Reklama

Reklama

Kráľovstvo mačiek

  • Slovensko Ghibli World: Kráľovstvo mačiek (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hanblivé dievča Haru zachráni mačacieho princa Luna, aby ho neprešlo auto. Za odmenu sa má stať jeho manželkou v mačacom kráľovstve, a sama sa tak zmeniť na mačku. Elegantný kocúr Barón a jeho pomocníci, tučný Muta a havran Toto, sa jej rozhodnú pomôcť a zachrániť ju nielen pred nanúteným sobášom, ale vyliečiť ju aj z hanblivosti... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (85)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Keď v animovanom filme o hľadaní samej seba a prekonávaní strachu čeliť nepríjemnostiam sa zjaví táto pravda pomocou barličky v podobe vety: "No vidíš a teraz si sama sebou !" a nie prostredníctvom prvkov, kreslenému filmu vlastným, čosi nie je úplne v poriadku. Uvedený základný nedostatok sa prejaví viackrát v priebehu deja, no aj tak sa mi Kráľovstvo mačiek celkom páčilo. Roztomilé ladenie teplých farieb, s dominujúcimi odtieňmi zelenej a žltej, spôsoby presunu medzi paralelnými svetmi a práca s detailom, patrili ku kladom. V myšlienkovej rovine potešili, v príbehu primárne určenom malým deťom, pochybovačné úvahy o tom, či je naozaj správne počúvať každý hlas do bodky, alebo naznačenie skutočnosti, že vďaka za prejavené dobro sa často nevhodne zameranou horlivosťou zachráneného stáva skôr neželaným obťažovaním. 70%. ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to síce dokonalé aby som tomu dala aspoň tie 4 hviezdičky ale Haru som si obľúbila a navyše postavičky mi boli sympatické napriek tomu, že zo začiatku sa mi nepáčilo ich vyobrazenie, ale ich charakterové vlastnosti ma obmäkkčili. Bohužiaľ slabý dej tomu moc nedopomohol. Na tejto rozprávke by sa dalo lepšie pracovať aby to bolo viac dobrodružné a kľudne tam mohlo byť aj niečo tajomné dáky temný les alebo také niečo. Proste chýbala tomu šťava. ()

Reklama

maneki_neko 

všetky recenzie používateľa

Důstojně zpracované volné pokračování k Whisper of the Heart. Kocouří duo Muta a Baron skvěle táhnou děj, hlavně díky nim ten film má to správné kouzlo. Zápletka je velice jednoduchá, ale přesto to nakonec v sobě skrývá jakousi filozofii života. Film je příjemně odpočinkový, takže rychle uteče a člověk se u něj ještě pobaví. Celkový dojem 9/10. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia orientálna cesta ríšou fantázie. Už o niečo menej nápaditejšia a doslovnejšia. Je však zaujímavé sledovať, akým spôsobom sa dá profilovať charaktery ľudí prostredníctvom mačiek. Ako z nejakej Ezopovej bájky. Škoda, že som takéto animáky nevidel v detských časoch, mohli mi zostať viac v srdci. Je treba ale podotknúť, že obsahovo tejto rozprávke chýbajú hutnejšie prepracované postavy či dajaký silnejší myšlienkový náboj. Z tých prázdnejších obrazov sa dalo vytasiť hlbšie divácke potešenie a tie moje spomenuté klady v prvých dvoch vetách sa nevyužili v miere, akej by som požadoval. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

No, asi vďaka tomu, že nepozerávam toľko japonských anime a aj kvôli pomerne dosť krátkej stopáži, čo robí film svižným a nenudiacim, sa mi tento fantasy príbeh celkom páčil. Jednoducho za tých pár minút sa toho ani nedalo veľa pokaziť. Miestami je to vtipné, postavy sú príjemné a graficky to všetko pekne ladí. 70%. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (1)

  • Snímek je stejně jako film Mimi wo sumaseba (1995) natočen na motivy mangy "Mimi wo Sumaseba" od Aoi Hiiragi. (Terva)

Reklama

Reklama