Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 2

Mladá žena Margot (Emily Bader), ktorú matka opustila ešte ako dieťa, sa na internete snaží nájsť svojich predkov. Zistí, že je rodinne spriaznená s náboženskou komunitou Amišov a mužom menom Samuel (Henry Ayres-Brown), ktorý môže mať nejaké informácie o tom, prečo ju matka opustila. Spolu so svojimi priateľmi Chrisom (Roland Buck III) a Daleom (Dan Lippert) sa spolu s kamerami vyberajú do stredu ničoho, aby natočili dokument o tom, odkiaľ Margot vlastne pochádza. (Arsenal83)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (108)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Po otrasných The Marked Ones alebo ešte biednejšej štvorke priam luxusný príspevok do dnes už prakticky mŕtvej Paranormal série, ktorý ju upgraduje z lacného found footage snímku na modernejší horor so zábermi dronov a podstatne zaujímavejšou výpravou. Bohužiaľ najväčší problém je to, že sa vlastne musí jednať o found footage, ktorý bol populárny tak pred desiatimi rokmi a dnes už je táto forma úplne vyčerpaná a nemá veľmi čo ponúknuť. Eubank je síce solídny hororový režisér a dokáže navodiť správne znepokojivú atmosféru (zostup do jaskyne v kostole), fajn pracovať s prostredím podivnej farmy kdesi v zasneženom lese, a občas sa pokúsiť v rámci série aj o niečo veľkolepejšie (záverečné inferno na farme), ale bohužiaľ naráža práve na mantinely found footage formy. V prvej polovici je tak Next of Kin skôr len typickým found footage s pomalými zábermi kamery, čakaním na to kde sa čo pohne a pár jednoduchými ľakačkami. V tej druhej mu zase podráža nohy príliš roztrasená kamera kvôli ktorej je množstvo potenciálne výborne natočených hororových scén useknutých po pár sekundových záberoch (práve spomínané inferno na farme), prepojenie medzi jednotlivými scénami je pomerne chaotické a celkovo to nakoniec neprináša absolútne nič iné čo sme vo found footage videli za posledné roky snáď tisíc krát.  V rámci Paranormal série sa to určite radí k tým lepším kúskom (čiže niekde za veľmi slušnú trojku), ale ono pri Next of Kin fakt zamrzí, že to vlastne musel byť iba ďalší zbytočný prírastok do Paranormal Activity série. Príbehovo s ňou totiž nemá takmer nič spoločné a bol tu omnoho väčší potenciál. CELKOVO: 6/10 ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Oproti posledným 2 dielom v sérii viditeľné zlepšenie. Pomohla zmena prostredia(odľahlá uzavretá komunita s náznakmi sekty), témy a aj zmena štýlu ( kamery v domácnosti skoro zmizli a prešlo sa viacmenej na klasický found footage). Vo výsledku to síce nie je nič svetoborné, nie je to určite najlepší diel série, ľakačkami to vylaká len málo koho, ale zas v závere najnovší prírastok PA série dáva zmysel, príbehovo drží pokope a posledných 20-25 minút je celkom intenzívnych, pričom ponúkne aj pár obstojných hororových výjavov(slow motion zábery, scény v podzemí kostola, pohyb po horiacej osade či úplný záver s policajtami). Správne nekompromisné ukončenie mi sadlo a všeobecne mám pocit že Eubank a Landon sa snažili. Vo výsledku teda pozerateľný priemer, ktorý sa vlastne ani nemusel volať Paranormal Activity a pri ktorom očakávam že sa tie 3* budú množiť ako huby po daždi. 55% ()

Reklama

BROKEN_ 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že jsem viděl pouze první díl Paranormal activity. A když jsem se doslechl, že nový film nemá nic společného s celou sérii, tak jsem se na to vrhnul. Režisér William Eubank mě potěšil u svého předchozího filmu Underwater a u nového Paranormal activity předvedl, že má talent a já ho teď budu s radostí dál sledovat. Film má sympatické hlavní postavy u kterých je největší problém, že jsou až moc zvědavý a často jsem na tv mluvil " vole kam zas jdete? ". Ale k situaci ve které byli se asi nemůžu divit, že byli zvědavý. Děj filmu je opravdu povedený a byl jsem do filmu každou další minutou víc a víc ponořen. To co se filmu nejvíce povedlo, je samotná hororová atmosféra, kdy se přiznám, že lekačky ve filmu jsou sakra povedené. Když ty lekačky dáte do vhodných míst, kde atmosféra pořádně houstne, tak dostanete děsivý zážitek. Já byl vyděšený a nepamatuji si, kdy jsem byl letos tak pěkně ponořen do hororu a zároveň mě dokázal tím správným způsobem děsit. Ano film má někdy klišé momenty a scénář by potřeboval vylepšení, ale jako horor to funguje opravdu dobře. Finále filmu je za mě naprostá lahoda. Found footage kamera velice dobře využita a byl jsem ohromen pár slow-motion záběrů. Ty se fakt povedly, hlavně ten poslední :-). Takže za mě palec nahoru a pro fanoušky hororů povinnost vidět. Letos to za mě patří mezi TOP 10 nejlepších hororů. Jsem fakt potěšen :-) 7,5/10 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Chcel som dať len 3*, ale už sa poznám a tak viem, že by ma to škrelo, zbytočne by som následne premýšľal, prečo som taký prísny a po druhej repríze by som tak či tak šiel na 4*. Ono to síce nie je megazázrak, ale zo všetkých dielov sa mi to páčilo asi najviac. Neviem, či za to môže atraktívne snežné prostredie, pôsobivá výprava odľahlej komunity alebo napojenie na môj obľúbený folk horror, ale fakt som si to užil. Určite tomu pomohol aj sympatický kasting, nepríjemná atmosféra a viacero hnusných scén. Paradoxne ide o najlepší diel série napriek tomu, že s predchádzajúcimi časťami má len málo spoločného; až mi to pripadalo tak, že v štúdiu mali k dispozícii fajn nevyužitý scenár, ale jeho komerčný výtlak/potenciál sa im zdal nízky, tak ho jemne upravili a dodatočne nalepili na slávnu sériu. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Když poprvé přišlo PA, lidé byli v šoku a první díl byl právem pasován na horor roku. Další a další díly PA nepřišly s ničím novým a tudíž kvalita padala. Nový díl s názvem Next of Kin jde ale jinou cestou a atmosférou si mnoho diváků získá. Změna je také ve stylu natáčení a hlavně už nejde čistě o duchařinu. Nejde sice o přelomový horor či něco takového, ale rozhodně neurazí. 7/10 = 75% ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)
  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)

Reklama

Reklama