Reklama

Reklama

Mapa dokonalých maličkostí

  • USA The Map of Tiny Perfect Things
Trailer 1

Dva adolescenti uvíznou v časové smyčce. On se z ní chce dostat ven, ona chce zůstat. Šanci mají, pouze když společně najdou malé, přehlédnutelné okamžiky a odhalí jejich význam v monotonii života. (Prime Video)

Recenzie (50)

VasaX 

všetky recenzie používateľa

Tohle je takový ten feel good film o hledání lásky uprostřed časové smičky. Představitelé jsou v rámci svých rolí sympatičtí a ano, je to fajn, odpočinková podívaná. Možná až moc, protože mi přišlo, že se to příšerně táhlo. Ale obecně mi to přišlo OK, takový ten příběh ze života - dospívání, nenadchne, neurazí. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Mám rád filmy s časovou smyčkou, a tuhle teenagerskou variaci jsem si užil, ačkoli vlastně z mantinelů podobných filmů nijak zásadně nevybočuje. Drží to nad vodou především velmi sympatická ústřední dvojice. Větší zápletka je nahrazená "jen" hledáním perfektních malých okažiků v normálním životě a hloubáním o životních tísních a radostech. Rozuzlení moc pěkně vymyšlené. V rámci subžánru nemám důvod si stěžovat. ()

Gimli 

všetky recenzie používateľa

Na to, jaký je náměť, je výsledek až příliš tuctový. Časová smyčka nakonec v tom filmu působí jako pěst na oko a celkové rozuzlení příliš nedává smysl. ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Poměrně milý film se sympatickými mladými herci. A to je asi tak vše k pozitivům. S časovými smyčkami se v poslední době roztrhl pytel a tahle začínala vskutku slibně. Brzy však bylo jasné, že děj postráda hloubku a tak jsem se místy znatelně nudil. Nejvíce mne však z celého příběhu otrávil fakt, že se tvůrci snažili hrát na strunu celkové promyšlenosti a komplexnosti příběhu a přitom z nich neustále vycházely jen samé nesmysly. Jediné na co se zmohli, bylo jmenování matematických a fyzickálních termínů souvisejících ba jen vzdáleně s časem a následné odkazování na jiné filmy se stejnou problematikou. Kupříkladu mne dostal fakt s mezinárodním časovým pásmem, což je hranice kterou definoval a narýsoval sám člověk a vlastně na běh světa nemá vůbec žádný vliv. Přitom překročení této hranice přetočilo čas a vyresetovalo celý den. Finále s tajemství Margaret mne také nijak zvláště nevzalo a napravení reputace filmu se tím pádem nekonalo. 42% PS: ten kluk za celý film vystřídal minimálně 100 různých triček a mikin. ()

Botič 

všetky recenzie používateľa

Při sledování téhle časové smyčky jsem měl pocit, jako bych se propadl tak o deset let zpátky v čase a říkal si, jaká je škoda, že se už takovéhle filmy moc netočí a nebo jsem na ně jen přestal koukat? S naleštěným Palm Springs bych to úplně nesrovnával, spíš s takovou Juno, Away We Go nebo Nick and Norah's Infinite Playlist. ()

Dzeyna 

všetky recenzie používateľa

Tohle opakování jednoho dne už tady bylo asi stokrát. Je to celkem nuda, i když to má v sobě moc hezkou myšlenku. Posledních 10 minut je nicméně asi nejlepších. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Map Of Tiny Perfect Things" je jednoznačne lepším filmom, než nám Amazon priniesli naposledy. A tentokrát sa mi aj celkom dobre trafili do nálady. Je pravda, že filmy o ľuďoch, ktorí prežívajú ten istý deň znovu a znovu sme už mali možnosť vidieť viacero a dokonca aj tento film ich neustále spomína. Takže je fajn, že aj Ian Samuels si je vedomý, že jeho film nemá veľmi originálny základ. Na druhú stranu má podľa mňa sympatické postavy, tie malé perfektné momentky, ktoré bude naša dvojica hľadať a okrem toho skvelý záver, ktorý tomu všetkému dá nejaký zmysel a pointu. Okrem toho oceňujem na filme jednu vec. Napriek tomu, že má Mark pocit, že všetko sa deje neustále rovnako a akékoľvek zmeny reálne nič neprinesú, postupne príde na to, že niekedy môžu prísť momentky, ktorými môžeme niečo zmeniť. Nie pre druhých, ale pre seba. A myslím si, že v tomto film počas svojich záverečných momentoch skutočne žiari. Podľa mňa film len potreboval nejaký ucelenejší a zaujímavejší stred, ktorý by schovával viac, než len veľkú dávku dialógov a hľadania odpovedí. Pretože napriek tomu, že tie jednotlivé malé momentky sú tu veľmi pekné a skvele sa na ne pozerá, tak nie sú dosť na to, aby dokázali z toho celý film natiahnuť na celkovú stopáž. A v tomto smere sa naše postavy začnú trošku točiť v kruhoch. A nemyslím len časovej slučke, ale doslova sa dočkáme nejakých starých klišé, ktoré na konci zmeníme. A áno, postavy majú na svoje konanie svoje dôvody (obzvlášť rozumiem Margaret), no niekedy sa niektorých vecí nemôžeme príliš držať. Lebo čím viac sa snažíme držať, tým viac nám môže zvyšok sveta utekať pomedzi prstami. Film stojí za pozornosť, má skvelý úvod, skvelý záver, niekoľko skutočne skvelých momentiek a skvelých dvoch hlavných hrdinov. Kiežby len ich cesta za vyslobodením v strede bola o niečo viac zaujímavá. Potom by sme tu mali skutočne áčkový materiál. A ocenil by som film oveľa viac. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Časové slučky mám veľmi rád, no toto ma bavilo len prvú polhodinu. V ďalšej časti to vyzerá ako nevydarená teenage romanca zmiešané s vedeckými teóriami až filozofiou s pointou, že si treba vážiť pekných maličkostí v našom živote. Čakal som však viac a podľa námetu sme viac aj dostať mohli. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

To, že AMAZON pomohol v súčasnosti na svetlo sveta celkom triezvemu filmu je potrebné oceniť. Tínedžerská romantika v tieni časovej slučky vo mne evokovala návrat do ôsmej dekády minulého storočia. S námetom sa dalo vyhrať aj nápaditejším spôsobom, ale tá poldruhahodinka ubehla ako voda a nezanechala vo mne žiadnu pachuť z mimóznych podprahových vnemov alebo pocit premárneného času. A nápad s "dokonalými maličkosťami" bol v základe veľmi príjemný. Za štyri Newtonky. (16.8.2021) ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Krásný film, kdy se točí jeden den dokola, láska a tajemství a důvod toho všeho je příběh který je dobře propracovaný. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Oveľa lepšie ako Palm Springs a skoro tak dobré ako Hromnice, len to holt nie je také vtipné. Viac sa to sústredí na romantickú a dramatickú líniu ako komediálnu. Je to skvele napísané a fantasticky dravo natočené. Bolo osviežujúce, že sa to nezdržuje s prvotným dumaním nad tým, čo sa stalo, ale hlavného hrdinu spoznávame, keď už si vo veľkom užíva x-tú variáciu smyčky. Tentokrát som bol spokojný aj s vysvetlením prečo k nej došlo. Proste nejaká vyššia moc a postavy musia dôjsť k nejakému poznaniu. Tým hlavným je ale herecké obsadenie ústrednej dvojice. Kyle Allen sa stal po druhom filme, ktorý som s ním videl, mojím obľúbencom a Kathryn Newtonová, ktorá vyzerá jak Virginia Madsenová za mlada, je neskutočne nádherná. Takže celkovo vydarená neznáma pecka. 8/10. ()

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Přišlo mi to naivní, a až moc candy. Dost klišovité, ačkoliv ten twist ke konci mě mile překvapil a dodal tomu širší rozměr. Soundtrack nezajímavý a celkově mi v tom chybělo pevné jádro či nějakej větší zápal, jež by to dění hnal vpřed. Do pár týdnů na tohle zapomenu. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Velmi neokoukaným a originálním způsobem pojaté téma časové smyčky, v naprosto perfektní atmosféře ala Life is Strange. Chytla mě zápletka, zamiloval jsem si hlavní dvojici, okamžitě jsem si oblíbil celý ten vypiplaný, ale nepřeplácaný audiovizuál. Tohle se mi trefilo do vkusu naprosto. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

prvních a posledních cca dvacet minut je super.Obě tyhle části mají šmrnc a příjemnou atmosféru a je docela škoda,že si to nedokázal udržet celý film.Prostředek je totiž rozvleklá pseudofilozofická nuda a to i přes to,že samotná myšlenka není vůbec špatná a oba hlavní hrdinové jsou fajn.Ze všech filmů o časových smyčkách je Mapa jedním z těch slabších...60% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Obľúbený motív časovej slučky je zas a znovu tu. Minulý rok sme tu mali Palm Springs, ktorý sa niesol v podobnom duchu, no už tam bolo kopu nevyužitého potenciálu. V prípade The Map of Tiny Perfect Things to však bolo ešte citeľnejšie. Začiatok bol svižný a nádejný, no potom sa to celý celučký dej motalo stále v tej istej bubline, až to miestami pôsobilo dosť nudne a nezaujímavo. Jediné, čo človeka držalo v napätí, bolo Margaretine tajomstvo, z ktorého sa napokon vykľula aj finálna pointa. Tá so sebou nabrala aj iné posolstvá filmu, a keď už to jadro bolo také priemerné, aspoň ten záver stál za to. Ale aj tak, na viac ako 2* to bohužiaľ nevidím. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Řešení vlastně identické jako v Hromnicích, za což ubírám půl hvězdičky, ale jinak paráda ve všech ohledech a časová smyčka zase trošku jinak a zase moc zajímavá, nehledě na špičkové zpracování a bezvadnou ústřední dvojici. 90% ()

Reklama

Reklama