Reklama

Reklama

Mr. Monk's Last Case: A Monk Movie

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Po strate zmluvy na knihu sa detektív na dôchodku Adrian Monk (Tony Shalhoub) cíti skľúčený, pretože teraz nemôže pomôcť zaplatiť svadbu svojej nevlastnej dcéry Molly (Caitlin McGee). Deň pred Mollyinou svadbou sa pri bungee jumpingu zabije jej snúbenec Griffin (Austin Scott). Molly je presvedčená o Griffinovej vražde a požiada Monka o pomoc pri riešení prípadu. (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (20)

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoiler. Seriál samozrejme poznám. Videl som desiatky dielov, ale určite nie všetky a v žiadnom prípade to nie je srdcovka. Taká fajn oddychovka s dobrým kastingom a peknou výpravou San Francisca. Samotný Monk mi ale nikdy nepripadal nejako extra sympatický. Vlastne mi pripadal otravný. Asi to veľký sympaťák vzhľadom na svoje správanie (a diagnózy) ani byť nemal, neviem. Myslím, že Tony Shalhoub podal kvalitný výkon a zrejme je to jeho životná rola, ale ja by som o tom, čo predvádzal, paradoxne napriek tomu nevravel ako o bravúrnej hereckej kreácii. Osobne by som ho za danú rolu určite nenominoval 5x na Zlatý glóbus. Napr. Mentalista, ktorý plus-mínus začínal, keď Monk končil, mi pripadal o chlp lepší a sympatickejší (nielen herec resp. rola, ale i seriál ako taký). Každopádne ma potešila správa, že sa 14 rokov od ukončenia Monka chystá celovečerák. Je trochu triviálny a plný klišé, ale aj tak ma potešil. Viackrát som si povedal: no moment, to ako vážne? Prečo by vôbec vrah na moste nahlas povedal šialenú poznámku, že lano bolo dlhšie o 183 centimetrov??? Multimiliardár naháňa harpúnou chlapíka na vlastnom pozemku. V jednej chvíli je v miestnosti bodyguard, v ďalšom zábere nie. A oná dokonalá vražda je vlastne pekne primitívna. Oveľa viac by ma bavilo, ak by mal pravdu Randy, pretože „to“ s mostom napadlo i mne. Vyzerá to so scenárom zle, však? Lenže ja si myslím, že vo všeobecnosti neboli ani scenáre seriálových dielov strhujúce, takže ma to nepobúrilo, ani nesklamalo. Naopak, v podstate som to čakal, čiže mi nevadilo, že to napokon bolo také priemerné, ako som čakal. Celkovo ma film potešil. Pripadal mi príjemne sentimentálny, tak akurát nostalgický, občas vtipný, miestami dokonca dojemný, alebo aj vtipný aj dojemný naraz (Elizondo). Miestami každopádne humor bol dosť detský (auto, barman). Potešil ma návrat všetkých postáv. Najviac samozrejme starého dobrého Teda Levinea ako už-nie-kapitána Stottlemeyera. Suverénne si dáva chladené pivko na trávniku za bieleho dňa. Tedov výkon ma bavil o to viac, že som mal neustále pred očami jeho výkony v Hory majú oči, kde hral tiež bývalého policajta, a v Mlčaní jahniat, kde hral psychopatického sériového vraha bez pipika. Levine vyzerá ako značne opotrebovaný osemdesiatnik, ktorý si život užíval plnými dúškami so všetkým dobrým, aj zlým, čo k tomu patrí, takže ma prekvapilo, že má len 66 rokov. Oceňujem pekne spracovaný motív manželky, čo vrcholí v parku. Tam som si pomyslel, že to už je príliš, hneď nato som si ale uvedomil, že mi to pripomína nezabudnuteľnú pasáž zo štúdia, kedy publikum okolo Nicholasa Wintona začalo vstávať. Vy bastardi, dostali ste ma. ()

gemi 

všetky recenzie používateľa

Příjemná záležitost pro znalce seriálu. Pak to má tu správnou nostalgii. Jinak je to přesně v duchu seriálu, takže krimi převážně nevážně, s černobílými postavami a jednoduchou zápletkou. Každou scénu lemují Monkovy obsese a fóbie, což je živnou půdou pro různé komické situace, na kterých to celé stojí a padá. Je super, že se podařilo sehnat klíčové původní herce. ()

Reklama

Harakiri13 

všetky recenzie používateľa

Mr. Monk's Last Case: A Monk Movie, bohužel nedosahuje kvalit původního seriálu. Bylo ovšem fajn vidět po tolika letech od konce seriálu (2002-2009) téměř celé původní obsazení. Děj se dost vlekl a samotný případ nebyl nijak sofistikovaný, což je velká škoda. Film taky místy působil až příliš depresivně. Přesto bych suma sumárum tento film s detektivem Monkem hodnotil známkou 6/10. ()

hypnos11 

všetky recenzie používateľa

Zbytečnost. Jinak se to hodnotit nedá. Film není o vyšetřování případu, to je tady jenom jako vedlejší dějová linka. Tady se řeší hlavně vztahy, smrt, život a podobné filozofično, které k Monkovi jendoduše nesedí. Bylo tedy příjmené vidět všechny staré známé (až na (asi) jednu postavu se vrátili všichni, kteří mohli), ale např Randyho mohli tvůrci nechat trochu dospět. Film se snažil být komediální, ale Monkovy trapasy jsou více trapné, než vtipné, a Radnyho trapasy jsou více dětisnké, než vtipné. Než takovéto návraty, to raději žádné návraty. Mimochodem, je docela vtipné, že ve filmu má jednu z větších (ale zase ne hlavních) rolí pouze jeden černoch (snad to není moc nekorektní označení amerického občana tmavší pleti s částečným afro-americkým původem) - a hraje postavu, která je relativně záhy nemilosrdně ukončena. Asi černá ovce.. :) ()

Dado 

všetky recenzie používateľa

Ak si niekto pýtal v kontexte spoločenských udalostí posledných rokov návrat na televízne obrazovky, bol to práve svojský génius Adrian Monk. Skutočne oceňujem, že sa autori nebáli odpútať od odľahčenej atmosféry seriálu (hoci to časť fanúšikov nestrávi a ja im úplne rozumiem) a odhodlali sa preskúmať možný dopad globálnej pandémie na život fóbiami i minulosťou zmáraného detektíva. Práve tento aspekt rozprávania – pochopiteľne ruka v ruke so všadeprítomnou nostalgiou – drží Mr. Monk's Last Case: A Monk Movie v mojich očiach nad hranicou podpriemeru. Samotný kriminálny prípad je totiž banálny a sotva by dokázal utiahnuť 45-minútovú epizódu pôvodného seriálu, nie to ešte film s viac než dvojnásobnou stopážou. (65%) ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (Katka189)
  • V Los Angeles Times napísali, že film je "verziou dlhšou ako je potrebné, ale je zábavný, keď takým chce byť". (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (viac)

Reklama

Reklama