Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Česko Oktopus
Trailer 2
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Réžia:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrajú:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je skratka „Oddelenia kontroly termínovo odložených prípadov útvaru S“. Vymyslel si ju starnúci kapitán Dítě hlavne preto, aby sa mohol venovať tridsať rokov starému prípadu Jordán. U podplukovníka Schwarza, svojho nadriadeného, nachádza pochopenie, ale keď mu pridelí mladú ambicióznu kapitánku Fáberovú, je zrejmé, že len pri jednom prípade nezostane. Kauzy, ktoré OKTOPUS rieši, sa odohrali v minulosti a na detektívoch je, aby nachádzali nové okolnosti a indície, ktoré im pomôžu staré prípady konečne vyriešiť. Ich pátranie nás zavedie do zaujímavých prostredí málo známej Prahy, medzi uzavreté sociálne skupiny, ako aj do hráčskych brlohov a na závodisko v Chuchli, kde hráč a stávkar Dítě trávi voľný čas. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (76)

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Unylé nevýrazné krimi 1)  Nápad není k zahození, ale to zpracování ho dost shazuje._____ 2)  Zajímavý je casting. 72letý Miroslav Krobot (kpt. Dítě) a 34letá Marika Šoposká (kpt. Fáberová) tvoří zajímavý párek, i když jeho možnosti tvůrci vlastně nijak nevyužili._____ 3)  Nejvíc mi vadí, že po prvních dvou dílech už dál seriál vykazuje klesající úroveň... anebo jsem začal vidět ty zápory._____ 5)  Výstižný koment: honajz** ()

BigBang 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na nové (=popřevratové) české detektivky se normálně nedívám, ale při ležení s chřipkou jsem tomu dal šanci. A líbilo se mi to hezky. Hlavně dobré složení hlavních protagonistů. Snad mohl být méně dominantní ten příběhový oblouk přes celou sezónu, který místy zastiňoval jednotlivé epizodní detektivky. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Oktopus sa legendárnou Chobotnicou nestal, to asi niekto ani nečakal, vlastne nevyšlo ani na chobot, ktorý nahradil Krobot, inak veľmi dobre hrajúci ležérneho vyšetrovateľa a chodiacu reklamu na črevné problémy, lebo tých údených klobások a párok, ktoré tam každú časť zje, to je skutočne veľa aj na profesionálnych hurkárov. Určitým mínusom je polovica dosť nezaujímavých prípadov, štýl vyšetrovania "naziapem na svedka" a Šoposká, ktorá prvých 6 dielov bola skutočne permanentne hystericky zamračená a potom ju na to asi ktosi upozornil, tak ostala už len zamračená. Ale do takej miery, že v predpovedi počasia budú na jeseň a v zime odteraz hlásiť - dnes očakávame oblačno až šoposké. ()

Inozuka 

všetky recenzie používateľa

Nedávno jsem si střihnul Cirkus Bukowski, což byla super noir krimoška s osobitým stylem, která Pachla jako režiséra detektivních sérií udělala. Pokračování v podobě Rapla šlo již jiným, víc mainstreamovým a přímočařejším směrem a ač byla série o rozervaném detektivovi dobře řemeslně odvedená, nikdy mě nepřestalo mrzet, že opustila právě ten temný styl Cirkusu. Oktopus pokračuje v tomto trendu a nabízí něco podobného - jednoduché případy, detektiva morouse s rozvráceným manželstvím a takovou trochu umakartovou atmosféru. Koukat se na to dalo a možná by si to zasloužilo i další sérii, ale o žádný klenot se nejedná. Prostě taková sekaná s rohlíkem a hořčicí ... ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tak som sa konečne dočkal konca tejto paródie na detektívny seriál.  Vďačím za to ani nie tak svojej vytrvalosti, ale skôr otrasnej ponuky televíznych staníc. Seriál je to nepochybne mizerný, a to vo všetkých ohľadoch.  Neviem presnejšie identifikovať, v čom bola primárna chyba, ktorá potom s prispením málo schopných tvorcov a aktérov na seba nabaľovala ďalšie bez toho aby aspoň občas prebleskla svetlejšia chvíľka. Krobota nemám rád, ale keď ho vidím, tak mi aj Columbo pripadá sympatickejší. ()

Galéria (364)

Zaujímavosti (42)

  • Natáčelo se i na Petrském náměstí v Praze. (Winster)
  • Táborový vedoucí má na rukávu domovenku „T.O. Rozbořenka“. (sator)
  • Točilo se v Brdech, Posázaví a v Karlových Varech. První klapka padla v září 2022. (rakovnik)

Reklama

Reklama