Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tom Berenger a Bokeem Woodbine sa predstavia v akčnom pokračovaní Sniper 2, ktoré je jedným z najnapínavejších a najviac vzrušujúcich trilerov všetkých dôb. Seržant Beckett je späť a tentoraz sa spojí s ostrieľaným chlapíkom B.J. Cole v sebevražednej misii. Ich cieľ: zločinecký a nebezpečný generál obžalovaný z prebiehajúcej tajnej operácie etnických čistiek na území známom ako „územie nikoho“. Keď ale Beckett odhalí, že ho vláda použila ako pešiaka v ďaleko väčšej akcii, guľky začnú lietať vzduchom a počty tiel rásť! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (59)

Phos4rus 

všetky recenzie používateľa

Ach jo. Proc lidi, kteri toci vojensky film, nepozvou na nataceni aspon nejakeho vojina. Klidne i ze zakladni sluzby. Vzdyt to jsou hole nesmysly! Takhle nekvalitni becko jsem dlouho nevidel. Sice zde hraje Tom Berenger, ktereho mam rad(jako herce, samozrejmne), ale ten to svym "prkenym" hranim nezachrani. 1 hvezda pro toma, odpad pro film... ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný film s Tomom Berengerom, ktorý je vyrovnaným pokračovaním slušnej jednotky. Má dobrý príbeh o výbornom vojenskom odstreľovačovi na dôchodku, ktorý je povolaný späť, aby spolu s najlepším pozorovateľom v Srbsku odstránili vojenského veliteľa, ktorý má na svedomí etnické čistky, ale odstreľovač časom zistí, že celá akcia je omnoho väčšia, ako mu bolo oznámené. So spracovaním som spokojný, film samozrejme v žiadnom ohľade nepôsobí výnimočne, ale aspoň sa stále niečo deje a dej je po celý čas dostatočne zaujímavý, takže sa určite je na čo pozerať. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná, ale nemám z nej až také dobré pocity. Na rozdiel od jednotky sa už tu musí hlavný hrdina situáciám výraznejšie prispôsobovať a tak mu už len klasické strieľanie na diaľku z krytu nestačí, ale aj celkovo tu akcia pôsobí veľkolepejšie, je tu plno výbuchov, nasadenie rôznej techniky a aj počet zabitých dosť narástol, za čo môže aj vyšší počet spoločníkov, ale nie je moc dobre natočená, miestami pôsobí až príliš lacným dojmom a navyše často to pôsobí aj pomerne samoúčelne, napríklad celá scéna s tankom je dosť nezvládnutá. Najviac sa mi páči záverečný súboj odstreľovačov. Herecké obsadenie je iba priemerné, opäť výborný Tom Berenger v hlavnej úlohe, ale okrem neho už nikto výraznejšie nezaujme a jeho partner, černoch v Srbsku, ktorý má byť nenápadný je už úplne mimo logiky. Réžia a technická stránka v rámci svojej kategórie pôsobia celkom slušným dojmom, pokiaľ sa nič veľké nedeje, ale v tých výraznejších scénach ako naháňačka s električkou a podobne sa už prejavuje nízky rozpočet. A samostatnou kapitolou je to, že sa má film odohrávať v Srbsku a pritom z každého záberu až neskutočne cítiť Maďarsko, takže toto kazí dojem počas celého filmu. Rovnako ako jednotka je aj toto pokračovanie bez problémov pozerateľná oddychovka, ktorá je tentoraz dynamickejšia a akčnejšia, ale zase pôsobí lacnejšie a aj logika je na tom omnoho horšie. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 61%. ()

Reklama

ripo 

všetky recenzie používateľa

Zobrazovať balkánsku krajinu s autami jazdiacimi v Budapešti s maďarskými poznávacími značkami vraví samo o sebe o "kvalitách" tohoto filmu. Trápny film, tváriaci sa , že je cool. A mimochodom ten popis k filmu spôsobuje záchvaty smiechu .... ( " ... ktoré je jedným z najnapínavejších a najviac vzrušujúcich trilerov všetkých dôb..." ) ()

rakovnik 

všetky recenzie používateľa

Jak o tomto video béčku může někdo napsat, že se jedná o jeden z nejnapínavějších thrillerů všech dob? Aneb když nemáte peníze, jeďte natáčet do východní Evropy s minimem herců. Asi i proto má opoziční podzemní hnutí celé tři členy! Nic na tom, že prý nejsme v Maďarsku a akci jde nenápadně vykonat jediný černoch široko daleko, ale ještě k tomu má sniperské eso dvojí vidění a chybí mu ukazováček, kterým se tiskne spoušť. Ještě, že náš milý černoušek trefí vše, vždy a za každých okolností (na rozdíl od protivníků) i bez míření kalašnikovem, nebo co to má. Zajímavé také je, že auta často československé provenience při nárazu třaskají jako dynamit. Uff, a tím jsme tady jezdili 20 let! Alespoň se dočkáme kromě mnoha totálních pitomostí také filosofování na téma válka. Prostě film, který pobaví, ale asi tak, jak to nebylo jeho záměrem. ()

Mr.Floyd 

všetky recenzie používateľa

"Nenápadná" dvojica skladajúca sa zo skúseného amerického snipera a černocha odetých v drahých amerických hadroch v Budapešti počas minulého režimu ma skutočne dojala. Film som síce nedopozeral, ale pochybujem, že by sa v ňom ešte objavilo niečo čo by moje hodnotenie vylepšilo. Oproti jednotke je to naozaj poriadny skok, ale bohužiaľ do priepasti. Atmosféra žiadna, realistickosť žiadna, béčkovosť filmov typu Segal na každom kroku. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • Srbské špeciálne jednotky používajú helikoptéru NATO slúžiacu v Bosne a Hercegovine. (andykovac)
  • Vojenská pozemní technika použitá ve filmu: terénní osobák UAZ 469, nákladní automobil URAL 4320, tank T-72. Všechny samozřejmě sovětské výroby. (c.tucker)
  • Tamější balkánská policie použivá českou exportní Škodu 125, která byla určena především pro západni trh, protože oproti českým vozům disponovala vylepšeným motorem, větším výkonem, 5ti stupňovou převodovkou a moderní palubní deskou v angličtině, např. "park break" kontrolka, a celkově působila lépe. (c.tucker)

Reklama

Reklama