Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Posledné recenzie (192)

plagát

Bez kormidla (2014) 

Na tento snímok som narazil úplnou náhodou v lietadle (skutočne nechápem kam ako sa Emirates dostanú k toľkým novým a aj mnohým málo známym filmom) a tak boli moje očakávania len minimálne. Otvorene priznávam, že ma film chytil od prvej minúty a po jeho skončení som bol viac než spokojný. Originálny námet je zapracovaný do prepracovaného deja a viacerých zápletiek, ktoré sú doprevádzané krásnou folkovou (a rockovou) hudbou. Postavy sú autentické a herecké výkony viac než solídne. Mne osobne imponoval predovšetkým Billy Crudup v roli trúchliaceho otca. Film navyše ponúka divákovi obrovskú morálnu dilemu a núti klásť si otázky, na ktoré len málokto pozná tie správne odpovede. Občas je skutočne ťažké vysporiadať sa s tragédiami, ktoré nám život predostrie a častokrát si musíme pomôcť samy. Nie však preto, že by nebolo nikoho, kto by bol ochotný pomôcť, ale preto, lebo to nikto iný nedokáže. Pokiaľ sa nemýlim tak je tento film režisérskym a scenáristickým debutom Williama H. Macyho, ktorý dokázal, že jeho talent a umenie sa neobdzedzujú len na herectvo. Ja osobne film doporučujem, avšak treba mať na pamäti, že ide o pomerne depresívny snímok, ktorý nám však dokazuje, že aj keď nám je najhoršie, vždy je tu nádej. Neočakávajte však žiaden veľký happy end a pokiaľ nemáte radi folkovú hudbu (alebo hudbu obecne) tak radšej zvoľte iný film.

plagát

Marketa Lazarová (1967) 

Pokiaľ mám správne informácie tak práve tento film bol dvakrát vyhlásený najlepším českým filmom všetkých čias podľa filmových expertov. Zrejme to tu už niekto napísal, ale ja som si to v komentoch nevšimol a prišlo mi to ako dôležitá informácia :)

plagát

Pán Nikto (2009) 

videné v roku 2011, verdikt: lepšie než Čierna labuť a Počiatok, úžasný príklad nekonvenčnej európskej filmografie bez zábran.

Posledné hodnotenia (2 679)

Divoké historky (2014)

09.06.2015

Asterix: Sídlo bohov (2014)

31.05.2015

Rýchlo a zbesilo 7 (2015)

31.05.2015

Kingsman: Tajná služba (2014)

31.05.2015

Kúzelníci (2013)

27.04.2015

Miluj suseda svojho (2014)

26.03.2015

Joe (2013)

26.03.2015

Brooklyn 99 (2013) (seriál)

26.03.2015

Bez kormidla (2014)

26.03.2015

Reklama

Posledný denníček (2)

3.2.2011 - Doobedňajšia prácička alebo Korzo

Aby som hneď na začiatku vysvetlil názov tak len námatkou spomeniem, že doobeda som bol vypomáhať v maminej kancelárií, viem, že to na prvý pohľad asi znie strašne a vlastne ani nie je dôvod prečo by to malo niekoho zaujímať, ale popravde mi to padlo vhod. Nielen, že som si niečo zarobil na zajtrajšiu párty, ale aspoň som nejako zaplnil časovú medzeru v mojom dennom harmonograme, ale predovšetkým som si pripadal užitočný :) Nie, že by som bol nejaký domased a flákač akurát som po skončení brigády a úspešnom absolvovaní skúšok mal také to hluché obdobie a ničnerobenie mi už liezlo na nervy, zajtra mám pracovný pohovor takže snáď z toho niečo bude a konečne využijem svoj čas aj nejako efektívne. Čo sa týka toho korza tak samozrejme ide o to vo filme Obchod na korze a vlastne vôbec nejde o to korzo :D Je to naozaj mimoriadny film a momentálne skutočne nechápem prečo som si jeho pozretie tak dlho odkladal, ale na druhú stranu som rád, že som ho videl až teraz, keď už mám niečo odsledované a mohol si tak spravi´t objektívnejší názor. Kroner samozrejme exceloval a ostatne aj všetci ostatní. Avšak najsilnejším momentom, aspoň pre mňa, bola scéna keď gardisti spievali Rež a rúbaj do krve!, priznám sa , že predtým som túto gardistickú pieseň nikdy nepočul a možno aj preto vo mne zanechala silný dojem a ešte dlho mi bude rezonovať v ušiach. Nie som žiaden neofašista ani prehnaný patriot, ale musím povedať, že je celkom chytľavá :D Nie, nie, nebojte sa, samozrejme odsudzujem všetko čo je s ňou a s týmto obdobým spojené, ale nemôžem si pomôcť a dokážem pochopiť, že v tej dobe dokázala zburcovať počatnú časť národa a prebudiť v ňom patriotizmus v dovtedy nevídanej miere. Čo bolo aj pozitívne, pretože prebudula zabudnuté národné povedomie v ustráchanom a vyčerpanom národe, ktorého budúcnosť nidky nevyzerala ružovo a keď aj, tak príliš rýchlo zčernala :D Toť vše, dobrú noc a vla šťastia!

 

P.S. Sláva multikulturalizmu!