Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pôvodný slovenský muzikál Mata Hari, ktorý na Novej scéne pripravil režisér Martin Kákoš, je príbehom známej exotickej tanečnice, zvodkyne a špiónky. Femme fatale, exotická tanečnica, luxusná kurtizána, romantická hrdinka, zvodkyňa, špiónka. To všetko bola tajomná Mata Hari, ktorej život bol plný vzostupov a pádov. Od svetiel rámp na svetových javiskách až na popravisko, kde sa skončil  jej búrlivý život.
Hoci bol život Mata Hari viac ráz spracovaný filmovo či literárne, stále zostáva opradený tajomstvom. Čo o nej skutočne vieme? Že bola zatknutá a popravená za špionáž, ale pre koho pracovala? Pre Francúzsko či pre Nemecko? Že sa do nebezpečného dobrodružstva vrhla z lásky k mužovi....ale bola to láska, alebo iba jedna z jej mnohých pretvárok? Zvádzala Mata Hari mužov z túžby po peniazoch, z roztopaše? Aká bola vlastne táto osudová žena? Princezná? Pobehlica? Umelkyňa? Špiónka?
Muzikál Mata Hari nemá ambíciu nájsť odpovede na nezodpovedané otázky. Inšpiruje sa životom a tragickým koncom Holanďanky Margareth Zelleovej, ktorá vstúpila na javiská najprestížnejších svetových scén ako Mata Hari, aby napokon skončila svoj život pred popravnou čatou.

Réžia a libreto: Martin Kákoš; Hudba: Ľubomír Horňák; Texty piesní: Marián Brezáni; Scéna: Pavol Andraško; Kostýmy: Ľudmila Várossová; Choreografia: Mário Radačovský

Účinkujú: Mata Hari: Sisa Lelkes Sklovska; Vadim Maslov (ruský dôstojník): Patrik Vyskočil; Georges Ladoux (šéf francúzskej tajnej služby): Dušan Kaprálik; Carl Krämer (nemecký atašé): Róbert Halák; Gabriel Astruc (impresário): Martin Kaprálik; Pierre Bouchardon (vyšetrujúci sudca): Ján Mistrík; Generál Maslov: Karol Čálik; Vadimov otec: Dušan Jarjabek; Rudolf McLoud (manžel Mata Hari): Štefan Kožka; Sestra Léonida (mníška): Jana Lieskovská; Konferanciér: Pavol Plevčík (STV)

(viac)

Hrajú

Reklama

Reklama