Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Flintstonovci a Rubblovci sú moderné rodiny doby kamennej a žijú s osvojenými dinosaurami v pravekom mestečku Bedrock. Fred Flintstone (John Goodman) a Barney Rubble (Rick Moranis) pracujú v kameňolome banskej spoločnosti Slate and Comp. Fred s manželkou Vilmou (Elizabeth Perkinsová) už vychovávajú podarenú dcérku Pebbles, ale Barney je bezdetný. Starostlivý Fred venuje bezdetnému Barneymu peniaze, aby si mohol s manželkou Betty (Rosie O´Donnellová) adoptovať dieťa. Keď Fred a Barney podstupujú kvalifikačný test na pozíciu nového zástupcu viceprezidenta spoločnosti, Barney vymení svoj výborne prepracovaný test za Fredov nepodarený, aby sa mu odvďačil. Fred získava vedúcu výkonnú pozíciu v podniku, spyšnie a správa sa povýšenecky. Teší sa, že svokre Pearl (Elizabeth Taylorová) ukázal, že Vilma sa nemohla vydať lepšie a že si ju zaslúži. Nevšimol si pritom, že je iba nastrčenou figúrkou v špinavej hre majiteľa firmy Cliffa Vandecarva (Kyle MacLachlan) a jeho sekretárky Sharon Stoneovej (Halle Berryová), ktorí ho skorumpovali, aby prevzal zodpovednosť za prepustenie všetkých robotníkov po nákupe automatickej výrobnej linky. Kto zachráni nešťastného Freda? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (168)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Jako malý jsem měl animované Flintstoneovi docela rád. Nejvíc se mi líbilo to jejich pravěké auto na vlastní pohon a dinosauři…Tak jsem byl dost zvědavý na tuhle hranou verzi a moc šancí na úspěch jsem jí popravdě nedával. Nicméně v rámci možností a s přivřením jednoho oka se to tvůrcům i hercům vcelku povedlo. Žádná sláva to nebyla, ale bylo to vtipné a herci předvedli slušné výkony – takže dávám slušných 60%. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé, tohle jsem viděla v kině ještě v době, když jsem nestíhala číst titulky :) A pak ještě jednou v dabingu, kterému kralovali takové vymoženosti jako Šárka Skálová ;) Letos jsem si připomněla maximum ze starých dobrých Hanna-Barbera a kupodivu jsem tenhle film shledala jako velice dobře odolávající času. Navíc v kontextu s původním seriálem ze 60. let vychází ještě lépe a je (i na dnešní poměry) dobře obsazený. John Goodman je král, Elizabeth Taylorová si ke konci své kariéry nemohla vybrat lépe a Halle Berry? Tehdy byla ještě příjemně neokoukaná. ()

Reklama

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Na seriál to pochopitelně nemá, ale myslím že tahle živá verze nedopadla nijak katastrofálně. Vtipných momentů je tu poměrně dost, herci jsou zvolení znamenitě a hlavně to nenudí. Bohužel tu jsou i trapné momenty, které mi nedovolují hodnotit lépe. Na hodinu a půl je to přesto do vtipu docela dobře vyvážené. PS:Během závěrečných titulků můžeme slyšet, že během natáčení nebyl zraněn žádný dinosaurus. Nevěděl jsem, že filmy se točily už před 60 miliony lety :-) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Tvorovia ako Flintstone sú primitívni." Dnes sa môže kvalita tohto filmu javiť ako značne nízka, diskutabilná a rozporuplná, ale v lete 1994 sa v kinách objavilo len málo iných filmov, na ktoré ste túžili zájsť ešte viac, ako na celovečernú verziu kultového animáku z Doby kamennej. Producent Spielberg do tohto projektu narval temer 50 miliónov a na tú dobu špičkové triky a masky. Rozhodne šlo o veľkolepý film a viac, než len dôstojnú adaptáciu klasického seriálu. Hlavne nevídanú. Najskôr si Spielberg (rok predtým) vyskúšal Jurský park a keď na vlastnej koži zažil, aký obrovský pokrok urobili počítačové efekty, s podstatne menšími obavami sa vrhol na Flintstonovcov. Ťažko povedať, prečo si na réžiu najal Briana Levanta (ehm, Beethoeven), ale tak zas prečo nie, ak vám film produkuje Spielberg a vy to akože režírujete, vaša osoba v skutočnosti nie je príliš dôležitá a robíte skôr to, čo od vás očakáva režisér Schindlerovho zoznamu a série Indiana Jones, je tak? Navyše treba dodať, že Levant bol v tom čase hviezda, veď jeho rodinný film o bernardínovi zarobil 147 miliónov celosvetovo pri trápnom 7-miliónovom rozpočte. Spielberg do titulnej úlohe pretlačil kamaráta Johna Goodmana z Roseanne a najmä z Aarachnofóbie (ktorú Spielberg "náhodou" produkoval). Presný je aj zvyšok kastingu (hlavne Rick Moranis, kvôli kreslenej predlohe absurdne odfarbený na blond), snáď s výnimkou tradične čudného Kylea MacLachlana, ktorý sa sem síce vôbec nehodí, ale dá sa prežiť. A nechýba Dino! Film celosvetovo trhol fajnových 228 miliónov. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Z vizuálneho hľadiska výborné oživenie animovaného seriálu. Má to pre mňa podobné kúzlo ako seriál Dinosaurové. Obsadenie je vlastne prekvapivo zaujímavé. John Goodman, Kyle MacLachlan, Halle Berry a ďalší. Príbeh nie je žiadna perla, ale vzhľadom k predlohe tam asi ani viac kamennej vody namútiť nešlo. Keď však zoberiem iný retro seriál (60. roky), ktorý sa dočkal modernej filmovej verzie, tak The Addams Family natrhávajú Flintstonovcom prdel o niekoľko kvalitatívnych tried. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (14)

  • Jeden z důvodů, proč byl na pozici režiséra dosazen Brian Levant, byl ten, že je oddaný fanda seriálu a navíc vlastní velkou sbírku flintstoneovských předmětů. (viperblade)
  • I když se herečka Rosie O'Donnell nepodobá Betty Rublové, roli nakonec dostala kvůli perfektnímu smíchu, který zněl jako od Betty. (viperblade)
  • Na scénáři k filmu se včetně hlavního týmu podílelo celkem 35 lidí. Za svůj výtvor získali Zlatou malinu za nejhorší scénář. (Stegr)

Reklama

Reklama