Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Recenzie (6 373)

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Druhá Duna sa utopila v pieskoch púšte... To, čo zdobilo jednotku, sa vytratilo a záchranné lano podáva len "šialený" Austin Butler s vynikajúcou kreáciou.

plagát

Americká fikce (2023) 

Kvalitná satira vyznie hlavne v závere. Tá cesta je však komorne dramatická, natočená s jemnocitom. Herecky kvalitný film, myšlienkovo silný.

plagát

Výstřely v tříčtvrtečním taktu (1965) 

Ambícia spojiť do jedného filmu predstaviteľa "mayoviek" (Pierre Brice) a "wallaceoviek" (Heinz Drache) je zjavná, vo výsledku sa to však príliš neprejavilo. Navzdory veľmi slušnému obsadeniu je táto napodobnenina na "bondovky" kŕčovitá a neponúka ani razanciu a akčnosť "cottonoviek". Boli však i horšie projekty, filmovým bláznom ako som ja, film nemohol uniknúť pozornosti. Tretia recenzia.

plagát

Zloděj (1981) 

Vo filmografii Michaela Manna je tento snímok trochu v úzadí, ale rozhodne si zaslúži pozornosť. Parádny vizuál, skvelá hudba a vynikajúci James Caan.

plagát

Nevhodné chování (1975) 

Dráma z prostredia britského pluku kdesi v Indii koncom 19. storočia ponúka skvelú súdnu záležitosť, kde hrá hlavnú úlohu česť samotného pluku. Britské vojenské tradície dostávajú riadne na hubu, dobre postavený príbeh drží diváka v napätí do posledných minút. Herecky je snímok na vysokej úrovni. Štvrtá recenzia.

plagát

Zatracený malér (1959) 

Inšpektor Ingravallo začne vyšetrovať krádeže klenotov na starobylom dome zberateľa umenia, a keď sa zdá, že je prípad jasný, príde v dome k vražde... Pietro Germi vytvoril detektívny film podľa románu Carla Emilia Gadda, len príbeh presunul do svojej súčasnosti. Vyšetrovanie skrýva v sebe prvky humoru, ale len veľmi jemného, nečakajte krimi-komédiu. Vo filme sa objavila mladá Claudia Cardinalle a podala veľmi slušný výkon. Štvrtá recenzia.

plagát

The Face Behind the Mask (1941) 

Menej známy film s vynikajúcim Petrom Lorrem. Béčkový noir mohol byť prepracovanejší, ale i tak sa na to dobre díva.

plagát

Chléb náš vezdejší (1930) 

Dráma z farmárskeho prostredia, ktorá je prijateľne okorenená romantickou linkou. Murnau sa opäť prejavil ako kvalitný režisér. Chybou krásy bola absencia zvuku, v roku 1930 bol zvukový film už žiaduci.

plagát

Lidský úděl 1.: Čistá láska (1959) 

Hneď po vydaní rozsiahleho románu Junpeia Gomikawu "Ningen no jôken", námet okamžite oslovil režiséra Masaki Kobayashiho a vzniklo vysoko oceňované rozsiahle dielo z druhej svetovej vojny, kedy bolo Japonsko fašistickým štátom. Epické dielo sleduje mladého pacifistu a socialistu Kajiho, ktorý sa snaží prežiť v totalitnom zriadení. V prvej časti ( TV stanica AMC ho u nás odvysielala ako dve časti ) sa zoznámime s mladým idealistom Kajim pracujúcim ako šéf v pracovnom tábore v Mandžusku. Jeho ľudský prístup k čínskym väzňom je v rozpore s oficiálnou politikou japonskej armády. Film sa vyznačuje vynikajúcim spracovaním, brilantnou režijnou prácou a skvelou hudbou.

plagát

Lidský úděl 3.: Hrozba války (1959) 

Japonský spisovateľ Junpei Gomikawa vydal svoj  rozsiahly román "Ningen no jôken" v roku 1958 a námet okamžite oslovil režiséra Masaki Kobayashiho. Vzniklo vysoko oceňované rozsiahle dielo z druhej svetovej vojny, kedy bolo Japonsko fašistickým štátom. Epické dielo sleduje mladého pacifistu a socialistu Kajiho, ktorý sa snaží prežiť v totalitnom zriadení. V druhej časti ( TV stanica AMC ho u nás odvysielala ako dve časti ) je Kaji konfrontovaný s japonskou vojenskou mašinériou, je odvedený do armády a nielenže je poslaný do boja proti sovietskej armády, bojuje aj proti praktikám v jej vnútri.