveryhodnosť). Teraz k veciam, ktoré sa mi páčia: Mám rád úprimné momenty medzi Samom a Deanom. Práve v týchto rozhovoroch začína seriál skutočne žiariť. Je to vtedy, keď sa dozvedáte o ich charakteroch, keď ich spoznávate a spôsob, akým každý z nich rozmýšľa. Páčia sa mi narážky na ich minulosť, drobné náznaky, ktoré vám ukážu, ako sa z nich stali muži, ktorými sú. Je srdcervúce vidieť ich v tých chvíľach, opustených, keď nie sú ničím viac ako dvoma chlapcami, ktorí zúfalo hľadajú svojho otca. Dialógy sú napísané veľmi dobre a herci ich uvádzajú do praxe asi najlepším možným spôsobom. Stačí to na to, aby to vynahradilo všetky nedostatky seriálu. ()

helraiser 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Druhý díl a opět super. Bratři si to tentokrát namířili do divočiny, kam je vede taťkův deník a kde záhadně mizí lidi a ještě netuší, že budou muset změřit sílu s Wendigem, který se s tím moc nepáře a ztvárněn je slušně. Celkem pěkný Survival který pobaví a opravdu se na něj dobře kouká a má to i slušnou atmošku, především noční scény a samozřejmě vrcholem je děj v padouchově doupěti. Jediná věc mě štvala a to Sam, opravdu mě rozčiloval a po repete seriálu se to ještě umocňuje, naštěstí tu máme Deana který to opět zachraňuje. Super podivaná. ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Predátor hadra! Inspirace tímhle veleslavným sci-fi je tu cítit na sto honů.  Prales a neviditelný  humanoidní nepřítel s nadlidskou silou. Zpracování indiánské legendy tímto způsobem přesně odráží nadhled autorů, který se vine celým seriálem a zřejmě i stojí za jeho velkou popularitou. Při zúčtování jsem jen čekal, že Dean pronese něco ve smyslu Ty máš ale držku!  Pět obětí v objetí. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Pátranie po otcovi zavedie našu ústrednú dvojicu do divočiny Colorada a do sporu s Wendigom. Prevedenie: Napätie skoro nulové a okolo Wendiga sme mali iba strohé historické vysvetlenie ale podľa mytológie vôbec tak nevyzeral. Mal by mať jelenie rohy a zuby vlka s telom človeka a obrovskými pazúrmi. A všetko navyše skončilo prekvapujúco sladúčko. Dilan nemal moc veľa hlášok a tak priemerné hodnotenie vystihuje moju náladu. 50% ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (9)

  • Ze scény, kde drží Dean (Jensen Ackles) v jídelně propisku mezi rty, později vzniklo hojně Facebookem používané meme. (TaNya_)
  • Kniha, ktorú Tommy na začiatku číta, je "The Hero with a Thousand Faces" od Josepha Campbella. (Pat.Ko)
  • Priateľka Sama (Jared Padalecki) sa celým menom volala Jessica Lee Moore, kde to môžeme postrehnúť na jej náhrobku. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama