Reklama

Reklama

Anakonda

Trailer

Obsahy(1)

Brazílske dažďové pralesy sú rovnako krásne aj nebezpečné. Nežijú tu totiž len prekrásne motýle a vtáky, ale i jeden z najväčších a najútočnejších hadov na svete - anakonda. Do tohto tajuplného sveta prichádza štáb dokumentaristov, ktorý vediú antropológ Steven Cale (Eric Stolz) a mladá režisérka Terri Floresová (Jennifer Lopez). Dúfajú, že sa im podarí objaviť kmeň Indiánov Širišama. Filmová partia vyloví po pár míľach svojej riskantnej cesty tajomného stroskotanca Paula Saronea (John Voight), ktorý tu žije už niekoľko rokov. Jeho bohaté znalosti o indiánoch ich presvedčia, aby ho nasledovali. Ale len bezohľadný Sarone pozná skutočný cieľ ich cesty - už roky pátra po legendárnej dvanásťmetrovej anakonde, kvôli ktorej je ochotný obetovať kohokoľvek a čokoľvek... (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (401)

lamps 

všetky recenzie používateľa

Tu obrovskou kritiku tohoto snímku jsem nikdy tak úplně nepochopil. Je pravda, že efekty stojí za staru bačkoru a ani příběh si s kvalitním scénáristou zřejmě nepotykal, ale jinak je Anakonda poměrně svěží a místy dokonce i napínavá dobrodružná podívaná, která hraje víceméně jen na efekt. Ať už je to efekt v podobě zabijáckého hada, jenž je i přes svůj digitální vzhled poměrně často na očích, nebo v podobě krásného pozadí Jennifer Lopez, jejíž skrovný obleček dostane pořádně zabrat. Největším esem je ale z mého pohledu ďábelský výkon Jona Voighta, z jehož záporáka mi až přebíhal mráz po zádech a okamžitě si získal všechny mé sympatie. Bohužel, anakonda v roli zloducha ani zdaleka nedosáhla na jeho úroveň a celkový dojem paradoxně hodně kazí. I tak ale naprosto poctivých 60%. ()

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

I přesto, že jsem fanouškem béčkových hororů, jako je Resident Evil jsem tohle nepřekousnul. Popcornový klišé horor bez špetky atmosféry, napětí a strachu. Tupý scénář, který by nevešel ani na stránku A4 a to herecké obsazení a "vystrašené" tváře, které u někoho fungují mě nepřijde ani vtipné. Podprůměrně zdlouhavé a film trvá jako dva klišé horory po sobě. ()

Reklama

Bat55 

všetky recenzie používateľa

,,Anakonda Vám vyrazí dech"..... jasnééé. Ono Anakonda sa hrá na niečo viac, ale v skutočnosti je to tupý, primitívne postavený film, bez žiadnej zaujimavej postavy (len John Voight mal daaký charakter). Opäť som dopozeral tento film, už ale po 10. krát a musím uznať, že to bolo pozerateľné!!! Ale žiadne veľdielo to nie je a nikdy nebude. Jennifer Lopez podáva zlý výkon a ostatný herci tiež. Anakonda je priemerne urobená a vôbec nesúhlasím s názvom "Horor". Klišé za klišém, béčko, možno céčko, ale nostalgia mi nedovolí dať nižšie hodnotenie. /50%/ ()

Oskar odpad!

všetky recenzie používateľa

Zpočátku se Anakonda tváří jako sympatická dobrodružná taškařice, jako je Mumie nebo Godzilla, ale postupně vám začne tuhnout úsměv na rtech a jste svědky nechtěné parodie, filmu, který je tak neuvěřitelně hloupý, že mě napadlo, jestli to nenapsaly nějaké děti. Naprosto všechny scény s hadem popírají zákony fyzikální, zákony přírody i vkusu a rozesmívají špatně provedenými triky. Také lidské scény jsou neuvěřitelně schematické, naivní, překonstruované a trapné (hodně to připomíná Ostrov doktora Moreau s Marlonem Brandem a Valem Kilmerem). S každou další minutou bude vaše mínění o tom filmu klesat a klesat. U mě kleslo až na samotné dno, takže 0 % ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

V dobe vzniku som nemal pocit, že je to niečo extra, no po dvadsiatich piatich rokoch musím uznať, že tento film nie je vôbec taký zlý a toto hodnotenie si nezaslúži. V prvom rade musím pochváliť technickú stránku, pretože Anakonda aj po skoro tridsiatich rokoch vyzerá veľmi dobre a vizuálne efekty sú stále celkom v pohode v kombinácii s animatronickým modelom sa pekne dopĺňajú. Dnešné survival horory sa spoliehajú hlavne na CGI a vyzerá to strašne. Za ďalšie chválim príbeh a casting a znova ho porovnám s dnešným horormi. Zatiaľ čo dnes vidíme všade teenagerov a no name tváre, tu sme dostali niekoľko známych xsichtov ako JLo, Ice Cube, Owen Wilson, Dannny Trejo, či nechutný, ale perfektný Jon Voight. Atmosféra, kamera, hudba, či brazílske dažďové pralesy sú super. Videl som zle filmy a ešte horšie a Anakonde musím po rokoch s prižmúrenými očami zvýšiť o chlp hodnotenie, pretože aj dnes ma stále čo ponúknuť a oproti iným filmom sa nej čas moc nepodpísal. 75% - 4* ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (19)

  • Owen Wilson byl při natáčení zraněn živou anakondou. (Terva)
  • Náklady na jednovteřinovou scénu s anakondou byly 100.000 dolarů. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama