Reklama

Reklama

Monk - Série 1 (2002) (séria)


Pán Monk a lupič miliardár (S01E06)

(epizóda)
  • Česko Pan Monk a miliardářský lupič (viac)

Obsahy(1)

Počítačový miliardár Sidney Theal v prevleku prepadne - zdanlivo s lúpežným úmyslom - bývalého policajta Modina, ten sa však ubráni a Theala zastrelí. Kapitán Stottlemeyer pochybuje, že sa Theal zo svojho bohatstva zbláznil a lúpil pre smiešnu sumu. Opäť požiada o spoluprácu teraz už súkromného detektíva Monka a jeho ošetrovateľku a asistentku Sharonu, ktorí v zákazke vidia príležitosť na vyriešenie finančnej krízy. Vyjde najavo, že Modine mal pomer s s Thealovou manželkou Myrou. Polícia prípad uzavrie ako zabitie v sebaobrane, pretože predpokladá z Thealovej strany pokus o vraždu zo žiarlivosti - Monk však tento záver odmieta. Preto pátra ďalej a objaví kľúč k riešeniu v dávnej minulosti... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (3)

Grogan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další konflikt Monka se Sharonou - jejich vztah byl o mnoho zajímavější než jeho pozdější spolupráce s Natalií, tyhle konflikty dodávaly seriálu šťávu a trochu ho ukotvovaly v reálném světě, protože jiné věci ho z něj zase vyváděly pryč (třeba bizarní způsoby vražd a zajištěných alibi). Detektivní zápletka by byla těžko prokazatelná, takže tady máme středoškolský žert pro jistotu zapsaný v nějaké publikaci a příhodně najatého herce jako svědka, jinak by nebylo na co pachatele chytit. Je tedy fakt, že vražedný plán měl díry (žádný důkaz o krizi středního věku u oběti, jen tak někoho zastřelit bez jakéhokoliv varování? - to by v reálu určitě střelci přineslo víc nepříjemností, (asi ztrátu zbrojního průkazu, pokud nic horšího) i kdyby přepadení bylo pravé), ale sotva by se to podařilo uspokojivě dokázat. Zápletka s poldou srabem pobavila. "Zastřel ho." - "To se přece nesmí." - "Tak zastřel alespoň mě." ()

Reyak 

všetky recenzie používateľa

Mám rád oddechovou atmosféru nenáročných, byť velice chytrých Monkových případů. Nicméně v pár případech máte zápletku vyřešenou hned ze startu, což se stalo i v tomto dílu. ()

vecnaAmbra 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak to by bol fajn pracovný svet- Sharonu akoby nič iné nenapadlo a bez problému sa zamestná v obchode s lampami do ktorého náhodou išli kupovať Monkovi lampu a celkom na drzovku si ho zavrie kedy chce. Aj keď v podstate dosť skoro si vieme domyslieť kto za prípadom stojí, ten nápad prevedenia bol v celku brilantný, len smutné aby sa takto podrazácky niekto zachoval. (Trocha zaráža že nikto nepoukázal na to, že odplatou za prepadnutie s nožíkom bol páchateľ zastrelený bývalím policajtom a ten ešte strieľal viac krát, bývalému policajtovi by snáď stačilo streliť zločinca do nohy, takže už to bolo podozrivé) 3,5 hviezdy. ()

Reklama

Reklama