Reklama

Reklama

Oltre il guado

  • angličtina Across the River

Obsahy(1)

Marco Contrada pracuje ako etológ na taliansko-slovinských hraniciach. Za pomoci moderných prístrojov zaznamenáva voľný pohyb a správanie divokej zveri. Jedného dňa narazí na staršiu schátralú budovu, kde sa rozhodne prespávať. Po niekoľkých nociach si uvedomí, že jeho technika zaznamenáva omnoho viac, ako sa môže zdať. Opustený dom totiž skrýva svoje hrôzostrašné tajomstvo. (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (80)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Marco Contrada pracuje ako etológ na Taliansko Slovinských hraniciach. Za pomoci moderných prístrojov zaznamenáva voľný pohyb a správanie divokej zveri. Jedného dňa narazí na staršiu schátralú budovu, kde sa rozhodne prespávať. Po pár nociach si uvedomuje, že jeho technika zaznamenáva omnoho viac, ako sa môže zdať. Opustený dom skrýva svoje hrôzostrašné tajomstvo. Výborný nápad za päť korún. Ani jeden z užívateľov vo svojom komentáre neklame. Snímok má okrem mínusov, aj svoje veľké plusy. Dosahujú však len priemernú úroveň (do kelu chlapci, veď sme sa o tom predsa už bavili - nepreháňajme ;). Bohužiaľ mňa až na záverečnú polhodinku poctivo budovaná atmosféra do deju veľmi nevtiahla. Viem byť trpezlivý pri sledovaní takéhoto druhu hororu, no "Across the River" mi mimoriadne pocity strachu nepripravil. Každopádne, dalo sa to bez ujmy na cti, či mimoriadneho sklamania v pohode vzhliadnuť - 50%. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

,,SATELITNÍ POKRYTÍ VYNIKAJÍCÍ. LIŠKA DORAZILA K ROZPADLÉMU DOMU, DALEKO V LESE. 45 STUPŇŮ VÝCHODNÍ DÉLKY. MRTVÝ DIVOČÁK, VÁHA 110 AŽ 130 KG. RÁNA VELKÝMI DRÁPY…" /// Starej zálesák si to šuká po lese, sbírá chlupy, kontroluje fotopasti a lišku vybaví mikrokamerou hlavně proto, aby se mohl bát. Robota ho velmi baví, páč je tam sám (a má klid). Nebo si to aspoň myslí. Ovšem ten predátor, kterej kolem brousí, má dost podivný chování… Hodně vo zvuku, vo světle z baterky a záběrech mimo reál (jo, jako z tý kamery!). V podstatě se nic neděje, ale bejt na místě toho týpka, asi si taky stříknu do plátna. Ano, TOHLE je komorní snímek! Hodně se naznačuje a neustálej vydatnej déšť mně uklidňuje a zavírá voči. Takže zajímavý, ale že bych z toho nemohl usnout… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často si to šukám po lese... 2.) Su liška a po lese šuká nějakej zálesák... /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Chlapík robí etologický výskum divokého živočíšstva na taliansko-slovinskej hranici, za nevyhnutnej elektronickej pomoci. Objaví tu však niečo ako zvláštne duchovité postavy, ktoré ho zlákajú objavovať tajomstvá miestnych hlbokých lesov... Veľmi pomalý a tichý horor (až sa divím pomerne vysokému ricciho hodnoteniu :)), ktorý je však efektívne zasadený do pôsobivého, atmosféricky temného prostredia, vďaka čomu dokáže v niektorých úsekoch veľmi dobre a mrazivo zafungovať, hoci dokopy neponúkne nič špeciálne. Ale keď si to človek pustí pekne v noci a bude tomu veriť, tak sa ten „creepy feeling“ dostaví a to niekedy úplne stačí. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Musím říct, že jsem nečekal tak dokonale atmosferickej horor. Pro mě absolutně neznámý režisér a herci (respektive herec), který snad ještě ani nikde nehrál. Ono taky, pravda, co by vlastně hrál, když ani tady toho moc nenakecal. Nemluvný příběh nicméně naprosto dokonale vynahradilo prostředí Julských alp na pomezí se Slovinskem a naprosto brutálně tajuplná atmosféra, která spolu s hudbou dokreslovala tak dobrou atmosféru, že jsem tu hodinu a půl seděl a bez jakéhokoliv hlasu tupě zíral do obrazovky. A to i přesto, že jsem si myslel, že to dopadne tak, jak to nakonec dopadlo. Nicméně takhle zhypnotizovat mě hodně dlouho žádný film nedokázal a i právě proto si tenhle kousek zaslouží obrovský obdiv. Viděno na základě Challenge Tour 2015 ()

Othello 

všetky recenzie používateľa

Být na psychiatrickém vyšetření u Williama Dafoe s Charlotte Gainsbourg, několikrát bychom si s ní dali haj fájv, protože žádný hřbitov, chrám, ruina, dungeon či očarovaný dům netrumfne ve své děsivosti noční les. A to bude nejspíš důvod proč Oltre il guado, ač se jedná v zásadě o totální základ a tresť hororu, prostě funguje. Úsporné prostředky, jediný protagonista, hluboké lesy na italsko-slovinské hranici a dvě hnusný malý masožravý coury. A ačkoli se nejedná o found footage, technické prostředky a způsob snímání z něj v zásadě found footage dělají. Rozhodně jsou horší možnosti, jak strávit čas. Třeba čtením flipnicových komentářů. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Zvíře, které ve filmu představuje lišku, je ve skutečnosti pes jménem Ciko. (BlackHood)

Reklama

Reklama