Reklama

Reklama

Kráľovstvo mačiek

  • Slovensko Ghibli World: Kráľovstvo mačiek (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hanblivé dievča Haru zachráni mačacieho princa Luna, aby ho neprešlo auto. Za odmenu sa má stať jeho manželkou v mačacom kráľovstve, a sama sa tak zmeniť na mačku. Elegantný kocúr Barón a jeho pomocníci, tučný Muta a havran Toto, sa jej rozhodnú pomôcť a zachrániť ju nielen pred nanúteným sobášom, ale vyliečiť ju aj z hanblivosti... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (85)

adamulefa 

všetky recenzie používateľa

V japonských animovaných filmoch podobného typu som zvyknutý popravde na väčšiu kvalitu. Rozumej tým zaujímavé postavy, dychberúca animácia a podrobne prepracovaný dej. Asi to bude tým, že doteraz som nenarazil na šedý priemer aký môžeme vidieť tu... Spomínané postavy, príbeh, animácia, zápletka sú OK, ale nič čo by sa vám vrylo do pamäti. Hlavná protagonistka Haru je síce sympatická, ale to nevyváži plejádu otravných mačiek. Je to taká jednohubka, nad ktorou sa netreba extra zamýšľať. Iste si všimnete diery v dejovej línii a rôzne nekoherentnosti (pekné slovo som to vymyslel čo? ) Sem tam mi isté veci prišli úplne retardované a to je už čo povedať ak to tvrdí človek čo vyrastal ma Pokémonovi, Digimonovi, Sailor Moon, Ranme atď. Ak si ale chcete oddýchnuť tak si tento jednoduchý fantasy film užijete. Len neočakávaje Zámek v oblacích. Na Ghibliho slabotka. Hmm... A veď je ani vlastne nemám rád mačky. 3* nech nežerem! ()

Matematicka 

všetky recenzie používateľa

Můj první (!) japonský animovaný film, který jsem viděla. Japonská animace se mi líbila: velice barevná, ale velice civilní, nic nepřikrášlující, jak to bývá zvykem v našich končinách. Příběh byl dost prvoplánový a poselství příliš dané na odiv - to předurčuje film spíše pro děti (příp. možná i ty odrostlejší ve věku Haru), pro dospělé spíše oddechovka, která nepřinese nic nového či hlubšího. Ale oddechovka příjemná... Zajímavé komentáře: kinej, T2, mrksik, togaf, Jossie, yenn. ()

Reklama

tom88 

všetky recenzie používateľa

Neveril by som, že sa niekedy budem takto baviť pri obyčajnom kreslenom japonskom filme. Kráľovstvo mačiek mi neustále pripomínalo tvorbu Miyazakiho, ktorú mám veľmi rád a možno aj pre to dávam vyššie hodnotenie ako by som za iných okolností dal. Je to trocha podcenené, tak sa prikláňam k vyššiemu hodnoteniu. Animácia veľmi pekná, dej ma bavil dokonale, nenudil som sa ani na minútu vďaka krátkej stopáži. Pekné postavy a mačky zbožňujem, takže u mňa vysoký nadpriemer. Japonci to proste vedia. 85% ()

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Příběh o dívce Haru, studentce střední školy, která jednoho dne zachrání kocourka (princ Lune) od přejetí nákladním automobilem a zjišťuje, že rozumí řeči koček. Dostane se jí poděkování od kočičího krále a mnoho dárků, ale zároveň na ní ještě jeden nechtěný v podobě svatby s kočičím princem čeká . . . ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Keď v animovanom filme o hľadaní samej seba a prekonávaní strachu čeliť nepríjemnostiam sa zjaví táto pravda pomocou barličky v podobe vety: "No vidíš a teraz si sama sebou !" a nie prostredníctvom prvkov, kreslenému filmu vlastným, čosi nie je úplne v poriadku. Uvedený základný nedostatok sa prejaví viackrát v priebehu deja, no aj tak sa mi Kráľovstvo mačiek celkom páčilo. Roztomilé ladenie teplých farieb, s dominujúcimi odtieňmi zelenej a žltej, spôsoby presunu medzi paralelnými svetmi a práca s detailom, patrili ku kladom. V myšlienkovej rovine potešili, v príbehu primárne určenom malým deťom, pochybovačné úvahy o tom, či je naozaj správne počúvať každý hlas do bodky, alebo naznačenie skutočnosti, že vďaka za prejavené dobro sa často nevhodne zameranou horlivosťou zachráneného stáva skôr neželaným obťažovaním. 70%. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (1)

  • Snímek je stejně jako film Mimi wo sumaseba (1995) natočen na motivy mangy "Mimi wo Sumaseba" od Aoi Hiiragi. (Terva)

Reklama

Reklama