Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ilegálne vládne fondy, prísne tajné kódy, heslá najdôležitejších ochranných systémov, vládne tajomstvá a - bilióny dolárov. Presne k nim sa chce za každú cenu dostať charizmatický, prívetivý, ale aj nebezpečný špión Gabriel Shear (John Travolta). Bývalý tajný agent CIA sa bojí o spoločenskú slobodu Spojených štátov, preto v ilegalite bojuje proti terorizmu na vlastnú päsť. Na financovanie nesmierne riskantnej pomstivej vojny proti medzinárodnému terorizmu však potrebuje peniaze. Aby sa dostal k miliardám dolárov z nelegálnych vládnych zdrojov, potrebuje prekonať jeden z najzložitejších bezpečnostných systémov sveta. Preto osloví Stanleya Jobsona (Hugh Jackman), jedného z dvoch najlepších hackerov na svete. Ten žije po rozvode s manželkou v ústraní, presnejšie v hrdzavom karavane uprostred skládky, je zlomený, zatrpknutý a nešťastný, pretože mu súdnou cestou odobrali jeho jedinú dcéru Holly (Camryn Grimes). Gabriel mu dá prostredníctvom svojej pôvabnej priateľky Ginger (Berry Halle) desaťmiliónovú ponuku - Stanley im má pomôcť nabúrať systém a dostať sa k peniazom. Taká ponuka sa neodmieta, najmä ak platí dohoda, že Gabriel mu na oplátku umožní získať späť dcéru a začať nový život. V okamihu, keď sa definitívne dohodnú a spoločne sa prvýkrát ponoria pod povrch nášho reálneho sveta, zistia, že cesta späť nebude taká ľahká. Na elektronickom dne totiž číhajú prinajmenšom rovnako dravé ryby, ako sú oni sami. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (350)

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Zklamání. Čekal jsem rozhodně více akce zde za celý film jsou celkově jen tři akční scény. Jedna na začátku, jedna na konci a ta třetí zhruba tak v půlce filmu kdy Travolta rozrasí 4 auta kulometem. Což se mi celkem líbilo. Jinak celý film se furt něco plánuje, něco řeší a pak se to na konci udělá. Čekal jsem rozhodně víc a ten haluz konec mě taky zrovna moc nezaujal. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Deadfish: Operace Fucker! Nuda za veľa peňazí. Film so slušným rozpočtom, ktorý sa vôbec nepodaril. Trocha za to môže aj hlúpy, nezaujímavý scenár. Ale predovšetkým to padá na mdlých hereckých výkonoch hlavných predstaviteľov. Hugh Jackman zatiaľ presvedčivo zahral iba postavu Wolverina v sci-fi sérii "X-Men", Halle Berry si stále myslí, že stačí pekná tvárička a hviezdny John Travolta nevie hrať vôbec. Je to obyčajná vypasená hollywoodska voš, čo žije zo slávy viac ako tridsať rokov starého muzikálu a jednej skvelej úlohy, do ktorej ho obsadil režisér Quentin Tarantino vo filme "Pulp Fiction". Snímok "Swordfish: Operácia Hacker" by za moc nestál ani pri inom hereckom obsadení, ale pri tejto konzistencii šarlatánov to je naozaj bieda. * ()

Reklama

Derek 

všetky recenzie používateľa

Ak by sme mali definovat styl Dominica Senu, tak je to ako pat krat vyluhovany caj, hlavne v porovnani s Tony Scottom, ktoreho tu bezuspesne kopiruje. pribeh nie je prilis podstatny, hlavne byt "cool" za kazdu cenu a v kazdej sekunde ako ked Hugh Jackman "hackuje" za doprovodu techno hudby. ja nie som nejaky extra pocitacovy expert, ale toto prislo vtipne i mne. Halle Berry a Travoltov bizarny uces su jedine dovody preco Swordfish vidiet... ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Dominic Sena dostal pod ruku poměrně zajímavou hereckou sestavu, ale podobně jako kdykoliv jindy z toho žádný zázrak nevybrousil. Létající autobus a několik docela zajímavých scén nezachrání tenhle scénáristicky přeplácaný akčňák. Asi vždy si budu kromě hodně zvláštního Travoltova mikáda pamatovat vášnivou čtenářku Halle Berry. 55% ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Zkuste se nabourat do něčího počítače, když musíte čelit nenadálé "undertable" felaci a ještě k tomu dvěma čokoládovým melounkům rozkošné H.Berry. No ještěže na Hugha zezadu nezaútočil i nějaký mečoun se špičatým nosánkem.. Trocha přiživení se na humbuku kolem Matrixu, debilní scénář a jediná zajímavá scéna v podobě panoramatické exploze natáčené pomocí 135 synchronizovaných kamer. A teď k Travoltovi. Od doby, co mu Butch škorpiónem necitlivě přerušil záchodovou četbu, to s ním šlo i díky těmto rolím psychopatických padouchů z prudkého kopce. Mění účesy, nosí bradky, či Pirésovské mušky, různými způsoby třímá cigaretku, leč komické charisma, tuctovost a hlas Trávníčka zůstávají. Kdo mu dal za toto 20 mil.USD je u mě blázen. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (11)

  • Film bol natáčaný i na ulici Quai Cassini vo francúzskom Nice. (dyfur)
  • Auto, které řídí Gabriel (John Travolta), je v Británii vyráběný TVR Tuscan. V USA se neprodává, protože nesplnil limity pro vypouštění emisí. (Rocky62)
  • Hugh Jackman bral při přípravě na natáčení kurzy kaskadérského řízení automobilů. (Sethlans)

Súvisiace novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (viac)

Reklama

Reklama