Reklama

Reklama

Noc Oscarov

(relácia)
  • Česko Oscar 2019 (viac)
Publicistický
USA, 2019, 239 min (Alternatívna 90 min)

Réžia:

Glenn Weiss

Scenár:

Jon Macks, Mike Reiss

Účinkujú:

Alfonso Cuarón, Regina King, Mahershala Ali, Bradley Cooper, Lady Gaga, Ludwig Göransson, Amy Poehler, Maya Rudolph, Tina Fey, Helen Mirren, Jason Momoa (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Na začiatku každého roka sa pozornosť celého zábavného priemyslu a všetkých filmových fanúšikov uprie na nadchádzajúce udeľovanie Oscarov. Všeobecné očakávania vrcholia priamym prenosom zo slávnostného galavečera, kde sa ceny americkej Akadémie filmových umení a vied (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS) udeľujú. Milióny milovníkov filmu netrpezlivo sledujú očarujúci ceremoniál, pri ktorom sa rozdeľujú najprestížnejšie ocenenia vo svete kinematografie. Každoročné odovzdávanie Oscarov sa stalo najslávnejšou aktivitou Akadémie filmových umení a vied. Oscary sa udeľujú pravidelne od roku 1929, v roku 2019 budú teda vyhlásené výsledky 91. ročníka. V priamom prenose z divadla Dolby Theatre v Hollywoode sa aj diváci televízie Doma dozvedia, ktoré snímky a tvorivé osobnosti si v 24 kategóriách odnesú legendárnu zlatú sošku. Zo štúdia v Záhorskej Bystrici sa aj tentokrát bude prihovárať moderátor Roman Juraško, ktorý v štúdiu privíta módnu stylistku Zuzanu Kanisovú a filmového kritika Petra Konečného. (TV Doma)

(viac)

Recenzie (54)

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Ano, stalo se to, co bylo každému už předem jasné. Z ceremonie předávání Oscarů se stala přihlouplá, etnické a politické otázky řešící agitka, kde už kvalitní film či herecký talent nemá téměř žádné místo. Pomyslným hřebíčkem do rakve celeho přímého přenosu je pak nepochopitelné rozhodnutí nepoužít žádného moderátora. Je vážně hodně smutné, kam až tato prestižní událost klesla. ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Absence moderátora je zlo a čím dál tím víc mi vadí reklamní předěly po deseti minutách. Je to taaaak otravné! Stejně protivná je hyperkorektnost, o kterou v Hollywoodu usilují. Ale to je prostě Hollywood a vy se s tím buď smíříte, anebo ne. Ceremoniál je můj každoroční rituál a budu koukat dál. Ale doufám, že příště to zase pojmou jako show a já se budu bavit, ne jen přihlížet, jak si předávaj ceny. ()

Reklama

Vxxx 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že lidé hodnotí předávání Oscarů jen podle vítězů, aniž by pořad viděli. Letošní vítězové byli pro mě nejlepší za posledních pár let. Ae o tom to přece není. Bez toho moderátora to bylo sice trochu zvláštní, ale ta madam v repráku to zvládla skvěle a hosté byli z větší části taky super. Radši příští rok znovu toto, než Chrise Rocka... Dobrovodný program (nominované písně) byl super a Gaga s Breadlym tomu nasadili třešničku. Olivia Colman a její speech byl pro mě nejlepším okamžikem celého ceremoniálu. A krásná Julia Roberts. A taky fakt, že nám nezapomněli na Miloše v In Memoriam. Opravdu to nebylo špatné. 4* ()

Lacike odpad!

všetky recenzie používateľa

Totalny odpad. Nemyslim to, kto ziskal ocenenia. To mi je viacmenej jedno a s vysledkami som spokojny fifty-fifty. Mam na mysli samotny galavecer. Oscary sledujem pravidelne v priamom prenose tak od roku 1998 a vzdy ma bavili. Tentoraz to ale bola taka nuda, ze som ich po pol hodine vypol a s pretacanim ich prebehol az na druhy den. V snahe byt absolutne politicky korektny a nikoho neurazit sa z galavecera stala totalne sterilita. Je to smutna ukazka toho, co nas caka aj v ostatnych sferach, ked nadobro zvitazi politicka korektnost. Snad skôr znicime planetu ako sa dozit takej vyprazdnenosti emocii a nazorov. 0/10. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Musím so všetkým čo napísal Malarkey iba súhlasiť. Vždy keď bol v tv prenos sledoval so ho, posledné roky len cez archív, až taký maniak nie som, aby som si kvôli tom odoprel spánok. Keď som sa dozvedel, že bude chýbať moderátor, tušil som veľký prúser a tak sa aj stalo. Tak nudných oscarov som ešte fakt nezažil a len dúfam,že kritika bola čo najväčšia a padne na úrodnú pôdu a o rok to bude ok. Okrem spomínaného duetu nebolo zaujímavé vôbec nič. Najviac sa vždy teším na 4-5 minútový filmový zostrih filmových dejín,minulý rok bol napr. výborný, toho roku pre zmenu žiadny. Kopa nudných kecov, samé ďakovačky, a zbytočné kecy o tom kto má aký outfit a koľko stál ten a ten náhrdelník, no proste samé koko... ešte aj filmové ukážky z nominovaných filmov boli nejaké krátke, celé to ani nemalo filmovú atmosféru, občas som asi sledoval prenos z OSN alebo čo. Bol som veľmi sklamaný, čo k tomu dodať? 30%. ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama