Reklama

Reklama

Viem, čo ste robili minulé leto

  • Slovensko Tajomstvo minulého leta (viac)

Obsahy(1)

Je čtvrtého července a v malém přímořském městečku v Severní Karolíně se studenti loučí s bezstarostným mládím. Krásná Helen dnes večer získala titul královny krásy maturitního ročníku a to je důvod k pořádné oslavě s nejbližšími přáteli na opuštěné mořské pláži. Když se pak Helen, Julie, Barry a Ray vracejí vypůjčeným BMW do městečka, srazí na opuštěné přímořské silnici záhadného chodce v gumovém rybářském plášti. Díky krvavým zraněním nevidí do jeho tváře a zdá se, že neopatrný nešťastník je mrtev. Co sním? Po krátké hádce se přátelé rozhodnou hodit jeho tělo do oceánu. Až na molu ale zjistí, že tajemný muž stále ještě žije. Přesto se ho definitivně zbaví a přísahají, že si své strašlivé tajemství odnesou do hrobu. Po roce. Bývalí přátelé by se nejspíš už nikdy nesešli, kdyby Julie nedostala dopis s hrůzyplným vzkazem "Vím co jsi udělala minulé léto". Přes vzájemné obviňování se vyděšení mladí lidé pouštějí do pátrání po totožnosti své oběti. Domnívají se, že jen tak mohou zjistit, kdo je záhadný mstitel. Je opět řtvrtého července a tajemná postava v gumovém rybářském plášti svírá v ruce velký ocelový hák. Hříchy minulého léta se neodpouštějí. Kdo bude první na řadě? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (67)

  • Muse Watson, ktorý vo filme stvárnil vraha Bena Willisa, napísal cez Twitter 4. júla na dvadsiate výročie vzniku filmu súkromnú správu Ryanovi (Ryan Phillippe - hral Berryho). Obsah správy znel: "Hello, old friend." Zdá sa však, že Ryana jeho pozdrav príliš nepotešil, práve naopak, pobúril ho a vystrašil. Herec sa s tým zdôveril na sociálnej sieti, kde to okomentoval ako divné a strašidelné. Watson sa k tomu neskôr tiež vyjadril. Povedal, že ho nechcel nijakým spôsobom vystrašiť. Bol to len priateľský pozdrav po rokoch, nič iné. (tXtX)
  • Jennifer Love Hewitt v rozhovore povedala, že každý rok na Halloween sa niekto opije, príde pred jej dom a začne vykrikovať “What are you waiting for, huh?!”  - čo je legendárna veta, ktorú Jennifer vo filme vykrikuje. "Vtedy iba otvorím okno a hovorím: "Na teba nie kamoš, len pekne kráčaj ďalej,"" dodala so smiechom. (tXtX)
  • Prvý trailer na film začínal slovami “Od Kevina Williamsona, tvorcu filmu Vreskot”. Problém bol však v tom, že práva na Vreskot vlastnila spoločnosť Miramax. Tá okamžite zažalovala Columbia Pictures za propagáciu falošnej reklamy a daná veta musela byt z trailerov vymazaná. (tXtX)
  • Freddie Prinze Jr. v rozhovore zaspomínal na natáčanie filmu. Prezradil, že režisér Jim Gillespie ho vo filme nechcel. “Nechcel ma tam, dával mi to pocítiť každý jeden deň, keď sme boli na pľaci. Neustále ma kritizoval, nebol so mnou nikdy spokojný. Keď som mal v nejakej scéne napriklad pootvorené ústa, okamžite na mňa zareval “Zavri tie ústa preboha!” Bolo to hrozné. Štúdio chcelo, aby som vo filme bol, im som sa páčil, ale Jim to nechcel. Predstavoval si tam niekoho iného. Ryan (Ryan Phillippe - hral Berryho) za mnou na pľaci často chodil a podporoval ma. Bol fajn. Radil mi, aby som si z toho nič nerobil, aby som ho nepočúval. Hovoril: “Kašli naňho, hraj to tak, ako to cítiš, buď prirodzený, ide ti to super.” On mal mnoho skúseností. V podstate všetci mali skúsenosti. Jennifer Love aj Sarah Michelle, obe sa v brandži pohybujú od 4 rokov. Pre mňa to bol ale prvý veľký skutočný film... a nechýbalo veľa, a bol by aj posledný,” dodal. (tXtX)
  • Vo filme mala byť scéna, v ktorej Ben Willis šoféruje policajné auto a Helen (Sarah Michelle Gellar) sedí uväznená vzadu. Režisér Jim Gillespie však túto časť scenára nakoniec do filmu nezapracoval, pretože by sa nedala poriadne skryť tvár Bena Willisa - a tú chceli ukrývať čo najdlhšie sa len dá. Scenárista Kevin Williamson to nakoniec použil do filmu Vreskot 2 (1997). (tXtX)
  • V knihe veľmi často vystupujú rodičia všetkých štyroch zúčastnených. Vo filme však dostala krátky priestor iba matka Julie. (tXtX)
  • V knižnej predlohe štvorica nezrazí žiadneho Bena Willisa, ale 10-ročného chlapca na bicykli. O rok neskôr sa chce Julie, Berrymu, Helene a Rayovi pomstiť jeho starší nevlastný brat. (tXtX)
  • V knižnej predlohe nie je žiadny rybár, ktorý ľudí vraždí rybárskym hákom. V knihe sa na rozdiel od filmu nestane ani jedna jediná vražda. (tXtX)
  • Ikonická scéna, v ktorej Jennifer Love Hewitt (Julie James) kričí 'What are you waiting for?' vznikla za zvláštnych okolností. Zapálený hororový fanúšik dostal šancu navštíviť natáčanie a mal možnosť vymyslieť jednu scénu, ktorú herci zahrajú. Jennifer sa najskôr jeho žiadosť zdala nevhodná, ale po rokoch na ňu spomína s úsmevom a je rada, že mohla fanúšikovi urobiť radosť. (Marceloo)
  • Spojitost Anne Heche s její postavou Missy Egan, kterou hraje ve filmu, je, že bratr Missy tragicky zemřel při autonehodě, ale přitom si Missy myslí, že spáchal sebevraždu. Anne Heche ve skutečnosti měla 4 sourozence, z toho jedna sestra zemřela na rakovinu, druhá sestra zemřela na vadu srdce a třetí bratr zemřel také při autohavárii, přičemž si Anne myslí, že to byla sebevražda. Její čtvrtá sestra žije dodnes. (newpage)
  • Na začátku filmu, kdy je Helen (Sarah Michelle Gellar) na pódiu, si lze v jednom záběru všimnout na pozadí stínu od kamery. (imagoo)
  • Kevin Williamson napsal tento scénář ještě před Vřískotem (1996) ale nedokázal ho prodat. Jeho následující scénář k filmu Vřískot ovšem zaznamenal obrovský úspěch a scénář k filmu Tajemství loňského léta poté okamžitě koupila společnost Columbia Pictures. (Stocki)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (viac)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (viac)

Reklama

Reklama