Reklama

Reklama

Mohyla

  • Česko Mohyla (festivalový názov) (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Počas školského výletu na Mohylu nad Bradlom sa traja spolužiaci Tablet, Anika a Dany ocitnú v spomienkach Milana Rastislava Štefánika. Objavujú fascinujúci svet, kde je možné čokoľvek, kde sa cestuje časom aj priestorom bez hraníc. Štefánikove spomienky ožívajú a deti čaká dobrodružstvo ich života. Ocitnú sa v snehom zaviatom Janssenovom observatóriu na Mont Blancu, v Paríži, na Tahiti aj v ohrození života v prvej svetovej vojne. Podarí sa im vrátiť späť domov alebo sa navždy stratia v útrobách zabudnutia? (Cinetype)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (10)

kaliakra 

všetky recenzie používateľa

Nápad o ceste troch školákov do hlbín Štefánikovej duše ... vlastne pamäti ... je dobrý. Realizácia je strašná. Ťarbavý scenár, bezradná réžia, popisnosť, zdĺhavosť, školometstvo, drevené výkony detí ale i Landla v role učiteľa robia zo sledovania Mohyly utrpenie. Hoci z každého záberu kričí nedostatok peňazí, tvorcovia z toho neurobili zámer, a tak Tahiti v rusoveckom lužnom lese a Sahara na bratislavskom Sandbergu pôsobia hlúpo a smiešne, rovnako ako aj množstvo rekvizít či interiérových scén. Toto si Milan Rastislav v roku 100. výročia smrti naozaj nezasúžil. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Popri CESTE DO NEMOŽNA druhý superzaujímavý a originálny počin spojený s osobou a dielom MRŠ, tentokrát pre deti. Podobne ako druhý zmienený projekt kombinuje všetko možné a pre oba platí, že je to predovšetkým zaujímavý koncept s pokrivkávajúcou realizáciou a veľmi nevyváženými kvalitami jednotlivých komponentov. Všetko sa to zrejme šilo horúcou ihlou a muselo stihnúť k výročiu MRŠ a to je škoda. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružný dětský film se vzdělávacím záměrem, který skotačení třech dětí na (jakože) různých místech světa prokládá informacemi ze života Milana Rastislava Štefánika. Vzpomínkami na doby kdy byl cestovatelem, astronomem, diplomatem atd. Pozitivem filmu je, že děti obeznamuje se skutečně výjimečnou historickou osobností Slovenska a v jejich rozvoji tím posiluje národní sebevědomí. A naopak negativem, že pro dospělého diváka je pro pitomost scén s dětmi takřka nekoukatelný. Že úvodní scéna učí děti lézt na pomníky, ze kterých když se zřítí, skončí v lepším případě jako mrzáci, nekomentuji :-D [3Kino Fest] ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Tomuto sa ozaj hovorí čisto premrhaný potenciál. V podstate perfektná téma a tvorcovia snažiaci sa to náučným spôsobom priblížiť hlavne deťom. Je to ale dosť nesúrode, nelogické, chaotické a decko sa v tom určite stratí a v konečnom dôsledku si zo Štefánikovho života nič neodnesie - akurát to, že 6x vyliezol na Mont Blanc. To je asi jediné, čo som si zapamätal. 40 % ()

Setcet 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet zase stál za starou bačkoru. Animace, byť ne kvalitativně závadná, mi ve filmu nesedí, protože na mě působí tím dojmem, že jejím primárních účelem nebyla elevace stylu vyprávění, ale náhrada exteriérů a rekvizit, na něž nebyly prostředky. Druhá, dobrodružná rovina příběhu je hrozně slabá a její napojení na tu hlavní, kterou by měl být život MRŠ, prostě nefunguje. Nefunguje ani nápad představit život svého národního hrdiny tím způsobem, že ho rozstřelím na mnoho částí a pak mezi nimi přeskakuji. Zmatek má v hlavě Štefánik, zmatek bych měl v hlavě i já, kdyby mi na filmu záleželo a něčím mě zaujal. Dětští herci, nechci je nějak urážet, ale prostě neumí hrát, a jelikož neslezou z placu, je Mohyla na hraně snesitelnosti. Hodnocení v komentářích to vystihují přesně: školometské, nesourodé, ťarbavé, těžkopádně. ()

Galéria (29)

Súvisiace novinky

27. Art Film Fest poteší filmových fanúšikov

27. Art Film Fest poteší filmových fanúšikov

30.05.2019

Medzinárodný filmový festival Art Film Fest patrí medzi najväčšie slovenské filmové podujatia. Jeho 27. ročník ponúkne v dňoch 14. – 22. júna 2019 v Košiciach všetkým filmovým fanúšikom a fanúšičkám… (viac)

Reklama

Reklama