Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkej budúcnosti je Morgan Sullivan (Jeremy Northam), túžiaci po trošku vzrušujúcejšom živote, zamestnaný ako priemyslový špión spoločnosťou Digicorp, celosvetovou počítačovou spoločnosťou. Digicorp mu pridelí povinnosť zúčastňovať sa na rôznych schôdzkach po celej Amerike a zaznamenávať prejavy. Ale potom, keď Sullivan stretne záhadnú ženu, Ritu Foster (Lucy Liu), si začne uvedomovať, že jeho práca vôbec nemusí byť tým, čím sa zdá. Zostupuje do hlbokého podsvetia vymývania mozgov a bojuje, aby si zachoval svoju vlastnú identitu. (genetique)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (142)

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Klobúk dole pred scenáristom. Pomerne neznámy Brian King zhotovil viac vrstevnatý príbeh, ktorý je plný prekvapení, zvratov, inteligencie a dobre napísaných charakterov. Mohlo by sa zdať, že je to zamotané až príliš, no s orientáciou by nemal byť problém. Výborným krokom bolo aj obsadenie Jeremyho Northama, ktorého výraznejšie registrujem iba niekoľko posledných mesiacov. Musím povedať, že ma príjemne prekvapil a určite si prisvietim aj na jeho ďalšie kúsky. Režisér kocky sa vytiahol. 90% ()

movie 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem k tomu, že Natali předtím režíroval KOSTKU, celý film čekal jsem, kdy se stane něco hodně nepříjemného, takže mě nakonec uspokojil příjemný klišé konec. Prvních 80% snímku se navíc nese ve velice nervózním a režisérsky svérázném a originálním stylu, takže neváhám dát 4* a dodávám, že kdyby se byl závěr nějak silněji vyšperkován (měl na to!!!), pravděpodobně by se jednalo o film, na který nikdy nezapomenete!!!! ()

Reklama

liskam 

všetky recenzie používateľa

Začátek filmu je průměrný, takový zdlouhavý a nicneříkající...ale když se člověk prokouše za polovinu,začíná se propadat do nepříjemné paranoidní atmosféry která získává s ubíhajícími minutamy na rychlosti. Ve většině filmů jsou špioni nařachaný svalovci kreří jsou nesmrtelní,tenhle snímek vám špiony ukáže z jiné ""lidské"" stránky (podle mně mnohem realnější). Navíc mě dostal herecký výkon Jeremyho Nothama....je to prostě chameleon..!! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Námet je geniálny. Scenár je nedotiahnutý, ale najhoršie je, že spracovanie je neuspokojivé. Neponúka plnohodnotnú víziu budúcnosti, akosi sa vytráca atmosféra. A to aj napriek rôznym technickým serepetičkám. Natočiť peckové nízkorozpočtové sci-fi nie je nereálne, viď Dark city alebo Gattaca. Tak možno nabudúce, pán Natali. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Vincenzo Natali už v Kocke dokázal, aký veľký talent a potenciál sa v ňom skrýva. Cypher síce neoplýva takou dávkou bezvýchodiskovosti, napätia či psychológie no práve vďaka režisérovi sa drží v nadpriemerných vodách. Vizuálne vychytávky, vážna znepokojujúca no decentne jemná hudba, zaujímavé herecké obsadenie a šikovne pozliepaná dejová línia s hutnou atmosférou nedovoľujú divákovi nudiť sa. Režisér pritom ostáva verný osvedčeným prvkom akými sú moment prekvapenia, originalita či paranoia. Nechýba ani napätie a vďaka štedrejšiemu rozpočtu aj slušné triky a výprava. Záver sa niekomu môže zdať mierne prekombinovaný, no mne ani v najmenšom nevadil. Ja by som na mieste hlaváčov štúdii tomuto človeku vložil do rúk nejaký veľký ambiciózny blockbuster s vysokým rozpočtom. Výsledok by bol zaručene lepší než takýto projekt v rukách Cohena a jemu podobných. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (3)

  • Číslo 436- 726- 3993, které je zakodováno v Job 13:17, jsou první písmena z věty "Hear diligently my speech, and my declaration with your ears". Toto číslo je v rozporu s dohodou o užívání telefoních předpon 555 ve filmech. (TomikZlesa)
  • Job 13:17 použítý pro zakodování čísla zní "Poslouchejte pilně řeči mé a zprávu mou pusťte v uši své." (TomikZlesa)

Reklama

Reklama