Reklama

Reklama

Nepokojná láska

(seriál)
Československo, 1975, 5 h 38 min (Minutáž: 63–75 min)

Epizódy(5)

Obsahy(1)

Päťdielny televízny film z obdobia 70-tych rokov vykresľuje osudy lazníka Jana Daňu a jeho dvoch dcér od momentu, kedy Daňo stráca manželku a dcéry matku, až po obdobie, kedy obe z dcér, každá svojím spôsobom, nachádzajú svoje miesto v živote. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (12)

trango 

všetky recenzie používateľa

Česká kinematografia mala Lišku, slovenská Svätozára Stračinu. Keď sa ozve pár tónov jeho skvelej hudby a prekvapený Julo Pántik víta doma dcéry Silviu Turbovú a Petru Černockú, ktorým síce písal, ale list neposlal - poslala ho Kveta Stražanová, všetko do seba zapadne.... Áno je to rok 1975 a normalizácia už ide na plné obrátky, ale aj tak vznikli v televízii takéto diela, v ktorých bol kvalitný scénár, výborná hudba, špičkoví herci, kamera Vlada Ondruša a Jozef Zachar, ktorý to ako režisér zastrešil. ()

Jonatthan 

všetky recenzie používateľa

Výborný slovenský seriál ze sedmdesátých let s Julem Pántikem v hlavní roli. Viděl jsem nyní asi po třiceti letech a musím říci, že se mi to velmi líbilo. Jen jeden osobní postřeh. Nevím proč, ale Martin Huba se mi v těchto starých filmech zdá neobyčejně slizký. V těch porevolučních mi vůbec nevadí. Tady mě ale jeho postava doslova vytáčela... ()

Reklama

jhrasko 

všetky recenzie používateľa

Seriál, aké sa dnes už netočia. Bohužiaľ. Presvedčivá psychologizácia postáv, výborný výber hercov (Silvia Turbová a Petra Černocká čoby sestry sú typovo jedinečné /a krásne/), zopár odvážnych vtipov a len neškodné minimum dobe poplatných scenáristických "nutností". Navyše drzé konštatovanie: "Slovákovi ukáž vežu kostola a ihneď vie, kde hľadať krčmu i vlastný dom." ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa

Navrčaný lazník, úzko spätý s rodnou pôdou, podľahne po smrti manželky kolektivizácii a vypracuje sa na predsedu JRD. Laznícke dcéry dvojičky zdedili niektoré povahové črty po otcovi, jedna to dotiahne k inžinierskemu titulu, druhá sa uplatní v šoubiznise.  Družstvo prosperuje a obyvatelia dediny s ním. Rodinná sága sa tiahne cez 60. a 70. roky, občas sa spomína pohnutá združstevňovacia éra, primerane normalizačne sa súdruhuje, nechýbajú osudové zlomové scény ani humor. Dobre napísaný príbeh, skvele podané charaktery väčšie aj menšie, kladné aj záporné a všetkému dominuje úžasný Pántik. Za zmienku stojí aj majestátna Stračinova hudba, s kvalitou piesní interpretovaných Petrou Černockou už je to slabšie. Vynikajúce. ()

sportovec 

všetky recenzie používateľa

Pro Čecha je na tomto seriálu nejzajímavější košická produkce. I toto dílo patří do československé televizní klasiky a Pántikův výkon je monumentální. Muž práce, ale jaký muž! Petra Černocká, která mě nepřímo na tuto svoji roli upozornila prostřednictvím svého vystoupení v Šípově pořadu VŠECHNOPÁRTY, nelhala. Skvostná hudba, zajímavá rámující krajinná kamera, ale i rozvětvená rodina Daňovců, to všechno dává košickému počinu neotřelost a původnost. Název plně vystihuje horečný tep díla i života slovenské venkovské rodiny. Zážitek se to zdá být trvalý a neotřelý. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama