Reklama

Reklama

Kráľovstvo mačiek

  • Slovensko Ghibli World: Kráľovstvo mačiek (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hanblivé dievča Haru zachráni mačacieho princa Luna, aby ho neprešlo auto. Za odmenu sa má stať jeho manželkou v mačacom kráľovstve, a sama sa tak zmeniť na mačku. Elegantný kocúr Barón a jeho pomocníci, tučný Muta a havran Toto, sa jej rozhodnú pomôcť a zachrániť ju nielen pred nanúteným sobášom, ale vyliečiť ju aj z hanblivosti... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (85)

belldandy 

všetky recenzie používateľa

Méně povedené pokračování filmu Whisper of the Heart. Jeden z mála filmů studia Ghibli, který nenatočil ani Miyazaki, ani Takahata. - Dva hlavní kočičí hrdinové z Šeptání srdce se opět objevují. Tentokrát v ryze fantastickém příběhu holčičky Haru, která zachrání kočíčího prince a za odměnu si ho musí vzít a sama se stát kočkou. - Šepot srdce mě přes svůj jednoduchý a nevinný příběh zcela okouzlil a proto jsem se na tento film dost těšila. Nakonec byl pro mě bohužel zklamáním. Kočičí baron a jeho tlustý pomocník jsou sice stále moc roztomilí. Dokud však vystupovali v Šepotu srdce, zůstával jejich životní příběh zajímavým tajemstvím a bylo tak asi lépe. Přesto však není ztrátou času se na tento film podívat. Hlavně v jeho první třetině jsem se dost bavila. Scéna, v níž se kočičí princ poprvé postaví na dvě zadní a začne mluvit je skutečně povedená a řádně fantaskní. Roztomilá jsou také první nedorozumnění plynoucí z jiného pohledu koček a lidí na to, jak projevit někomu vděčnost. ()

Carol Pifková 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to síce dokonalé aby som tomu dala aspoň tie 4 hviezdičky ale Haru som si obľúbila a navyše postavičky mi boli sympatické napriek tomu, že zo začiatku sa mi nepáčilo ich vyobrazenie, ale ich charakterové vlastnosti ma obmäkkčili. Bohužiaľ slabý dej tomu moc nedopomohol. Na tejto rozprávke by sa dalo lepšie pracovať aby to bolo viac dobrodružné a kľudne tam mohlo byť aj niečo tajomné dáky temný les alebo také niečo. Proste chýbala tomu šťava. ()

Reklama

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Příběh o dívce Haru, studentce střední školy, která jednoho dne zachrání kocourka (princ Lune) od přejetí nákladním automobilem a zjišťuje, že rozumí řeči koček. Dostane se jí poděkování od kočičího krále a mnoho dárků, ale zároveň na ní ještě jeden nechtěný v podobě svatby s kočičím princem čeká . . . ()

Matematicka 

všetky recenzie používateľa

Můj první (!) japonský animovaný film, který jsem viděla. Japonská animace se mi líbila: velice barevná, ale velice civilní, nic nepřikrášlující, jak to bývá zvykem v našich končinách. Příběh byl dost prvoplánový a poselství příliš dané na odiv - to předurčuje film spíše pro děti (příp. možná i ty odrostlejší ve věku Haru), pro dospělé spíše oddechovka, která nepřinese nic nového či hlubšího. Ale oddechovka příjemná... Zajímavé komentáře: kinej, T2, mrksik, togaf, Jossie, yenn. ()

adamulefa 

všetky recenzie používateľa

V japonských animovaných filmoch podobného typu som zvyknutý popravde na väčšiu kvalitu. Rozumej tým zaujímavé postavy, dychberúca animácia a podrobne prepracovaný dej. Asi to bude tým, že doteraz som nenarazil na šedý priemer aký môžeme vidieť tu... Spomínané postavy, príbeh, animácia, zápletka sú OK, ale nič čo by sa vám vrylo do pamäti. Hlavná protagonistka Haru je síce sympatická, ale to nevyváži plejádu otravných mačiek. Je to taká jednohubka, nad ktorou sa netreba extra zamýšľať. Iste si všimnete diery v dejovej línii a rôzne nekoherentnosti (pekné slovo som to vymyslel čo? ) Sem tam mi isté veci prišli úplne retardované a to je už čo povedať ak to tvrdí človek čo vyrastal ma Pokémonovi, Digimonovi, Sailor Moon, Ranme atď. Ak si ale chcete oddýchnuť tak si tento jednoduchý fantasy film užijete. Len neočakávaje Zámek v oblacích. Na Ghibliho slabotka. Hmm... A veď je ani vlastne nemám rád mačky. 3* nech nežerem! ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (1)

  • Snímek je stejně jako film Mimi wo sumaseba (1995) natočen na motivy mangy "Mimi wo Sumaseba" od Aoi Hiiragi. (Terva)

Reklama

Reklama