Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

dyfur 

všetky recenzie používateľa

...tak tento starý skvost som "ohviezdičkoval " až teraz...úplne som naň zabudol.Čo k nemu-klasika,ktorá bavila za "totáča" a už vtedy výnikajúci slovenský dabing,čo vtedy bývalo ozaj skôr výnimkou - a dá sa pozerať i teraz.Také ozaj angilické - bez zbytočnej " farby",ktorá by asi už v dnešnej dobe iste bola,al by sa natáčal remáák. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Vcera som po dlhej dobe náhodou videl jeden diel a zhodou okolnosti prave jeden z mojich najoblubenejsich v ktorom si zaporaka zahral Nick Brimble. Ten diel si pamätam aj preto, lebo sa Nick Brimble po case objavil v tejto ulohe este raz a tentoraz ako polepseny clovek. No a aj po rokoch tento serial pôsobi celkom svizne a akcia je na TV pomery pôsobiva. Chemia medzi ustrednou dvojkou funguje perfektne a cele to podtrhuje uchvatny SK dabing. Takze za samotne kvality serialu by som dal 3* a stvrtu si u mna zasluzi z nostalgie, kedze ako maly som ho fakt zral. 8/10. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Za starých, neveselých časov, keď Čechom a Slovákom vládol v spoločnom štáte - ČSSR - všemocný boľševik sa tvrdou cenzúrou len málo čo zo Západu prebilo na obrazovku socialistickej televízie. Anglickému akčne kriminálnemu seriálu "Dempsey a Makepeacová" sa to podarilo. Vtedy som sa na prípady tejto dvojice vyložene tešil. Vtedy to bola paráda. Keď som si pozrel zotri časti teraz, po rokoch, tak som bol dosť sklamaný. Stratilo to lesk. ** ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 13.5.1989 (pôvodne sa mala premiéra pilotnej časti uskutočniť 18.2.1989, kvôli neznámym okolnostiam ale bol tento zámer zmenený a premiéra sa posunula na máj), réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = JÁN ŠUDA --- Aby som legendárny slovenský dabing trošku priblížil aj tým, ktorí ešte nemali tú česť, pridávam jeden typický dialóg medzi ústrednou charizmatickou dvojicou. --- Dempsey: "My dvaja ... my dvaja hovoríme večne len o drogách, o prepadoch, o krádežiach, vraždách ... ale stále spolu nehovoríme o jednom !" Makepeacová: "Naozaj ? O čom ?" Dempsey: "O sexe." (15.5.2009) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„O koľkej chodí do práce?“ – „Čím neskôr, tým som radšej.“ OK, druhí Profesionáli to nie sú, ale o to ostatne tvorcom ani nešlo; vydali sa skôr cestou úsmevného buddy príbehu a v tomto šéfovia kastingu trafili klinec po hlavičke. Takže nielenže príbehy sú napínavé, akcia slušná (hoci o ňu rozhodne nejde a niekedy je akčná scéna rozpútaná veľmi hlúpo, napríklad unesené dievča je vyslobodené z karavanu, únoscovia si nič nevšimli a tri kroky pred útekom do lesa dievča nešikovne zakope do rachotiaceho haraburdia a oni sa po nej rozbehnú a "prekvapivo" ju polapia), zvučka bohovsky adrenalínová a atmosféra bezchybne britská (daždivé počasie, typické domy). Navyše, z originálnemu námetu (čo sa stane, ak prehnane sebavedomý americký fízel prichádza do UK spolupracovať s miestnym upätým policajným zborom v čele s blondínou s podrezaným jazykom?) zaručuje neustály nával napätia prameniaceho zo stretu osobností, názorov, pováh a v neposlednom rade akiste i národov. Čo je v seriáli veľmi často a veľmi vtipne využité ("Prikazujem vám to. nezabúdajte, že ja som poručík a vy len seržantka." - "V anglickej polícii taká hodnosť neexistuje."). Ale je tu i výborné herecké obsadenie (nielen dvoch hlavných rolí, mojím miláčikom bol večne namosúrený a infarkt dostávajúci šéf Spikings). Chémia a nenávistné americko-anglické vzájomné doberanie medzi charizmatickou a sympatickou dvojicou funguje na jednotku (obaja herci sa v r. 1989 zobrali a dodnes sú spolu), mojou najobľúbenejšou postavou ale vždy bol takmer dvojmetrový „Indián“ Nick Brimble, hoci hral len v dvoch (z tridsiatich) epizódach. V našich končinách treba vyzdvihnúť aj kultový dabing Borisa Farkaša a Kamily Magálovej. "Pamätaj, mám veľkú rodinu." - "To je dobre, aspoň ťa bude mať kto v base navštevovať." - "Len aby nenavštívili aj teba." - "Budem sa tešiť." ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Představitelé hlavních rolí Michael Brandon a Glynis Barber jsou ve skutečném životě od listopadu roku 1989 manželé a mají syna Alexandra. (Krouťák)
  • Titulná skladbu seriálu s názvom "Blind Eye" nahral orchester The South Bank. (Raccoon.city)
  • Seriál sa pôvodne vysielal na Slovensku aj v Česku v slovenskom znení (réžia Ján Šuda, ČST/STV 1989-1992). Až v roku 2002 vznikol český dabing (réžia Jiří Kvasnička, Česká produkční 2000 a.s.) a od tohto roku sa už slovenské znenie na českých okruhoch nevysiela. (Piri)

Reklama

Reklama