Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po útoku na pancierový express, prevážajúci cenné papiere, ostali len mŕtvi strážnici. Rozsiahle vyšetrovanie privádza policajného dôstojníka Vincenta Hannu na stopu profesionálnych lupičov vedených rozvážnym a samotárskym Patrickom McLarenom. Hanna vo svojom sokovi vidí sám seba: muža ochotného pre úspech a dobre vykonanú prácu, hodiť za hlavu osobný život v priebehu pár sekúnd. Policajné oddelenie tlačí čas, pretože McLaren sa chystá na svoju poslednú a najväčšiu lúpež, po ktorej sa chystá opustiť mesto. Obom ide o jediné: zastaviť toho druhého aj za cenu ľudských životov. (D.I.G)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • Dôvod, prečo nakoniec z tohto plánovaný seriál nevzišiel, bola neochota M. Manna nahradiť Scotta Planka iným hercom. NBC následne stratilo záujem pilotný diel a seriál odkúpiť a zrušilo ho. Zvyšok už poznáme: hotový pilotný diel bol samostatne odvysielaný ako TV film. (Real Tom Hardy)
  • Pôvodný 180-stranový scenár pochádza zo 70. rokov. Mann sa pustil do jeho revízie po dokončení filmu Zlodej (1981) a využil z neho zhruba 110 strán. (Real Tom Hardy)
  • Mann bol eventuálne veľmi rád, že natočil tento TV film. Ten mu poslúžil ako prototyp pre jeho neskorší opus Neľútostný súboj (1995). Tu sa naučil, čo v scenári fungovalo a čo nie a natočenie mu umožnilo viac scenár zdokonaliť a ísť s ním do hĺbky. (Real Tom Hardy)
  • Pre porovnanie: Neľútostný súboj (1995) bol 6 mesiacov v preprodukcii a natáčal sa 117 dní. Tento bol v preprodukcii 10 dní a natáčal sa 19 dní. Mann túto skutočnosť neskôr porovnal so slovami, že jedno je mrazená sušená káva a druhé je kvalitná káva Jamaican Blue Mountain. (Real Tom Hardy)
  • Rovnako ako dej filmu, aj neho natáčanie prebiehalo v Los Angeles v máji 1989. TV film bol natočený za rýchle dva týždne. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (viac)

Reklama

Reklama