Reklama

Reklama

Traja mušketieri: D'Artagnan

  • Česko Tři mušketýři: D'Artagnan (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V kráľovstve rozdelenom náboženskými vojnami a pod hrozbou britskej invázie hŕstka mužov a žien skríži meče a spojí svoj osud s osudom Francúzska... Temperamentný mladý Gaskonec d’Artagnan, nebojácni a verní kráľovskí mušketieri Athos, Porthos a Aramis, krehká Konstancia, diabolsky ľstivý kardinál Richelieu a krásna a tajomná Milady de Winter sú hrdinami tohto nesmrteľného príbehu o odvahe, láske a cti. (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (234)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekná výprava a dalo by sa povedať, že od určitého momentu by sa tento snímok mohol zaradiť aj k historickým krimi. Lenže to je tak všetko, lebo celkovo na mňa samotný film pôsobil pomerne rozpačito. Ja osobne som teda čakal ďaleko väčšiu zábavu po všetkých stránkach. Ale fanúšikov si to nájde, o tom nepochybujem .. ()

sheen 

všetky recenzie používateľa

Kdo jiný než frantíci by měli udělat kvalitní zpracování svého milovaného díla? Není to tak pohádkové jako zpracování od Richard Lestera, které je pro mě naprosto nepřekonatelné, asi teda díky té pohádkovosti:). Toto zpracování je daleko dospělejší, temnější a špinavější. Opravu po všech čertech výborné zpracování. Již se nemohu dočkat druhé části. ()

Reklama

mm13 

všetky recenzie používateľa

Mohlo to byť pokojne aj za 5*, pretože je to poriadna adaptácia, ktorá nemá len srdce, ale aj gule (a naopak). Lenže z Porthosa museli urobiť bisexuála a neviem si zvyknúť (vlastne už od prvých informácií o obsadení, cez ukážky... a samotné sledovanie filmu mi to už len potvrdilo) na Milady Evy Green. Inak to má všetko, čo má vynikajúci dobrodružný film, ktorý adaptuje knihu, mať. Fanúšik si lebedí nad (ostatným) obsadením a plastickým, plnokrvným stvárnením postáv, výpravou aj atmosférou a oceňuje šikovné zmeny oproti predlohe, ktoré sa tu všetky do jednej (tie čo som zaznamenal) udiali skutočne iba a len v záujme hustejšej a prehľadnejšej dramaturgie (napríklad si vlastne už teraz ani nedokážem predstaviť, že by v tomto filmovom spracovaní mali vystupovať sluhovia mušketierov, nech sú v knihe akokoľvek príťažlivými a plne funkčnými postavami). A nakoniec aj toho Porthosa obkecali slušne ("som pôžitkár, je mi jedno, čo sa mi dostane na tanier či do postele") a Milady plne vynahrádza Constance (tu slobodná), ktorú keď som uvidel v prvej scéne, zlomilo mi to srdce a finále príbehu pre mňa bude po emočnej stránke riadne náročné (a teda presne také, ako má byť). Takže druhá časť (tentokrát na 110% v kine), snáď, za plný počet a ja si tento dvoj-film budem vedieť s láskou a nevyhnutne zaradiť na originálnom nosiči do svojho archívu, po boku najmilovanejších filmov. O to radšej, že dnes sa už výborné romanticko-dobrodružné filmy netočia a teší ma, že sa to podarilo práve Francúzom a s ich vlastným príbehom. Len to prosím neposerte! ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Ó, v najlepšom to skončilo!!!! Vlastne, až pár minút pred koncom ma to začalo skutočne baviť :-). Ale počkám si na december, no čo už. Do kina som prišla trošku nepripravená :-) bolo to spontánne rozhodnutie, zo staršej verzie si pamätám len to, že tam hral Chamberlain a inak skoro nič, takže som sa v tom hlavne zo začiatku ťažšie orientovala. Po technickej stránke dokonalosť a z tohto hľadiska sa určite kino oplatí, kamera, výprava, hudba, kostýmy všetko super👌prenesenie sa do danej doby funguje, atmosféra doby parádna, prostredie najmä interiéry, bolo veru čo obdivovať. Pre mňa je toto všetko ako pre milovníčku filmov a kina samozrejme dôležité, ale aj tak je pre mňa dôležitejší samotný príbeh, jeho prevedenie na plátno, emócie a herecké výkony. Z tohto hľadiska to už také skvelé žiaľ nebolo. Akoby tomu chýbalo srdce. Srdce príbehu. Trošku chladné prevedenie, bez emócií. Kým bude k dispozícii druhý diel, chcela by som si dovtedy pozrieť jednu zo starších sfilmovaných verzií, aby som vedela porovnať. Herecké výkony ma až tak nenadchli. Mám pocit, že Eva Green hrá stále to isté, ešte v nijakom filme mi nebola sympatická. Takže Trom mušketierom 1. časti udeľujem prosím pekne tri mušketierovské🙂 hviezdičky. [KINO WORMS]. ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Athos je protestant,  Porthos bisexuál, d‘Artagnan příliš stár na to, aby se mu říkalo "chlapče", a Milady kouří čibuka. Jussaca se sice dočkáme, ale Rochefort jmenován není (aspoň jsem si nevšiml) a po Bernajouxovi se slehla zem. Přesto dávám plný počet a řadím tuto adaptaci Tří mušketýrů hned za svoje milované lesterovky s Yorkem a Reedem, protože v hutné zkratce a velmi stylově (nejde jen o zdůrazňovanou "špinavou realističnost") odvyprávějí story o královniných přívěscích, na kterou scenáristicky obratně a překvapivě nabalí další záležitosti, takže výsledek nepřipomíná ani tak rozjuchané dobrodružství jako spíše vynikající adaptaci jiné Dumasovy předlohy: Královnu Margot (1994). ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (24)

  • Pri výrobe filmu bolo použitých 2000 kostýmov, 930 technikov, 650 koní a 9000 komparzistov. (Arsenal83)
  • Myšlienka projektu sa začala v roku 2019, keď producent Dimitri Rassam strávil rok hľadaním námetu pre veľký film, pričom si vytvoril zoznam diel, ktoré chcel vyprodukovať, a jedno z nich nakoniec vyniklo: román Traja mušketieri z roku 1844 od Alexandra Dumasa. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama