Reklama

Reklama

Monk

(seriál)
Komédia / Krimi / Dráma / Mysteriózny
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvorcovia:

Andy Breckman

Hrajú:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel, Emmy Clarke, Hector Elizondo, Kane Ritchotte, Tim Bagley (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(124)

Obsahy(1)

Jeho inštinkt je neomylný a jeho kombinatorické a pamäťové schopnosti sú fenomenálne. V dedukovaní, pátraní a pozorovaní je priam geniálny... detektív Adrian Monk.
Na televízne obrazovky opäť prichádza legendárny detektív Monk. Adrian je postavička vskutku originálna. Po smrti svojej milovanej manželky Trudy, ktorá zomrela za doposiaľ nevyjasnených okolností, Adrian upadol do úzkostnej psychickej poruchy. Má fóbie z ľudí, davov, výšok, mikróbov a mlieka. Je obsedantný a roztržitý. Odišiel od polície, liečil sa u psychiatra a živí sa ako súkromný konzultant, čo znamená, že pomáha pri vyšetrovaní zložitých prípadov. Napriek všetkej psychickej nerovnováhe mu to neskutočne myslí. V dedukovaní, pátraní a pozorovaní je priam geniálny. Jeho inštinkt je neomylný a jeho kombinatorické a pamäťové schopnosti sú fenomenálne. Napriek tomu sa ani nepohne bez svojej osobnej ošetrovateľky, temperamentnej Sharony Flemingovej, ktorá ho sprevádza na každom kroku. Je jeho ochrankyňou, hovorkyňou a jedinou priateľkou. Často to medzi nimi iskrí, pretože Adrian je naozaj neznesiteľný, ale po každom rozchode sa znova vrátia k sebe. V tejto časti Monk pomáha pri objasňovaní dvoch zdanlivo nesúvisiacich vrážd. V hlavnej úloh esa zaskveje Tony Shalhoub, ocenený zlatým glóbusom. Do úlohy Adriana Monka bol obsadený skvelý herec Tony Shalhoub, ktorý za svoj presvedčivý výkon obdržal v roku 2003 Zlatý glóbus.
Detektív Adrian Monk (Tony Shalhoub) navštívi so Sharonou Flemingovou (Bitty Schramová) a svojimi kolegami New York. V momente, keď sa chcú ubytovať v hoteli, sa v jeho vestibule spustí nepochopiteľná prestrelka, pri ktorej zahynie niekoľko ľudí. Na miesto činu príde okamžite tím detektívov a snaží sa zistiť, čo sa vlastne stalo. Do vyšetrovania sa samozrejme zapojí i Adrian Monk a svojím netradičným prístupom k práci spôsobí nemalý rozruch medzi svojimi newyorskými kolegami. Na základe získaných dôkazov sa snaží v teréne zistiť o prípade niečo viac, ale na stanici metra dostane panický záchvat a stratí sa vyľakanej Sharone z dohľadu. Tá je nakoniec nútená nahlásiť jeho zmiznutie na polícii... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa vecnaAmbra k tomuto seriálu (18)

Pán Monk a kandidát (2002) (S01E01) 

Monk bol od začiatku taký akého ho máme radi a s fajn postrehmi, ale aj keď to bola určite skvelá epizóda mám určité výhrady, za prvé Sharona sa mi vlastne zdala občas dosť protivná a možno teda ani nevadí, že neskôr bola prestriedaná, ten záver sa mi zdal príliš preťahovaný a SPOILERY: Monk fakt nemohol s takou istotou tvrdiť, že tomu osobnému strážcovi bolo navrhnuté spáchať vraždu tej ženy, ale dajme tomu. Popravde aj mňa napadla možnosť, že cieľom bol v skutočnosti strážca, ale na začiatku to vyzerá, že miesto odkiaľ strieľal vrah bolo naozaj veľmi viditeľné a prášilo sa odtiaľ, aby sme sa napokon dozvedeli, že to vlastne vôbec nebolo možné rozoznať a sám objednávač vraždy by ukazoval rukou na miesto kde bol strelec? Veď by tým ohrozoval vlastný plán, jednak na seba upozorňuje a čo keby polícia najatého strelca vďaka tomu hneď chytila a ten by sa prezradil? ()

Pán Monk ide do lunaparku (2002) (S01E04) 

Na konci tá scéna na kolotoči bola z môjho pohľadu už celkom zbytočná, vrah tým nemal čo dosiahnuť a Monk vydedukoval známosť s vrahom na základe nie celkom istého detailu na tak jednoznačné tvrdenie, ale určite je to dosť dobrý diel, 3,5 hviezdičky ()

Pán Monk a lupič miliardár (2002) (S01E06) 

Tak to by bol fajn pracovný svet- Sharonu akoby nič iné nenapadlo a bez problému sa zamestná v obchode s lampami do ktorého náhodou išli kupovať Monkovi lampu a celkom na drzovku si ho zavrie kedy chce. Aj keď v podstate dosť skoro si vieme domyslieť kto za prípadom stojí, ten nápad prevedenia bol v celku brilantný, len smutné aby sa takto podrazácky niekto zachoval. (Trocha zaráža že nikto nepoukázal na to, že odplatou za prepadnutie s nožíkom bol páchateľ zastrelený bývalím policajtom a ten ešte strieľal viac krát, bývalému policajtovi by snáď stačilo streliť zločinca do nohy, takže už to bolo podozrivé) 3,5 hviezdy. ()

Pán Monk a lietadlo (2002) (S01E12) 

Táto časť mi pripadala slabšia, príliš jednoduché indície kedy sa prezlečená žena vlastne odhalila sama svojím správaním, ale nie dosť jednoznačné na to, aby z toho Monk zaručene vydedukoval vraždu, napriek tomu si je Monk sto percentne istý, že sa jedná o  vraždu a mŕtvolu hľadajú niekde v zaliatom cemente na čo ako povedali treba súdny príkaz (ten potom asi mali ihneď). Ako sa dostala do cementu si môžme iba domyslieť. ()

Pán Monk sa vracia do školy (2003) (S02E01) 

Také colombovsko-poirotovské, niekedy uvažujem ako sa to Monkovi ešte môže podariť rozlúsknuť keď je len päť minút do konca. Samozrejme na ten nápad by sa ani nedalo prísť pokiaľ nepoznáte detaily. Sharona opäť raz predviedla, že oproti Natali má tú správnu guráž. Zaujímavá časť aj keď nejaký ten zádrheľ by sa našiel (spoiler- ako je tu už podobne spomenuté ,Monk vyhlásil vraj keď nájdu okuliare budú mať vraha- to by ale v skutočnosti nič neznamenalo pokiaľ by ich vrah nešiel hľadať). ()

Pán Monk ide na zápas (2003) (S02E03) 

Tentokrát ma výsledok nejako neohúril a v baseballe sa tiež moc nevyznám. ()

Pán Monk ide do cirkusu (2003) (S02E04) 

Ale nie, Sharona to s tou urazenosťou už fakt preháňala, podozrivá bola nesympatická (Monka k podozreniu opäť vedú asi len jeho vlastné pocity) a nerobí sa mi dobre z filmov kde zvieratá nejako ublížia človeku. A záver? Podozrivá sa prezradila sama svojím hlúpim správaním. ()

Pán Monk a kolportér (2004) (S02E10) 

Veľmi rafinované, pár dobrých scénok vrátane dialógu poručíka a Sharony o zoznamke v novinách a psychiatra, nediskrétne zvedavého na Adrianov sexuálny život. Snáď sa ten vlak nestihol zraziť s iným vlakom, keď mu len tak prehodili výhybku. ()

Pán Monk a tri koláče (2004) (S02E11) 

Taká sladkobôľna časť, kde mi prišlo Monkovho brata až ľúto, zápletka celkom zaujímavá. ()

Pán Monk a televízna hviezda (2004) (S02E12) 

Natočiť film o točení filmu je samo o sebe zaujímavé, týmto starším častiam dodávala životnosť Sharona a aj keď som podobný výsledok čakala, zvedavosť udržiavala moju pozornosť po celý čas. Pekný diel ktorý dobre plynie! ()

Pán Monk a jeho manželka (2004) (S02E15) 

Súhlasím s tým, že táto časť bola tak trochu scifi a tie pokusy o humor zas tak úplne nefungovali, aj keď určitý potenciál tu bol a Monk so Sharonou boli veľmi fajn. ()

Pán Monk sa opije (2005) (S04E05) 

Záhadná časť, len radšej by som bola keby Monk nebol ku koncu opitý a vysvetlil svoju úvahu (ako väčšinou pravdivú) normálne. ()

Pán Monk ide na svadbu (2005) (S04E07) 

Zápletka nebola nijako zvlášť pútavá, taký oddychový diel kedy som sa fakt zasmiala keď kapitán zdvihol Dishera za nohu a trocha mi pomohol nájsť bližšiu cestu k Natalie, pretože vidíme jej rodinné okolnosti a zákrok s lodičkou na krku tiež nebol na zahodenie. ()

Pán Monk a štrajk smetiarov (2006) (S05E02) 

Prvá časť po dlhej dobe, ktorú som si pozrela s Natalie miesto Sharony a teda tá vôbec nemá takú iskru, škoda. Dobre vymyslené aj keď ja som sa zo začiatku troška nudila pri tých Adrianových fóbickych scenároch zo smetí plus ten rozdiel s ráznou Natalie miesto sympatickej Sharony. Len neviem či by v skutočnosti takýto "dôkaz" stačil na obvinenie z vraždy. Starosta bol super! ()

Pán Monk a nudista (2007) (S06E03) 

Tak ja neviem, tá vražda bola tak surovo prevedená, že výsledok prekvapí..... každopádne preletela mi hlavou aj táto možnosť, ale dôkaz ma moc nenadchol (každý "normálny" vrah by taký dôkaz skôr zničil než schovával). Výsledok bol podaný takmer v závere, takže väčšinou tu pozorujeme Monkove fóbie z naháčov a pri tom objatí v závere som cítila fóbiu už aj ja. ()

Pán Monk je hore celú noc (2007) (S06E09) 

Doják na konci veľmi nemusím, ale inak to bol dobrý detektívny prípad, taká oddychovka so sympatickými hercami, Randy v pyžame bol ozaj srandovný. ()

Súvisiace novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (viac)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (viac)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (viac)

Reklama

Reklama