Reklama

Reklama

Mandalorián

(seriál)
  • USA The Mandalorian (viac)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvorcovia:

Jon Favreau

Hrajú:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenzie používateľa peetrejr k tomuto seriálu (4)

Mandalorián (2019) 

"Such a large bounty, for such a small package." Myslím že sa s každým zhodnem v tom, že nové Star Warsy boli otrasné - 7,8,9. No, potom ale prišla spása menom Mandalorian. Prvá séria je tak temná, prepracovaná do detailu, akcia je mrazivá... Všetko sedí na mieste. A hudba: soundtrack z tohoto seriálu je soundtrackové božstvo . Hudba je až neopísateľne krásna, brutálna, temná, mrazivá a ešte by som dlho menoval synonymá. Príbeh je výborné zasadený do povojnového obdobia (medzi epizódou 6 až 7) kedy už nevládne Impérium ale stále prežili nejaký jedinci. Tak o tomto sa akurát točí prvá séria. Ale na čo som zabudol? Baby Yoda/Grogu. Pre tých, ktorí nevedia čo toto malé stvorenie je, tak buď žili v jaskyni. Pretože táto malá kreatúra sa stala strašne virálna na internete, nečudo keď hneď po Mandovi je Grogu najlepšia postava. Herecké výkony a obsadenie je špičkové, každá postava sa presne hodí do svojej postavy. Po výbornej prvej sérii prišla druhá, už očakávaná séria. V dvojke to už bolo viacej o citovom vzťahu medzi Mandom a Groguom. To mi vonkoncom neprekáža, teda akcia je stále veľkou súčasťou seriálu, takže nemám čo vytknúť. Niekedy síce už seriál prichádza do bodu, keď akcia a príbeh sú trochu všedné. Ale nie na dlho, pretože vždy sa niečo nové stane. Príbeh je zážitok tak isto ako všetky efekty, mimozemšťania, vesmírne lode, aj ľudské postavy, roboti a všetko možné. Pre mňa je Mandalorian revolučný seriál, ktorý mi otvoril bránu do sveta seriálu. THIS IS THE WAY bitch ()

Season 3 (2023) (S03) 

Môj obľúbený seriál sa konečne po rokoch vracia späť. Priniesol 8 nových epizód. A každá z týchto epizód vo mne vyvolala iné pocity. Ale jedno čo majú všetky tieto epizódy spoločné je, že hlavnou postavou už nie je Din Djarin. Je to veľmi prekvapivé ale dej sa síce točí aj okolo neho, ale najmä sa teraz sústreďuje na Mandaloriánov ako celok. Nečakal som nič dobré, ale ono to nebolo až také zlé. Bolo to už také pekné rozprávkové Star Wars, s kvapkou násilia. Určite najhoršia epizóda bola bezkonkurenčne epizóda 6. Táto epizóda bola po prvé nudná a po druhé trápna. K tomu sa tam ešte objavili Lizzo s Jackom Blackom (dnes idem na Super Maria tak dúfam tam bude dobrý), oni dvaja boli veľmi katastrofická dvojica. Celý ten nápad, že sa Moff Gideon vráti je nekreatívne. Jednoducho je to presne to isté ako to bolo v druhej sérii. Akurát, že tu Gideon má beskarový oblek a má armádu imperiálnych "Mandaloriánov". Je veľmi fascinujúce, že Giancarlo Esposito hrá postavu Gusa Fringa (Breaking Bad) či Antona Castilla (Far Cry 6) rovnako ako Moffa Gideona. Nehovorím, že to je zle, ale on fakt vie ako hrať záporákov. Posledná epizóda vo mne vyvolala veľmi zmiešané pocity. Na jednu stranu to malo šmrnc, pretože nestáva sa vždy, aby ste videli Mandaloriánov tak pokope bojovať. A na druhú stranu ten koniec? Fúha, ten koniec bol fakt slabý. Niekto by proste mal pochopiť, že zakomponovať do drsného seriálu cute postavu (Grogu), môže narobiť takzvaný mišmaš. Ja mám rád Grogua, ale niekedy ako presne n konci tretej série, to bolo moc. Avšak môj celkový dojem z zatiaľ poslednej série je kladný. Ja som spokojný. Som zvedavý na Ahsoku no... ()

Kapitola 17: Odpadlík (2023) (S03E01) 

To čakanie sa vyplatilo. Nie je to už taká jazda ako v prvej sérii, ale čo už. Mando sa nám vracia a rysujú sa nám tu nové dobrodružstvá. Isteže nesmie chýbať miláčik obecenstva-Grogu. Nie, nie je to Baby Yoda! Ak mi ešte raz niekto bude flľusať do tváre Baby Yodu, tak mu ho zastrčím pekne hlboko... ehm... Mando vlastne nie je Mando, pretože si dal dole masku (Din Djarin (Mando) je v nejakej odnoži pôvodných Mandaloriánov, ktorí majú prísnejšie pravidlá než ostatní Mandaloriáni), a tak sa musí ísť okúpať do nejakej Živej vody či čo aby bol vykúpený. Preto sa Mando vydá na Mandalór, ktorý je ale spustošený kvôli imperiálnej Čistke (niečo ako holokaust). No, nebolo by to ale prekvapenie keby sa niečo neudialo. Manda napadne nejaký divný General Greivus z Wishu, ktorého ale skolí Bo-Katan. Pýtate sa, že odkiaľ sa nám tu zobrala? Pozrite si seriál a zistíte :) ()

Kapitola 22: Žoldnieri (2023) (S03E06) 

Bráško počúvaj. Dajme to zrežírovať ženskej z Jurského svetu, hej presne tá čo bežala pred T-Rexom v opätkoch. Hmmmm, koho tu obsadiť? Ty kokos! To je nápad! Lizzo a Jack Black! O môj bože! Toto bude budú ľudia žrať. A čo keby, sme obsadili ešte toho týpka z Návratu do budúcnosti? Vidíš to, ja som ti hovoril, že som génius. Fuj, fuj a ešte raz fuj. Nie, toto už nie je Mando! Toto je nejaká divná fraška! Ono sa to ani nesnaží byť dobré! Proste Mando a Bo-Katan sa hrajú na side quest z Witchera trojky, a potom prídu do baru pre droidov. Nemáte poruchu sluchu. To reálne je bar pre droidov! Človek by si povedal, že bizarností už bolo dosť. Hej? Stále si to myslíte? Lebo nie, z nejakého dôvodu amatérska Lizzo korunovala Grogua za rytiera. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Pomoc, fakt ale už dosť. Toto je zahrávanie sa s peklom. Ja plánujem mať Manda v obľúbených aj po skončení tretej série. Nechcem už žiadnu zlú epizódu. Inak budem musieť vykonať rozsudok odstránenia Manda z obľúbených. Potom ale budem plakať. A ja nechcem plakať! ()

Súvisiace novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (viac)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

Příštím Star Wars filmem bude Mandalorian & Grogu

09.01.2024

Lucasfilm na oficiálních stránkách Star Wars jen tak mimochodem odhalil, co dalšího nás ohledně vesmírné ságy čeká. Pod režijním vedením Jona Favreau a produkčním dohledem Davea Filoniho a Kathleen… (viac)

Reklama

Reklama