Reklama

Reklama

ZLOvensko

Krátkometrážny / Dokumentárny
Slovensko, 2023, 5 min

Obsahy(1)

Krátkometrážny strihový dokument o dopadoch hybridnej vojny na Slovensku. (ČSFD.cz)

Recenzie (30)

Marius odpad!

všetky recenzie používateľa

Sorry pepo. Sračka. Angažovaná sračka, len oproti tým, ktorých voláš "dezoláti" prepólovaná. A máš s nimi spoločné viac, než tušíš. Tak trochu slovenský Duck&Cover. Dúfam, že ti to vynesie aspoň pohladenie od n-ka a pár rozhovorov. ()

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

V rámci zvolené problematiky zcela objektivní a smutně, tragicky výstižné. K Slovensku mám velmi blízký vztah a tamější vývoj (nejen) v posledních letech mi trhá srdce. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Je to fakt ubohé vidieť to takto zostrihané, treba sa zamyslieť...Samozrejme dokument má pár chýb na ktoré poukazuje užívateľ arsenal 83 , nebudem opakovať jeho slová, ale keď sa na to pozriem zoširoka tak proste mám názor aký mám. Mne osobne to hlava neberie. Hlavne tá staršia generácia , ktorá zažila rok "68"... Vtedy som nevidel nikoho kto by na russké tanky hádzal kvety a ďakoval rusským vojakom, že tu prišli urobiť poriadok. Ďalších viac ako 20 rokov sme na nich nadávali, kričali aby vypadli , strhávali plagáty s nápismi "ZSSR a Československo priateľstvo na večné časy" a podobné hovadiny...Až v 91 roku sme sa konečne dočkali, tá prašivá násilnická banda sa zbalila a teraz sa ideme všetci (??) no polovica národa určite, posrať a pcháme sa Russku do zadku znovu... Myslel som, že po tom skurvenom covide sa spoločnosť stmelí, ale sme znova rozdelení a znova takmer 50:50...Paradoxne som nestál na strane tých, ktorí tak veľmi chceli očkovať všetko čo sa hýbe, bol som názormi na opačnej strane. Teraz nemám dobrý pocit z toho, že mám rovnaký názor ako tí dementi, ktorých som nenávidel Matovič, Heger a všetka tá koaličná banda, ale bohužiaľ je to tak. Snažím sa tie témy a udalosti oddeliť a použiť len zdravý rozum. Stačí len zbežne pozrieť do dejín, trocha zalistovať dejepisom. Koľko krajín už Rusi napadli, kde všade už prišli robiť poriadky...Ja viem , teraz budete oponovať, že USA tiež. Predsa je medzi nimi jeden veľký rozdiel. USA (neobhajujem ich, súhlasím, tiež nie sú svätí) nikdy nepovraždilo milióny svojich vlastných občanov... ()

dr.horrible

všetky recenzie používateľa

Malá kronika vlastizradcov a zmätenej konšpirátorskej lúzy. Že to tu odpaduje špína ako je Arsenal88 (primitívny neonacista, ktorý mi raz napísal do pošty, že plachetnica vyrobí viac emisií ako zaoceánsky parník) je vlastne pochvalou. Ja to hodnotiť nebudem. Ps: Toto video od Kandelábra je ešte podstatne silnejšie (a hrozivejšie). ()

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Výborný komentár Trevora. Kto má oči, uši, slobodnú myseľ, nestane sa súčasťou žiadnej propagandy. Tá je na oboch stranách. A konflikt nezačal 24.2.2022, má to hlbšie korene a je súbojom veľmocí. Tento projekt sám seba potápa už úvodom, kde hneď inú názorovú skupinu označí za dezolátov a trápne podsúva naratív, že niekto mier stotožňuje s podriadením sa Rusku, čo je absolútny nezmysel. Po tom túži maximálne nejaký zarytý boľševik, ale tých nie je na Slovensku ani 1%. Dokument ale manipulatívne tvrdí, že ich je 57%, čo nijako nesedí. Prieskum robený na kolene, len aby vystrašil. Predpokladám, že Globsecom. Dokument si ale úmyselne vyberá práve takých zblúdencov, ktorí nemajú žiadny výtlak, na Slovensku nikto nechce Rusov a pred februárom 2022 nikto nechcel ani Ukrajincov, všetkých sme hádzali do jedného vreca a odrazu sú tí Ukrajinci bojovníci za slobodu. Pred 2022 sa bežne písalo o Azove ako o nacistickej skupine, dnes sa píše, že sú to hrdinovia. Dokument úmyselne vyberá výroky a dáva fotky napríklad Chmelára s prstom v nose, aby danú osobu zosmiešnil. To nie je nič seriózne. To, že sa ľudia pred 24.2.2022 mýlili a nepočítali s tým, že by Rusko vpadlo na Ukrajinu predsa nie je nič hanebné. Veď sám Zelenskyj to spochybňoval ešte deň pred inváziou. Vojna je strašná a jednoznačne ju treba odsúdiť. Ale riešenie sa žiaľ nenájde jej rozdúchavaním. Kto chce, nech si tam ide bojovať, ak tak miluje jednu alebo druhú stranu. Ale nezaťahujte do toho všetkých. Pri dnešnom politickom nastavení ale k mieru asi tak skoro nepríde a riešenie môže prísť asi až výmenou garnitúry v USA. Pretože aj taký Trump je asi prokremeľský trol a dezolát, keď povedal: "Vojnu na Ukrajine by som vyriešil do 24 hodín." ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Kratučký strihový dokument, o tom ako sa mnohí ľudia stratili vo víre dezinformácií. Ak by to nebolo také tragické, bolo by to na smiech. ()

Makky 

všetky recenzie používateľa

Najhoršie je, že tieto lidičky žijú medzi nami, každý deň ich stretávame po ceste do obchodu, v práci, dokonca ich máme v rodinách. Preto treba permanentne a vytrvalo ísť svojou cestou príčetnosti. A nenechajme sa prosím týmito zmätenými indivíduami uniesť, dezolé je vždy najviac počuť. Kraťas je skvele zostrihaný a nikomu sa určite príjemne pozerať nebude. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Výpovedná hodnota jednostranného dokumentu nula, ale naozaj treba priznať že zostrihaný je teda naozaj dobre. Škoda že tam nie sú aj zaručené informácie médii z marca 2022 o tom ako agresorom dochádza benzín, munícia, ako jeho vojaci hromadne dezertujú na druhú stranu ale najmä že keď agresor nevyhrá po 10 dňoch bude mať obrovský problém. Tento obrovský problém trvá už vyše roka a jediný kto má problém sú ľudia a ich peňaženky (a samozrejme obyvatelia v miestach nezmyselných bojov), útechou pre človeka je snáď iba to že rovnaký dopad to má na trolov na oboch stranách konfliktu. ()

jhr 

všetky recenzie používateľa

Velice depresivní. Nerozumím tomu jak někdo může podporovat Putina a jeho politiku. To, co Rusko provádí na Ukrajině je odporné. ()

kaposlav odpad!

všetky recenzie používateľa

Toto žiaľ nie je dokumentárny film. Kde je príčina toho všetkého? Kde sú riešenia? Ani slovo, ani ťuk. Z dôsledkov jednostranne zostrihané za účelom propagandy. Tak isto sa dá zostrihať aj presný opak. ()

okkac 

všetky recenzie používateľa

Chytří Slováci emigrovali do ČR a dál na západ, tak zůstaly jen převážně dezolé. Když tak fandí pohlcení Ukrajiny ruskem, tak by se mělo dát Slovensko Maďarům. Stejný princip . ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Osobne som sa pri pohľade na súčasné dianie zmieril s tým, že my Slováci sa nikdy nikam neposunieme. Muselo by sa komplet zmeniť zmýšľanie ľudí a to je vec veľmi ťažko meniteľná. Populizmus, falošné úsmevy a charizmatickí, autoritárski lídri, ktorí tvrdia ako nás spasia a všetko vyriešia za nás. To ťahá a vyhráva voľby. Vykrikovať ako za všetko môže niekto iný (raz imigranti, raz Matovič, raz covid, raz Ukrajinci) a lákavá vidina toho, ako môžeme ľahko odovzdať zodpovednosť za svoje životy pohodlne na jedného človeka a žiť si v pokoji svoj jednoduchý a prostý život v chátrajúcom a stagnujúcom štáte ďalej. Taká je v súčasnosti cca polovica Slovenska a taká je realita. ()

KoRner 

všetky recenzie používateľa

Krátke a smutné pripomenutie, že z kedysi "ekonomického tygra Európy" sme sa stali akýmsi rajom pre kolaborantov a vlastizradcov, ktorí by obetovali aj svoju rodinu, ak by sa tu objavili ich ruskí "nadbratia". Ovládaní nenávisťou a diplomovanými idiotmi, akými sú neúspešný kandidát na všetko Chmelár, alebo metalisticko-gayprideovsky-slniečkársky-komunisticko-nacistický populista Blboš Blaha, prípadne pre-zi-dent všetkých blbečkov Harabin, dokázali ututlávať začatie vojny na príkaz Kremľa, pretože si boli istí, že Vladolf dokáže pokoriť Ukrajinu za niekoľko dní. Prerátali sa a namiesto toho, aby to ľuďom otvorilo oči, začalo sa beztrestné šírenie čoraz väčších lži, aby čo najviac polarizovali spoločnosť. Vyzerá to tak, že najsilnejšia ruská zbraň bude dezinformačná kampaň a je len na nás im nedovoliť urobiť to, čo urobili na Ukrajine, Moldavsku, či Gruzínsku. ()

Reklama

Reklama