Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Svojho času najcool herecká dvojica a Makepeacová bola akože fakt kus. Stali sa aj životnými partnermi a vďaka plastikám sa Glynis Barber darí vyzerať k svetu aj po šesťdesiatke. Inak veľmi dobrý seriál, ktorý u nás na začiatku 90. rokov niečo znamenal. A dokonca aj pred pádom opony a to je už čo povedať. Dnes už nemusí dávať tie pocity, ale v dobe uvedenia na náš trh to malo pre diváka fakt grády. ()

NeverEver 

všetky recenzie používateľa

Ani po letech me neomrzi se na tento serial divat. I kdyz uz vim, jak to dopadne, je mi to fuk, protoze to hlavni se pro me odehrava mezi D a M. Snad nikde jinde jsem nezazila takove jeskreni, jako prave mezi Jamesem a Harriet. Slovensky dabing by uzasny (v cestine jsem to jeste nevidela a ani to nemam v umyslu). Vzdy jsem rikala, ze jsou nejhezci Anglicane (on puvodem z Ameriky, ona z Jizni Afriky:-)). Je mi naprosto jasne, proc nakonec museli i v realnem zivote skoncit spolu, protoze jsou proste bajecni. Davam 5* (uznavam, ze tech 5* davam hlavne kvul Da M a ze mozna po te technicko-filmarske strance je tenhle serial i o chlup horsi nez Profesionalove, ale me to nevadi:-))))) ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 13.5.1989 (pôvodne sa mala premiéra pilotnej časti uskutočniť 18.2.1989, kvôli neznámym okolnostiam ale bol tento zámer zmenený a premiéra sa posunula na máj), réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = JÁN ŠUDA --- Aby som legendárny slovenský dabing trošku priblížil aj tým, ktorí ešte nemali tú česť, pridávam jeden typický dialóg medzi ústrednou charizmatickou dvojicou. --- Dempsey: "My dvaja ... my dvaja hovoríme večne len o drogách, o prepadoch, o krádežiach, vraždách ... ale stále spolu nehovoríme o jednom !" Makepeacová: "Naozaj ? O čom ?" Dempsey: "O sexe." (15.5.2009) ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Ve své době nadprůměrný kriminální seriál se sympatickou ústřední dvojicí - netradičně se mi víc líbila Makepeace, Dempsey byl na můj vkus moc velký frajírek. Taková solidní náhrada za "Profesionály", které mám ovšem přece jen raději. Těžko říct, jak bych to hodnotila při shlédnutí v současnosti, ale z nostalgie dám hezkých 71%. ()

pravo 

všetky recenzie používateľa

Seriál pripominajúci mi detstvo a vo veku -násťročných najobľúbenejší hrdinovia a možno trocha nostalgická spomienka na závisť a zároveň obdiv k Dempseymu za to že môže byť v prítomnosťi takej nádhernej ženy akou nespochybniteľne Makepeaceová je ( v tej dobe som bol do nej kapku zamilovanej). Z dnešného pohľadu je to celkom slušný priemerný seriál za tri hviezdičky, ale za sympatickosť oboch hrdinov a príjemné spomienky to navýšim na 4. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Čerstvě omilostněný Keith Lymon (Nick Brimble) odmítá Dempseyho (Michael Brandon) nabídku ke svezení, protože si právě vyhlédl zaparkovaný Chevrolet Corvette Silver Anniversary C3 z roku 1978. (ČSFD)
  • Titulná skladbu seriálu s názvom "Blind Eye" nahral orchester The South Bank. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama