Reklama

Reklama

Čo keby...?

(seriál)
Trailer 3
USA, (2021–2024), 14 h 42 min (Minutáž: 29–38 min)

Tvorcovia:

A.C. Bradley

Hrajú:

Jeffrey Wright, Hayley Atwell, Chadwick Boseman, Dominic Cooper, Sean Gunn, Djimon Hounsou, Samuel L. Jackson, Toby Jones, Neal McDonough, Jeremy Renner (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(27)

Obsahy(1)

Prvý animovaný seriál štúdia Marvel Čo keby...? nečakaným spôsobom prepisuje scenáre filmového vesmíru štúdia Marvel a prerozpráva slávne udalosti zo známych filmov. Seriál sa sústreďuje na najslávnejších hrdinov filmového univerza Marvel, pričom mnohým postavám prepožičali hlasy rovnaké hviezdy, ktoré si ich zahrali aj v hraných filmoch. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa CheeseFigure k tomuto seriálu (19)

Season 1 (2021) (S01) 

K jednotlivým epizódam som sa vyjadril podrobnejšie, takže tu to len zhrniem. Po dopozeraní mám pocit, že nebol dosiahnutý potenciál, ktorý tento projekt mal. Celkovo som čakal tvorcov odtrhnutých z reťaze, ale zase je mi jasné, že to nejde, keď tú reťaz drží Disney. I keď epizódy 3 a 4 ukázali, že keď sa chce, svet MCU dokáže ponúknuť aj temnejšie príbehy (teda aspoň na štýl MCU). Ďalším kameňom úrazu je krátkosť, keď veľa vecí nemôže byť riadne rozvinutých. Čo sa týka animácie, tak tá mi neprekážala, rýchlo som si na ňu zvykol. Akcia bola fajn, nemám k nej viac čo dodať. Druhej sérií dám šancu, lebo som zvedavý s čím prídu (a taktiež, či sa dostanem odpoveď na moje ,,what if..." otázky, ktoré mám, ako asi každý fanda MCU). ()

Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom? (2021) (S01E01) 

Niektorí tvrdia, že je to len prvý Captain America s Carterovou v úlohe hlavnej postavy. Ja si to nemyslím. Áno, niektoré scény a postup deja je prevzatý z toho filmu, ale je tu veľa obmien, aby som tvrdil, že ,,len zmenili pohlavie hlavnej postave". Páčila sa mi akcia. Mám rád Hayley Atwell v úlohe Carterovej, preto sa každému jej návratu poteším (i tomu animovanému). (SPOILER: Body za Stevea ako Iron Mana. KONIEC SPOILERU). Bolo ale celkom otravné, ako Carterovú podceňoval každý jeden muž. Niekam prišla, chlap sa začudoval a hneď mu bolo dokázané, že silné emancipované ženy sa podceňovať nemajú. Otázka (na ktorú mi nikto asi neodpovie), neviem či som len nedával pozor, ale Spojenci získal Tesseract, ako sa teda potom dostal k Red Skullovi? A čo to má Bucky s tými vodnými tvormi? Čo veta, tak nejaká narážka na rybu, alebo iného vodného tvora. Niektoré humorné scénky pobavili. Určite by sa z obmien prvého Captain America filmu dalo vyťažiť viac, ale som spokojný. ()

Čo keby... T'Challa sa stal Star-Lordom? (2021) (S01E02) 

Prvá epizóda bola fajn, ale až pri druhej sa dostavil pocit, že sa naplno prejavil potenciál. Totiž, nejde tu len o to, že Star- Lordom je T´Challa, tých zmien je viac a sú fajn, rovnako ako akcia. Negatívom by som hodnotil humor. Nie všetok, napríklad postava Thanosa bola zábavná, ale pri takom Korathovi a jeho priam teenagerovskom nadšení zo Star-Lorda, som gúľal očami. Zvyšok ale fungoval. ()

Čo keby... svet prišiel o svojich najmocnejších hrdinov? (2021) (S01E03) 

Zasiahla ma nostalgia pri tom, ako sme sa v tomto diele obzreli na prvú fázu MCU. A k tomu je to celé zabalené do detektívnej zápletky, v ktorej niekto ide po krku najmocnejším hrdinom sveta. Bol som spokojný celkovým ,,temnejším tónom". Trocha zamrzí, že vďaka tomu, že ide o projekt na Disney platforme, tak sa nedočkáme aspoň kvapky krvi.  (SPOILER: Napríklad Hulk umrie tak, že sa nafukuje až kým nepraskne, ale vďaka absencii krvi to pôsobí, ako keď len puknete balón. KONIEC SPOILERU) Nájde sa tu aj pár vtipných momentov, prípadne pokus o ne. Niektoré boli fajn (celkovo Nick Fury a jeho hlášky podávane hlasom Samuela L. Jacksona ma dokázali pobaviť), niektoré menej. SPOILER: Potešila ma identita vraha. Je zaujímavé vidieť, ako z niektorých hrdinských postáv je v iných vesmíroch kruté vraždiace monštrum. KONIEC SPOILERU. S týmto dielom som spokojný a viem si ho predstaviť aj s dlhšou minutážou. ()

Čo keby... Doctor Strange prišiel o srdce namiesto rúk? (2021) (S01E04) 

Posledné dve epizódy majú ,,temnejší" tón, ako prvé dve (temnejší rozumejte v zmysle, že stále sa jedná o animovaný seriál od Disney na motív Marvel komiksov). Kým sa vrhnem na chválu, tak musím skritizovať to, čo budem zrejme kritizovať pri  väčšine epizód a tým je dĺžka. Tých 35 minút mi prišlo málo, tvorcovia do nich museli narvať veľa vecí a vďaka tomu niektoré momenty nepôsobia tak, ako by mali (napríklad celá tá scéna, ako Strange získava silu je síce vizuálne pekná, ale človek z toho nemá nejaký pocit, že by šlo o ťažkú vec. Práve naopak, mal som z toho pocit RPG, keď expíte na ľahkých potvorách, aby ste získali vytúžený level). Čo ma privádza k pozitívu a to je animácia, alebo skôr vzhľad tých rôznych magických potvor. Taktiež záverečný duel pôsobil epicky a je vidieť, že Strange a jeho kúzla lepšie vyniknú v animácií ako v hranom filme. Koniec je potom čerešničkou na torte. Som spokojný, bodaj by to ale bolo dlhšie. ()

Čo keby... zombíci?! (2021) (S01E05) 

Nečakal som, že by sme sa niekedy dočkali spracovania Marvel Zombies, hlavne keď má teraz Marvel pod palcom Disney. Ale nakoniec to prišlo, síce ako animovaný kraťas v rámci What If..., ale čo narobíme. A nejak ma to nevtiahlo. Vadil mi trochu humor na začiatku, našťastie rýchlo prišli vážnejšie momenty, ktoré si podobná téma priam žiada. A trochu mi prišiel zvláštny dabing Marka Rufalla, ktorý pôsobil, ako keby sa práve zobudil. Otvorený koniec tiež k dobrému pocitu nepridal. Ale aby som sa len nesťažoval, tak tu bolo pár pekných momentov, napríklad postavy zomrú tak, že sú odtiahnuté mimo kameru. Ale zase sa trochu posťažujem, lebo ono je to celkom fajn atmosférické, ale keď už po tretíkrát postavu odtiahli mimo záber, aby ju zabili, tak to bolo celkom ,,meh". Ale je mi jasné, že nemohli ukázať trhanie hrdinov na kusy priamo, to by sme si veľa priali. A ten JEDEN moment, prevzatý priamo z komiksu, mi prišiel celkom nasilu vtlačený do deja. Nemal totiž ten dopad, aký by mohol mať. (SPOILER: Je divné, že Vision láka ľudí, aby mal krmivo pre Wandu, ale stačí pár slov od hrdinov a ,,ľutuje" svoje počínanie. Keď už, tak ho mali nechať v tom ,,zlom" móde. KONIEC SPOILERU). Takže prvá epizóda, ktorú nevypínam s takým nadšením, ako predchádzajúce. ()

Čo keby... Killmonger zachránil Tonyho Starka? (2021) (S01E06) 

Je pravda, že Killmonger tu rozohráva zaujímavú hru. Len niekedy mám pocit, že jeho úspech neleží ani tak v jeho genialite, ako skôr v hlúposti ostatných postáv. A ten otvorený koniec tiež dobré body nepridá. ()

Čo keby... Thor bol jedináčik? (2021) (S01E07) 

Keby ste si mohli položiť otázku ,,Čo keby" v Marvel Cinematic Universe, čo by ste chceli vedieť? Čo keby Hydra vyhrala? Čo keby Captain America na konci Prvého Avengera neskončil v kocke ľadu ? Čo keby sa Avengers nerozpadli počas občianskej vojny? A pýtal by sa niekto, čo keby vyrastal Thor bez Lokiho? Je to proste o tom, ako by vyzerala celoplanetárna párty, na ktorej by sa mihli rôzne postavy z MCU, či už to dáva logiku, alebo nie. Ale klamal by som, keby som povedal, že som sa pár-krát nepousmial. Za najlepšie veci na tejto epizóde považujem Darcy a súboj Thor vs. Captain Marvel, i keby mohol byť dynamickejší. A mám pocit, že nebyť toho konca, tak by sa o tejto epizóde toľko nerozprávalo. ()

Čo keby... Ultron vyhral? (2021) (S01E08) 

Čo keby Marvel Cinematic Universe spravil Ultrona ako vážnu a nebezpečnú hrozbu? Nechápte ma zle, mám celkom rád jeho verziu z Age of Ultron, ale nebol to ten nebezpečný robot, ktorého poznáme z komiksov. Za to tento Ultron je iná káva. Celkom som sa tešil, ale ostal som mierne sklamaný. Predstavoval som si, že budeme Ultronovo víťazstvo pomaly sledovať celú epizódu a nie, že v priebehu úvodných pár minút vyzabíja všetky svety známe z filmov. Väčšinu epizódy sledujeme Black Widow a Hawkeya, jak pátrajú po možnosti, ako ho poraziť. Ale nebudem sa sťažovať, Black Widow bola celkom zábavná a vidieť Hawkeya na dne bolo tiež zaujímavé. ()

Čo keby... Pozorovateľ porušil svoj sľub? (2021) (S01E09) 

Nemyslím si, že What If je ten seriál, ktorý potreboval poslednú epizódu v mega-akčnom štýle alá každý projekt od Marvelu, ale čo už. Bolo zábavné sledovať hrdinov predchádzajúcich epizód, ako sa spoja, aby porazili Ultrona. Čo zamrzí, je opäť krátka minutáž. Lebo je fajn vidieť tie postavy pokope, ale chýbala mi nejaká výraznejšia interakcia medzi nimi (napríklad taký Black Panther a Killmonger by si mali určite čo povedať, i keď sú z iných realít). Taktiež mi niektoré postavy prišli, že sú tu len preto, lebo boli v predchádzajúcich dieloch (SPOILER: Taký Killmonger tu bol úplne zbytočný. Pár-krát zaútočil na Ultrona a potom sa rozhodol, že zradí hrdinov. Lenže tá zrada nikam neviedla, lebo pár minút po nej bol porazený. KONIEC SPOILERu). Páčil sa mi koniec, v ktorom sa Black Widow baví s Watcherom a jej slová sa dajú pekne interpretovať, že sú adresované aj iným ,,watcherom" a teda nám. Taktiež som spokojný s akciou, ktorá tvorila väčšinu epizódy i keď som mal z nej občas ,,anime pocit", keďže väčšinu Ultronových útokov tvorili obrovské, niekoľko kilometrov prostredia ničiace, výbuchy. Nebolo to síce finále, aké by tento seriál potreboval, ale bolo fajn. A otázka na záver...čo s tou Thanos-Gamorou? Prečo sme nevideli jej epizódu? ()

Čo keby... sa Nebula pridala k Zboru Nova? (2023) (S02E01) 

Nebula je celkom v pohode. Animácia a vizuál mi príde ako v každej epizóde, ale nasvietenie je skvelé a dodáva na atmosfére. Humor je tu nasilu. A tak celkovo mi to až tak nesadlo. Ale pozrel by som nejaký hraný MCU film zo Xandaru o Nova Corps. ()

Čo keby... Peter Quill zaútočil na najmocnejších hrdinov Zeme? (2023) (S02E02) 

Avengers 1988 vs. kozmický Peťo. Vlastne je to štandardný Avengers príbeh, v ktorom hrdinovia musia poraziť zlo. Preto som rád, že to tvorcovia ozvláštňujú tým, že nezvolili tím, ktorý poznáme z filmov, ale vyskladali nový. Z postáv, ktoré síce z filmov poznáme, ale prevažne z vedľajších úloh. A nebudem klamať, nejaké to dobrodružstvo s Avengermi 1988 by som si ešte dal. A na záver len dodám, že ten Ego vyzeral divne bez tej brady. ()

Čo keby... Happy Hogan zachránil Vianoce? (2023) (S02E03) 

MCU dostáva svoju Smrtonosnú pascu. Síce z toho veľmi necítim ,,What If", ale klamal by som, keby som napísal, že ma táto epizóda nebavila. Happy bol fajn, nejakej epizóde, v ktorej by sa pridal k Avengerom by som sa nebránil. Ale popravde, celý diel si pre seba ukradol excentrický Justin Hammer, ktorý ma bavil každou scénou. Len tá Darcy bola otravnejšia, ako by som si prial. Šťastné Marvelovské. ()

Čo keby... Iron Man narazil na Veľmajstra? (2023) (S02E04) 

Tak toto ma nebavilo. A pritom potenciál to malo zaujímavý - Iron Man sa stretne s Grandmasterom. Ale tak nejak to pre mňa nebolo ono. Grandmaster má pár dobrých momentov, ale väčšinu mi prišiel trápny. A tak celkovo mám pocit, že to mala byť epizóda o Tonym súťažiacom vo vesmírnych závodoch, ale tvorcovia boli donútený do toho prihodiť aj Gamoru. Celá tá vec s ňou mi prišla divná. Príde na scénu, chce zabiť Tonyho a ten ju hneď začne presviedčať, aby sa zmenila. Prečo? Je to vrahyňa, ktorá ho chce zabiť, tak prečo sa k nej chová, ako by ju poznal a vedel, že je v nej dobro? A potom je tu ten koniec, kedy spoznáme najsilnejšiu zbraň vo vesmíre, ktorou je Topazina palica. Ale aby som nebol len negatívny, tak uznám, že samotné závody boli ok. ()

Čo keby... Kapitánka Carterová bojovala s Ničiteľom Hydry? (2023) (S02E05) 

Epizódu s Captain Carter z prvej série mám celkom rád. Hodnotil som ju aj štyrmi hviezdičkami. To ale neznamená, že by som si myslel, že by potrebovala pokračovanie. Dostalo ho. Tentoraz sa jedná o Carterovej variáciu na film Winter Soldier. A opäť ma to bavilo. Bavil ma vzťah medzi Carter a Widow. Na súboj medzi Carter a Hydra Stomperom sa dobre pozeralo. A síce mám radšej, keď má tento seriál epizódny formát, tak koniec ma navadil na veci budúce a som zvedavý, s čím tvorcovia prídu. ()

Čo keby... Kahhori pretvorila svet? (2023) (S02E06) 

Predstavuje sa nám nová postava. A nová nie len v rámci MCU, ale celkovo Marvelu. A ako dopadol debut Kahhori? Rozporuplne. Príbeh je už niekoľkokrát videné dobývanie pôvodného obyvateľstva pre bohatstvo. O postave Kahhori pred tým, ako dostane schopnosti, sa veľa nedozvieme. Len to, že je indiánka a je nebojácna. Potom dostane schopnosti, ktoré sa naučí veľmi rýchlo ovládať. To ale prepáčim, lebo predsa len sa jedná o krátky diel seriálu a i Dr. Strange zvládol svoj výcvik prirýchlo a to mal na to celý film. Samotné schopnosti sú také spojenie superrýchlosti, teleportácie a telekinézie (a možno sa nájdu aj ďalšie). Kahhori si ma nejak nezískala. Nie je to vylovene zlá postava, len je mi tak nejak jedno. Možno jej ďalšie výskyty v rámci seriálu (posledná scéna ich naznačuje) môj názor zmenia. Ale páči sa mi, že tvorcovia sa rozhodli nespraviť z dobyvateľa úplné monštrum a dali mu prvok, že sa stará o svojich mužov. Tým ho trocha poľudštili. Čo sa týka celkovo epizódy, tak nemôžem povedať, že bola zlá. Ale asi fakt bola urýchlená. Na návrat Kahhori som ale zvedavý. ()

Čo keby... Hela našla Desať prsteňov? (2023) (S02E07) 

Zoberte dej prvého Thora s tým, že hlavným hrdinom spravíte Helu. A primiešajte do toho prvky zo Shang-Chiho. Asi tak by sala shrdnúť táto epizóda. Priznávam, že som mal trochu chaos vo vzťahu a charakteru postáv. Myslel som si, že Wenwu bude zloduch, Odin mierumilovný, ale nakoniec to bolo inak. A prečo sa rozhodli hentí cvičiť Helu? Nemali proti takým, ako ona bojovať? Každopádne to bola fajn epizóda. Bavila a to je hlavné. ()

Čo keby... Pomstitelia spojily sily vroku 1602? (2023) (S02E08) 

Mám radšej, keď sú to samostatné epizódy oddelené od zvyšku seriálu, než ,,Kapitánka Carterová a jej dobrodružstvá naprieč multivesmírom". A to mám tu postavu rád. Ale nebola to zlá epizóda. Bola celkom vtipná a dizajn niektorých brnení sa mi páčil. Ale osobne si myslím, že Avengers z roku 1602 by lepšie fungovali samostatne, bez Carterovej. A potrebujem viac dua Bucky a Lang. ()

Čo keby... zasiahol Najvyšší Strange? (2023) (S02E09) 

Tak ako v prvej sérií, tak aj v druhej je finále veľká bitka. Len pribudlo easter eggov. Nebolo to zlé. Hlavného antagonistu chápeme a dá sa povedať, že šlo o pekné vyústenie jeho linky. (SPOILER: Zdá sa mi to, alebo každá zlá verzia Stranega je poháňaná stratou Christie? Strange Supreme z What If i Strange Sinister z Multiverse of Madness. KONIEC SPOILERu). Čo sa týka Kahhori, tak je pravda, že viac bojovala ako rozprávala, ale trochu viac som si ju obľúbil. Čo zas nebolo také ťažké, keďže po svojej vlastnej samostatnej epizóde mi bola celkom jedno. Kapitánku Carterovú netreba komentovať, síce stále ide v tom istom (neviem sa preniesť cez Stevea, ale obetujem sa za ostatných), ale stále je mi sympatická. (SPOILER: I keď jednu vec nechápem. V epizóde dozadu je ochotná sa nevzdať a zachrániť cudzí vesmír a tu odmietne pomoc Strangeovi s odkazom na Watchera. Ešteže jej Strange pripomenul predchádzajúci diel. To bolo divné. KONIEC SPOLERu). Môžeme síce diskutovať, či tento seriál s formátom akým má potrebuje podobne finálové epizódy, ale čo už. Táto ma bavila, takže v pohode. ()

Súvisiace novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (viac)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (viac)

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

Přetáčky Doctora Strange zahrnují nová camea

21.12.2021

Úspěch Spider-Man: Bez domova a seznámení diváků s konceptem multiverz podle nových zpráv vedlo studio Marvel k rozhodnutí přidat do chystaného pokračování Doctora Strange pár nových cameo scén.… (viac)

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

Obi-Wan a marvelovky až v roce 2022?

09.04.2020

Francouzská verze Disney+ vydala tiskovou zprávu, ve které oznámila detaily o chystaných seriálech pro streamovací službu. Kvůli pandemii koronaviru se produkce na většině seriálů musela zastavit a… (viac)

Reklama

Reklama