Reklama

Reklama

Narcos

(seriál)
  • USA Narcos
Trailer 1
USA, (2015–2017), 25 h 49 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrajú:

Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Paulina García, Matias Varela, Diego Cataño, Julian Diaz (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Životopisný príbeh neslávne známeho kolumbijského drogového dílera a teroristu Pabla Escobara... Narcos je skratkou španielskeho slova "narcotraficante", čo znamená pašovanie drog. Seriál sa chronologicky venuje pôsobeniu kolumbijského drogového kartelu v Medellíne, ktorý založil neslávne známy drogový díler Pablo Escobar. Je známy ako Medellínsky kartel. Nakoľko koncom 70. rokov až takmer osemdesiat percent z celkového importu narkotík do USA pochádzalo z tohoto kartelu, Spojené štáty americké nasadili na dolapenie Escobara agenta špeciálnej protidrogovej jednotky DEA, Stevena Murphyho, ktorý nás sprevádza celým dejom. Agent Javier Peña tvorí jeho kolumbijského partnera, ktorý mu pritom pomáha. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (10)

Descenso (2015) (S01E01) 

Príbeh: Pablo Escobar a začiatok jeho cesty za dobytím štátu Kolumbia. Prevedenie: Dlho som sa seriálu vyhýbal a dnes nastal ten deň kedy som si ho pustil a neľutujem. Mňa moc tieto Kolumbijské gangsterky neberú ale táto je veľmi pútavo natočená a má skutočne dobrých hercov. Hudba je vynikajúca a fascinuje ma, že všetka vata je odbúraná v prvom diely a teraz to vyzerá že sa pôjde na akčnú vlnu. Prvou časťou sme sa dostali na vrchol Escobarovho impéria. 95% ()

Meč Simóna Bolívara (2015) (S01E02) 

Príbeh: Gringo sa dostáva do boja o ktorom nemá ani poňatia. Na jednej strane sú narkobaróni a na druhej je M-19. Táto vojna má veľa obetí ale nakoniec z nej vznikne spojenectvo. Peňa musí ukázať zelenáčovi ako pracuje polícia v Kolumbií. Prevedenie: Seriál sa trocha utrhol z reťaze a vraždy sa dejú za bieleho dňa na ulici. Dobové zábery spojené s natočenými a do toho dokonalá hudobná vsuvka. všetko funguje ako má a posúva dej príbehu dopredu. 93% ()

Stále stejní lidé (2015) (S01E03) 

Príbeh: Pablo začal mať politické ambície. Nanešťastie natrafil na neskorumpovaného ministra spravodlivosti alebo skôr nanešťastie minister spravodlivosti natrafil na Pabla. Každopádne táto ambícia pohla misky váh smerom k polícií, ktorá teraz mala dosť dôkazov na to aby Pabla mohla prenasledovať. Prevedenie: Tempo trocha poľavuje a venuje sa duelu Pablo vs Polícia, Pablo vs Politika a Pablo vs Ľud. Viem, že nie každá časť môže mať takú dynamiku ako predošlá ale tu mi celkom chýbala a bolo v nej dosť vaty. Ale aj tak vysoký nadštandard. 88% ()

Palác v plamenech (2015) (S01E04) 

Príbeh: Pablo bol spojený s komunistickým štátom v ktorom prekladal tovar. A komunisti sú pre USA horší ako nijaký kokaín. A tak sa stal Pablo nepriateľ štátu číslo jedna. Keď z neho chceli mať komunistu tak sa s nimi aj spojil. M-19 obsadila justičný palác a vypálila všetky dôkazy. Potom sa už iba trebalo zbaviť zbytočných svedkov. Prevedenie: Nádherná demonštrácia moci Pabla Escobara kedy hýbe postavičkami na pomyselnej mape Kolumbie a nikdy neviete či človek s ktorým sa práve bavíte nie je jedným z jeho informátorov.  Ale vážne, tí Pablovi zabijaci sú banda absolútnych imbecilov až je neuveriteľné že tento kartel dokáže vládnuť celému štátu po tak dlhú dobu. 98% ()

Jednou přijde budoucnost (2015) (S01E05) 

Príbeh: Narko-baróni sú vo vyhnanstve v exile na Paname. Pablo sa ale nevzdá svojho domova bez boja a vystrojí ďalší atentát na budúcu hlavu štátu. Dostáva tak všetkých do vojny proti plukovníkovi Carrilovi. Peňa sa snaží pomôcť komunistickej informátorke. Teraz budú musieť bojovať aj proti vlastným úradom. Prevedenie: Celkom nudná časť. Všetko sa točí okolo moralizácie a správania barónov, byrokracie na protidrogovom a politickej situácie vtedajšej Kolumbie. Tomu zodpovedá aj hodnotenie odo mňa. 62% ()

Výbušniny (2015) (S01E06) 

Príbeh: Peňa a Murphy sa musia rozdeliť. Zatiaľ čo Peňa asistuje Carrilovi dolapiť Gacha. Murphy musí za každú cenu zabrániť Pablovi aby zabil Gaviriu. Pablo trocha prestrelil a na vojne medzi políciou a kartelmi to bude mať veľmi veľký vplyv. Prevedenie: Začiatok časti strašná nuda. Ale asi to bolo potrebné na naštartovanie druhej akčnej polhodinky. Gachova derniéra vo veľkom štýle a vďaka bohu, že si Peňa povedal, že toho potkana treba utratiť. Pablovi dochádzajú karty a jeho Sicarios sú banda absurdných imbecilov. Divím sa že im tento ich kartel vydržal tak dlho. 92% ()

Budeš plakat krvavé slzy (2015) (S01E07) 

Príbeh: Pablo sa z muža ľudu mení na teroristu a necháva za sebou kopy mŕtvych. Orgány donúti konať až na základe unesených rodinných príslušníkov miestnej smotánky. A tak prezident so stiahnutou riťkou ide vyjednávať s najväčším zločincom všetkých čias. Prevedenie: Seriálu stále nedochádza dych. Menej akčné pasáže strieda naháňačka s Poisnom. A sentimentálna rozlúčka Pablita s rodinou navodzuje tú pravú rodinnú atmosféru. Nehovoriac o tom, že si Pablito robí ďalších nepriateľov keď spochybní bossa ktorý ovláda NY. 90% ()

Jedna velká lež (2015) (S01E08) 

Príbeh: Carilla je vďaka vzdušnej podpore DEA blízko dolapeniu Potiona. Ten to schytá vo veľkom štýle. Ochovci vďaka informáciám od kartelu Kali vydajú Pablovho bratranca na milosť a nemilosť. Pablo prichádza o najlojálnejších druhov a tak sa vydáva do rúk kolumbijským úradom - samozrejme všetko vo vlastnej réžií. Prevedenie: Dobrý chlapci sa menia na zlých a aj to v nemalej miere prispeje k dolapeniu Escobara. V Kolumbií si nemôže byť človek nikdy ničím istý a nikto nikomu nemôže veriť. 95% ()

La catedral (2015) (S01E09) 

Príbeh: Pablito vo svojom luxusnom väzení podlieha vnútorným paranojam a tak po jednom skrate prichádza o svoje spojky vo vonkajšom svete. Polícia je mu na stope a snaží sa z toho vyťažiť maximum. Prevedenie: Brutálny pohľad do duše drogového baróna zahnaného do kúta. Nevysvetliteľné skratové reakcie, ktoré ho privedú až na pokraj sebadeštrukcie. Ale stále to vyzerá, že má nadhľad a všetko pod kontrolou aj napriek tomu, že sa mu jeho La catedral rúca ako domček z kariet. 96% ()

Vzlet (2015) (S01E10) 

Príbeh: Pablito je kráľom vo svojom luxusnom väzení. Problém nastáva, keď prezident nadobudne pocit, že prišlo k narušeniu dohody. Armáda zasiahne a viceminister vnútra sa na malú chvíľu stáva Pablovím rukojemníkom. Strhujúci záver prvej série. Prevedenie: ja som asi jediný, ktorého viac zaujíma dianie okolo kartelu Kali ako okolo samotného Escobara? Táto jeho excentrická povaha a nutnosť ukazovať sa sú počiatkom jeho skazy. Teraz je na úteku a podľa mňa s nie príliš lojálnymi zadákmi. Marphy tiež už nevie komu môže veriť a jeho povaha sa diametrálne mení a je evidentné, že sa neštíti na verejnosti použiť násilie - aj takto vás zmení Kolumbia 90. rokov. 97% ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (viac)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

House of Cards skončí šestou sérií

House of Cards skončí šestou sérií

01.11.2017

Streamovací služba Netflix se před pár lety vrhla na seriálovou tvorbu. A dnes už víme, že to bylo skvělé rozhodnutí, jež nám dalo Stranger Things, Narcos, Orange is the New Black nebo The Crown.… (viac)

Reklama

Reklama