Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Prešlo už tridsať rokov od konca vojny vo Vietname, keď armádneho ostreľovača Thomas J. Beckett (Tom Berenger) pošlú na ďalšiu misiu na toto Bohom zabudnuté miesto – z poverenia významných predstaviteľov NSA Williama Averyho (Dennis Arndt) a Richarda Addisa (William Duffy) má nájsť a zlikvidovať údajného teroristu, z ktorého sa vykľuje jeho niekdajší kamarát Paul Finnegan (John Doman), ktorého už celé roky považoval za mŕtveho. Vyzerá to tak, že z Paula sa medzičasom stal mocný a vplyvný narkobarón a obchodník so zbraňami, ktorý navyše už onedlho plánuje ničivý teroristický útok. Netrvá dlho a ukáže sa, že misia, ktorá v Thomasovi už od začiatku vyvolávala zmiešané pocity, je v skutočnosti niečím iným, než mu kompetentní tvrdili – a že zjavne existuje aj druhá, riadne desivá pravda... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (47)

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Průměrný akční film, kterému by neškodilo více skutečné akce a méně zbytečných keců. Tom Berenger už většinu svého charismatu prožral a mohl by klidně vzít roli v "Juniorovi II", jeví se totiž být nejméně v osmém měsíci těhotenství a maskéři by měli nemnoho práce. Elitního ostřelovače jsem mu věřila v jedničce, kdy byl relativně mladý a relativně ve formě. Tenhle oplácaný prďola hrát sice umí a jeho pohled stále ještě má ostří, ale měl by se zaměřit na právníky, politiky a podobný ksindl. Vše ostatní ve "Sniperovi" je standardní béčko, nic nepřekvapí, nic neuchvátí, usíná se u toho dobře. 41% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný akčný film, ktorý je tretím dielom tejto slušnej trilógie. Má dobrý príbeh o výbornom odstreľovačovi, ktorý už len trénuje nováčikov, ale keď vláda zistí, že jeho najlepší priateľ počas vojny vo Vietname nezomrel, ale tam zostal a stal sa vplyvným šéfom zločineckej organizácie, pričom je stále mocnejší, je odstreľovač znovu povolaný, aby ho ostránil a pomáhať mu má miestny schopný policajt. Ale časom zistia, že nie je všetko tak, ako vyzerá. Spracovanie je iba priemerné, dej je celkovo pomerne zaujímavý a nemá žiadne nudné miesto, ale problém je, že trvá prakticky polovicu filmu, kým sa začne diať to hlavné, dovtedy sa okrem iného hlavne rieši psychický stav hlavnej postavy a to do tohto typu filmu predsa len nepatrí. Akcie je tu málo, ale tá je pomerne dobrá. Sú tu prakticky len dve väčšie akčné scény, pričom na tú prvú si treba počkať až polovicu filmu a okrem toho je tu už len pár maličkostí, ale prestrelky sú až na tie niektoré zbytočné spomaľovačky dobre natočené a akcia sa mi páči aj obsahovo. Najviac sa mi páči prestrelka v bare alebo aj naháňačka v lese. Ale pochváliť musím aj originálny spôsob zabitia hlavného záporáka. Herecké obsadenie je na tom dobre, Tom Berenger už viditeľne nie je v takej forme, ale charizmu má stále, dobrý je aj Byron Mann a nesklame ani zvyšok postáv. Réžia a technická stránka sú na videofilm vysoko nadpriemerné, na film sa kvôli tomu po celý čas dobre pozerá, ale opäť platí tá istá negatívna vlastnosť, ako aj pri dvojke, v nej sa dej odohrával v Srbsku, ale prostredie Maďarska bolo až príliš do očí bijúce a tentoraz sa to má odohrávať vo Vietname a pre zmenu tentoraz do očí bije Thajsko. Ani tento tretí diel nie je žiadnym veľkým sklamaním, celá trilógia mi príde kvalitatívne vyrovnaná, žiadny hit, ale ani žiadny podpriemer, všetko to sú mierne nadpriemerné akčné filmy. Objektívna kvalita filmu- 56%, film sa páči mne na 59%. ()

Reklama

Acrobat 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie dobrodružstiev Huckleberryho Finna a Thomasa Becketta. Už značne obstarožný Berenger s opuchnutou tvárou vo vietnamsky výpravnom dobrodružstve má čas. Sleduje, vníma, má jednu strelu, tak príprava musí byť fajn. Pomocníka tvorí stály pomocník Stevena Seagala v jeho ázijských odpadových fimoch. Poradí, ukáže a Tom ako vždy zasa nejako tou strelou vyprofiluje ďalší priebeh útekov, únikov, streľby a akcie. Je vietnamsky preemočná a hlučná, krikľavá. Predchádzajúce maďarské dobrodružstvo malo na mňa o chlp väčší vplyv. Strela bola výborná a na opasok si môže vyraziť „Len raz trafil a dvoch zranil“. Filmu vždy chýba záver, ktorý sa odohrá len ako reportážna správa zo sveta. Casting zlý ako vždy, no film ubehne. Nemá však nič, čím by vsadil do vás klin. A to je chyba nezáživného filmového štábu, ktorá túto sériu sprevádza. (videné 18.04.2021, AXN archív) ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Zrovna když je syn nejlepšího Thomasova (Tom Berenger) přítele (padlého ve válce ve Vietnamu) pasován na senátora (či co), se Thomas dozvídá, že jeho přítel nejenže není mrtvý, ale vede ve Vietnamu pašeráckou grupu, z části placenou americkou vládou. Ta se ho chce (už) zbavit, proto posílá Thomase, aby svého dávného přítele oddělal (a vytrhl tím trn z paty několika senátorům). Thomas se do Vietnamu sice vydá, ale (jak už to bývá) vše se pokazí, tak je nucen s místním (dost aktivním) poldou nejdříve vypátrat, a pak i zneškodnit celou pašeráckou bandu... Autoři se asi nějak nemohli shodnout, jaký typ filmu to má být, takže střídají žánry od sniperského po velmi akční (ten aktivní polda se asi 20 minut řeže s nepřátelským soldátem) až po normální detektivku. Tím se celý film rozpadá na hromádku dílů, které pospolu moc nedrží a závěr je už totálně uhozenej. Tome Tome, už opravdu jdi do důchodu - a žádné střílení v domově důchodců... ()

5150 odpad!

všetky recenzie používateľa

10%.. Takovéhle smrtelně vážné akční béčka fakt nemusím. Hlášky žádné, jen proslovy jako "Když já někoho zabiju, je to proto, že potřebuje zabít. Podívám se na jeho život a když za nic nestojí, vezmu mu ho." Velká škoda, protože peníze na výbuchy a střílení tady byly, a rovněž postarší Tom Berenger v titulní roli ušel. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (2)

  • Dva poslanci, kteří se objeví na začátku filmu, jsou pojmenováni Mangold (Andrew Lawrence) a Pennycate (Domingo Elias De la Garza). Jde o poctu Tomu Mangoldovi a Johnu Pennycateovi, autorům knihy "Tunely Cu Chi". (BloodMax)

Reklama

Reklama