Reklama

Reklama

Randall a Hopkirk

(seriál)
  • Československo Randall a Hopkirk (viac)
Akčný / Komédia / Krimi / Dráma / Fantasy / Mysteriózny
Veľká Británia, (1969–1970), 21 h 41 min (Minutáž: 50–51 min)

Hudba:

Edwin Astley

Hrajú:

Mike Pratt, Kenneth Cope, Annette Andre, Carol Cleveland, Peter Cellier, Michael Ripper, Brian Blessed, Walter Sparrow, Olga Lowe, Michael Gothard (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(26)

Tato dvojice detektivů je poněkud zvláštní… Jeden z nich je totiž duch... Jsou dva, jak se na správné detektivy patří, a vlastní kdesi v Londýně soukromou detektivní kancelář. Tedy lépe řečeno, byli dva. Až do oné autonehody, při níž přišel – jak pozůstalí detektiv Jeff Randall (M. Pratt) a sekretářka Jeanie Hopkirková (A. Andreová) věří „nešťastnou náhodou“ – Marty Hopkirk (K. Cope) o život. Když Jeff truchlí nad ztrátou přítele a společníka, náhle se ozve telefon, v němž slyší Martyho hlas. To ještě netuší, že se z něj stal duch, co mu bude od této chvíle neustále na blízku, a to i často proti Jeffově vůli. S nově nabytými schopnostmi mu bude pomáhat řešit případy, na které by za normálních okolností byli oba krátcí. A bude se snažit udržet kancelář nad vodou, aby Jeff s Jeannie mohli žít aspoň trochu důstojně. Nejdříve ze všeho se ale chystá staronový Jeffův parťák vyřešit případ vlastní vraždy – nikoliv nehody, jak se každý domnívá. (Česká televize)

(viac)

Recenzie používateľa MM_Ramone k tomuto seriálu (27)

Randall a Hopkirk (1969) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol spoločnosťou ITC Entertainment vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk" (Randall and Hopkirk - Deceased). Premiéru mal na obrazovkách britskej televíznej siete ITV (Channel 3). Bolo natočených dvadsať šesť častí. Každá z nich má zhruba päťdesiat minút. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Po svojej smrti sa rozhodol, že musí objasniť svoju vraždu. Preto kontaktuje svojho parťáka. Spoločne začnú pracovať na rôznych kriminálnych prípadoch. Navzájom sa skvele dopĺňajú. Je to starý, zábavný, kultový mysteriózny duchársky krimi seriál. **** ()

Můj zesnulý přítel a společník (1969) (E01) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Prvá, úvodná epizóda nesie názov "Môj zosnulý priateľ a spoločník" (My Late Lamented Friend and Partner). Režíroval ju Cyril Frankel. Premiéru mala dvadsiateho prvého septembra roku 1969 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Detektíva Martyho Hopkirka zrazí auto. Na mieste je mŕtvy. Vracia sa však v podobe ducha v bielom obleku, aby pomohol svojmu parťákovi Randallovi objasniť svoju vlastnú vraždu. Tak začína ich detektívno duchárska spolupráca. **** ()

To je sladký pokojíček (1969) (E02) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Trinásta epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo dva) nesie názov "To je sladká izbička" (But What a Sweet Little Room). Režíroval ju Roy Ward Baker. Premiéru mala štrnásteho decembra roku 1969 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Jeff Randall začne vyšetrovať záhadné zmiznutie staršej dámy. Za pomoci svojej sekretárky Jeannie, manželky jeho zosnulého kolegu Martyho Hopkirka, sa dostane na stopu nebezpečnej zločineckej skupiny, ktorá sa špecializuje na okrádanie a vraždenie bohatých vdov. **** ()

Pro dívku, která má vše (1969) (E03) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Dvanásta epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo tri) nesie názov "Pre dievča, ktorá má všetko" (For the Girl Who Has Everything). Režíroval ju Cyril Frankel. Premiéru mala šiesteho decembra roku 1969 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Jeff Randall spolupracuje s lovcom duchov Jamesom McAllisterom na prípade rozľahlého starobylého sídla, v ktorom údajne straší. Majú vyvrátiť alebo potvrdiť toto podozrenie. McAllister je však nečakane zavraždený. Randall sa za výdatnej pomoci Hopkirka pustí do vyšetrenia tohto prípadu. **** ()

Sentimentální cesta (1970) (E04) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Devätnásta epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo štyri) nesie názov "Sentimentálna cesta" (A Sentimental Journey). Režíroval ju Leslie Norman. Premiéru mala dvadsiateho tretieho januára roku 1970 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Jeff Randall, či chce alebo nechce, musí sprevádzať zločineckého kuriéra na ceste vlakom zo škótskeho Glasgowa do anglického Londýna. Prevážajú sumu desať tisíc libier. Prekvapí ho, keď zistí, že kuriérom je mladá sexi blondýna. **** ()

Obětní beránek se vždycky najde (1970) (E05) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Dvadsiata piata epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo päť) nesie názov "Obetný baránok sa vždy nájde" (You Can Always Find a Fall Guy). Režíroval ju Ray Austin. Premiéru mala šiesteho marca roku 1970 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Jeff Randall sa dostane do problémov potom čo príjme prácu od falošnej rádovej sestry, aby preveril nejasné finančné záležitosti. Všetko je to narafičené, aby naňho padlo podozrenie z nezákonného vniknutia a krádeže. Zapletie sa do rafinovaného spiknutia. Len vďaka pomoci Martyho Hopkirka z toho vyviazne živý. *** ()

Milovníci ptactva (1969) (E06) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Štrnásta epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo šesť) nesie názov "Milovníci vtáctva" (Who Killed Cock Robin?). Režíroval ju Roy Ward Baker. Premiéru mala dvadsiateho prvého decembra roku 1969 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Správca veľkého panstva najme Jeffa Randalla, aby zistil kto zabíja vtáky v panskej voliére. Jeff sa dozvedá o zvláštnej záveti zosnulej majiteľky, ktorá podmienila dedičské práva životom vzácnych vtákov. Až po ich smrti sa má medzi jej pozostalých rozdeliť suma vo výške viac ako dva milióny libier. **** ()

Falešný úsměv (1970) (E07) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Dvadsiata šiesta epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo sedem) nesie názov "Falošný úsmev" (The Smile Behind the Veil). Režíroval ju Jeremy Summers. Premiéru mala trinásteho marca roku 1970 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Marty Hopkirk sleduje pohrebnú ceremóniu odohrávajúcu sa neďaleko jeho vlastného hrobu. Pochovávajú ženu, ktorá sa údajne stala obeťou nehody. Správanie niektorých pozostalých však v ňom vzbudí podozrenie, že sa mohlo jednať o úkladnú vraždu. Primäje svojho kolegu Jeffa Randalla, aby prešetril tento prípad. **** ()

Kalnější než voda (1970) (E08) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Dvadsiata druhá epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo osem) nesie názov "Kalnejší ako voda" (It´s Supposed to be Thicker Than Water). Režíroval ju Leslie Norman. Premiéru mala trinásteho februára roku 1970 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Jeff Randall sa za štedrý honorár stane kuriérom, ktorý doručí pozvánku na oslavu narodením kriminálnikovi, ktorý je na úteku. Posiela mu ju jeho bohatý strýko. Pre Jeffa Randalla je to pomerne jednoduchá úloha. Všetko sa však začne zamotávať, keď zistí, že sa jedná o miliónové dedičstvo a že môže dôjsť ku vražde. **** ()

Potíže se ženami (1970) (E09) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Dvadsiata tretia epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo deväť) nesie názov "Potiaže so ženami" (The Trouble with Women). Režíroval ju Cyril Frankel. Premiéru mala dvadsiateho februára roku 1970 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Suzan Langová si najmä Jeffa Randalla, aby potvrdil alebo vyvrátil jej podozrenie, že ju jej manžel podvádza. Jeff túto prácu prijme. Zapletie sa však do nebezpečných intríg a zákerných nástrah, ktoré zosnovala tajomná pani Langová. **** ()

Kdo kdy slyšel, aby duch umíral? (1969) (E10) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Ôsma epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo desať) nesie názov "Kto kedy počul, aby duch umieral?" (Whoever Heard of a Ghost Dying?). Režíroval ju Ray Austin. Premiéru mala deviateho novembra roku 1969 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Zločinecká skupina odhalí existenciu ducha detektíva Martyho Hopkirka. Zneužije ho na to, aby svojho kolegu Jeffa Randalla a následne aj políciu informoval o čase plánovanej lúpeže. Údaje sú zámerne nepresné. To však nie je to najhoršie, čo sa Martymu stane. Má totiž doslova existenčné problémy. **** ()

Čtenář myšlenek (1969) (E11) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Piata epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo jedenásť) nesie názov "Čítač myšlienok" (That´s How Murder Snowballs). Režíroval ju Paul Dickson. Premiéru mala devätnásteho októbra roku 1969 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Počas verejného vystúpenia je showman a kúzelník Fernandez zastrelený. Všetko nasvedčuje tomu, že sa jedná o zákernú, naplánovanú vraždu. Jeff Randall sa infiltruje do tejto kabaretnej spoločnosti ako čítač myšlienok, aby mohol vypátrať Fernandezovho vraha. **** ()

Samá práce, žádné peníze (1969) (E12) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Tretia epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo dvanásť) nesie názov "Práce moc a peňazí málo" (All Work and No Pay). Režíroval ju Jeremy Summers. Premiéru mala piateho októbra roku 1969 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Jeannie, vdovu po Martym Hopkirkovi, kontaktujú dvaja falošní spiritisti, bratia Henry a George Fosterovci, ktorí ju chcú zmanipulovať. Súkromný detektív Jeff Randall a jej zosnulý manžel Marty Hopkirk jej však pomôžu vymaniť sa zo siete, ktorú zosnovali títo dvaja podvodníci. *** ()

Noční trezor (1970) (E13) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Šestnásta epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo trinásť) nesie názov "Nočný trezor" (When the Spirit Moves You). Režíroval ju Ray Austin. Premiéru mala druhého januára roku 1970 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Jeff Randall je kvôli podlému plánu podvodníka Breama zatiahnutý do kauzy okolo ukradnutých dlhopisov v hodnote stodvadsaťpäť tisíc amerických dolárov. Bream je alkoholik, ktorý o sebe tvrdí, že je detektív z New Yorku. Marty Hopkirk zistí, že keď je Bream silne pod vplyvom alkoholu, tak ho dokáže vidieť a môžu spolu komunikovať. **** ()

Nikdy nevěřte duchovi (1969) (E14) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Štvrtá epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo štrnásť) nesie názov "Nikdy neverte duchovi" (Never Trust a Ghost). Režíroval ju Leslie Norman. Premiéru mala dvanásteho októbra roku 1969 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Duch Marty Hopkirk sa stane svedkom vraždy vysoko postaveného štátneho úradníka. Upozorní na to svojho parťáka Jeffa Randalla. Všetko sa však mimoriadne skomplikuje. Na scénu vstupujú dvojníci, ktorí sa vydávajú za zavraždený manželský pár. **** ()

Peníze ke spálení (1970) (E15) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Dvadsiata epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo pätnásť) nesie názov "Peniaze na spálenie" (Money to Burn). Režíroval ju Ray Austin. Premiéru mala tridsiateho januára roku 1970 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Jeff Randall sa stretne so svojim starým známym Kevinom O´Malleyom. Ten ho zatiahne do veľmi pochybnej akcie, v ktorej sa jedná o päťsto tisíc libier. Ide o to, že sa majú zmocniť vyradených peňazí, ktoré sú určené na likvidáciu. **** ()

Muž odnikud (1969) (E16) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Pätnásta epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo šestnásť) nesie názov "Muž z nikade" (The Man from Nowhere). Režíroval ju Robert Tronson. Premiéru mala dvadsiateho ôsmeho decembra roku 1969 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Jeannie Hopkirkovú kontaktuje neznámy muž, ktorý jej začne tvrdiť, že je jej zosnulý manžel Marty Hopkirk, ktorý sa reinkarnoval do tela iného muža. Tvrdí, že sa vrátil zo záhrobia. Je veľmi presvedčivý a Jeannie mu začne postupne dôverovať. **** ()

Vendeta za mrtvého muže (1970) (E17) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Dvadsiata štvrtá epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo sedemnásť) nesie názov "Vendeta za mŕtveho muža" (Vendetta for a Dead Man). Režíroval ju Cyril Frankel. Premiéru mala dvadsiateho siedmeho februára roku 1970 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Psychicky narušenému kriminálnikovi Ericovi Jansenovi sa podarí újsť z nápravného ústavu, kde strávil rok svojho života. Ocitol sa tam vďaka práci súkromného detektíva Martyho Hopkirka. Chce sa mu za to pomstiť. Keď však zistí, že už je mŕtvy, tak sa rozhodne, že svoju pomstu nasmeruje na jeho manželku, vdovu Jeannie Hopkirkovú. **** ()

Od kdy už nemáš vidění? (1969) (E18) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Desiata epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo osemnásť) nesie názov "Odkedy už nemáš videnie?" (When Did You Start to Stop Seeing Things?). Režíroval ju Jeremy Summers. Premiéru mala dvadsiateho tretieho novembra roku 1969 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Jeff Randall pracuje na prípade úniku informácií z finančnej spoločnosti. Jedná sa o obchodovanie s akciami na burze. Dokonca je obvinený z vraždy jedného z podozrivých. Navyše aj Marty Hopkirk má o neho veľké obavy, pretože ho prestal vnímať. **** ()

Návštěva v archivu (1969) (E19) 

V priebehu rokov 1969 až 1970 bol vyprodukovaný anglický televízny seriál "Randall a Hopkirk". Bolo natočených dvadsať šesť častí. Seriál je zameraný na kriminálne príbehy, ktoré vyšetrujú súkromní detektívovia Jeff Randall a Marty Hopkirk. Originálny nápad je v tom, že Hopkirk je duch, s ktorým dokáže komunikovať len jeho kolega Randall. Šiesta epizóda (v Česko-Slovensku uvedená ako diel číslo devätnásť) nesie názov "Návšteva v archíve" (Just for the Record). Režíroval ju Jeremy Summers. Premiéru mala dvadsiateho šiesteho októbra roku 1969 na obrazovkách britskej televíznej siete ITV. Jeff Randall a Jean Hopkirková dostanú prácu v medzinárodnej súťaži krásy. Majú zabezpečiť ochranu miss Moskva a miss Londýn. Zistia, že miss Londýn je členkou zločineckej skupiny, ktorá má na svedomí krádež tajných dokumentov. V spolupráci s duchom Martyho Hopkirka sa Jeff Randall pokúsi vyriešiť tento nevšedný prípad. *** ()

Reklama

Reklama