Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (321)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Matrix mám rád aj ked to nie je podla niektrých najlepšia trilogia, určite je to jedno s najlepších sci-fi. Animatrix ponukne zopár kratkých filmov, ktoré ešte obohacujú a prehlbujú svet Matrixu. Priznám, že všetky mi zaujímavé úplne neprišli, ale zopár ma ich zaujalo. Detective Story a Kid's Story ma celkom zaujali, ale úplne najlepšie sú Final Flight of the Osiris a hlavne The Second Renaissance. Zvyšok ma moc nebavil a prišiel mi zbytočný. 75% - 4* ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Niekolko animovanych kratasov, ktore ukazuju to, co sme sa dozvedeli z filmov behom par viet. Cize informacny prinos je prakticky nulovy. Pribehy zaujmu len svojim rôznorodym spracovanim. Mna prilis anime nebavi, takze ani z tohto hladiska som sa prilis nebavil. Pre mna to je zbytocny bonus, ktory sa raz da vidiet, ked ste fanusikom Matrixu, ale zaroven to nie je vôbec potrebne. 5/10. ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Nikdy nezapomenu, jak dlouho jsem si bláhově myslel, že v Osiridově letu hrají skuteční herci! Důvod - měl jsem staženou zrnitou verzi z TV na VHSce a pouštěl si ji na mé staré nekvalitní bedně. A mojí tehdy věčně ožralé mysli ono Anima- jaksi nedocvaklo. Že jde o animák jsem zjistil až po letech, v době internetové (která u mně začala mnohem později než všude okolo), po stažení kvalitní verze. Díky tedy Matrixu za internet! ()

rawen 

všetky recenzie používateľa

Serie deviti japanimovanych povidek ze sveta matrixu, ze kterych vycniva predevsim Druha renesance a Nezname uzemi (ta dle meho nazoru trochu vykrada Tarkovskeho Stalkera, ale je neodolatelna), ty ostatni jsou vice ci mene zapomenutelne. Pro milovniky matrixu povinnost, pro ostatni zajimava exkurze. 7/10 ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Parádne myšlienky súvisiace s rozlišovaním medzi snom a realitou či s možnosťou zhodnotiť pozíciu ľudstva na tomto svete. Keďže je však film rozdelený na viacero poviedok, nezaujali ma všetky. Najmä noirovská atmosféra, rozvinutie podstaty Matrixu či zhubná sila mocných technológií, ma úplne ponorili do deja a terminátorská vidina je v niektorých silných momentoch očividná. Japonskému anime však neviem vždy prísť na chuť a zatiaľ čo sú ostatní uchvátení z grafiky a vizuálneho aspektu, mňa prekvapivo niektoré scény odpudzovali a nudili. Nemuselo to byť animované, skôr by som prijala hraný film, ten scenár je totiž neuveriteľne výpovedný. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (2)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)

Reklama

Reklama