Reklama

Reklama

Príbeh služobníčky

(seriál)
  • Česko Příběh služebnice (viac)
Trailer 1
USA, (2017–2025), 57 h 27 min (Minutáž: 42–60 min)

Tvorcovia:

Bruce Miller

Predloha:

Margaret Atwood (kniha)

Hudba:

Adam Taylor

Hrajú:

Elisabeth Moss, Alexis Bledel, O.T. Fagbenle, Joseph Fiennes, Max Minghella, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Amanda Brugel, Ever Carradine, Madeline Brewer (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(66)

Obsahy(1)

Adaptace klasického románu spisovatelky Margaret Atwood Příběh služebnice vypráví o životě v dystopickém Gileádu, totalitní společnosti na půdě někdejších Spojených států. Republika Gileád, která se potýká s ekologickými katastrofami a ztrátou lidské plodnosti, je ovládána zvráceným fundamentalistickým režimem, který militantně volá po "návratu k tradičním hodnotám". Jako jedna z mála žen, které jsou ještě plodné, je Offred služebnicí v rodině Velitele. Ženy z této kasty jsou nuceny k sexuálnímu otroctví v rámci posledního zoufalého pokusu znovu zalidnit svět. V této děsivé společnosti musí Offred obezřetně manévrovat mezi Veliteli, jejich krutými Manželkami, hospodyněmi Martami i ostatními Služebnicemi – z nichž všech kdokoli může být špiónem Gileádu – a to s jediným cílem: přežít a najít dceru, která jí byla odebrána. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (20)

Neženy (2018) (S02E02) 

Silny diel, plny neprijemnych a dojemnych obrazov. Ale i jeden so zadostucinenim. ()

Marie a Marta (2019) (S03E02) 

Trocha toho napatia, "podvratnej cinnosti", velavravnych pohladov, odhodlania, odovzdanosti osudu...pretty much the essence serialu. Mierny nadpriemer, na ktory sme vsak uz zvyknuti. ()

Bůh žehnej tomu děcku (2019) (S03E04) 

Uz viac-menej tuto "emocne-pretlakovanu sci-fi absurditu"  (v dobrom zmysle slova) sledujem ako taky experiment. Cista Orvelovka.  Hm...avsak kolkych ludi, tichy "vlhky" sen? A to by malo znepokojovat. Vidiac, co sa deje v Polsku, Madarsku a i v nasom parlamente je par jedincov sucich do ustavu. Scena, ked "tete Lydii prskli nervy" bola zvhladom na paralyzu a tiche pozorovanie zucastnenymi, dost drsna a vypovedna. Vydarena cast, ale uz ma rovnake pozy moc neoslovuju. Napriek ich spominanej emocnej sile. 65% ()

Neznáme číslo (2019) (S03E05) 

Serenina "materinska laska" je opat v takych vysinach, ze som uz minulu cast predviadal, ze to neodstane len pri luceni. Nemylil som sa. Trpiet, treba trpiet, to co divaci chcu. :) Linia slape v zauzivanom. Som zvedavy aj na mladu cernosku, ktora doteraz akceptovala pravidla. Zrejme meni nazor a este dej posunie. ()

Domácnosť (2019) (S03E06) 

Zatial najlepsia epizoda s velmi slusnou atmosferou, intrigami a prerodom postav. Spokojnost. I ked stale v ramci zauzivanych absurdit SM-praktik, ktore si takto mnohi latentni mozu naplno uzivat. :) ()

Nespôsobilá (2019) (S03E08) 

Podobny pribeh bestie Lydie som predpokladal, skoda, ze cakali do tretej serie, kym ho "odhalili", zaver v obchode bol na pat-hviezdie. Neustale ma prekvapuje, ze prakticky jedina "scvoknuta" je tam "jednoocka". Takychto "incidentov" by v reale boli kvanta. ()

Hrdinstvo (2019) (S03E09) 

Cast venujuca sa prevazne psychickemu rozkladu, snovym predstavam a myslienkovemu bludeniu. A hoci sa epizoda netesi oblube, treba uznat, ze hlavne kameraman a koniec-koncov i Elisabeth, odviedli vybornu pracu. To, ze to mnohych irituje je skor chyba vystavaneho scenara epizody, avsak herecky jej nie je moc co vytknut. A to hovorim napriek mnohym rovnakym hereckym poloham, ktore som vycital. Priemer. ()

Svedectvo (2019) (S03E10) 

Naspeedovana s takmer neuskutocnitelnymi planmi. Avsak, postupne sa viac a viac ludi angazuje za jeho splnenie...uvidime, ci to nakoniec bude len ..."PUFF" alebo to nejako vypali. Serenino riesenie mi uz v mysli predostrelo presnu vymenu...ze sa totiz nejak podari zdrhnut i s detmi a na hranici sa obide s drobcom z Kanady. ;)  Krute? Nie, len si tak viem predstavit scenaristu uvazovat. A ten nad tym uvazoval na 100% hehe..fakt som zvedavy, co som nieco z toho trafil ()

Klamári (2019) (S03E11) 

Konecne epizoda plna napatia, cinov a i akcneho jednania. Ano, obcas uletena a urcite nad ramec toho, co nam doteraz ponukali. Ale dobre sa na to pozeralo. :) ()

Obeta (2019) (S03E12) 

Luke uz bol zbludencom Gileadu pripraveny na "prerod jeho zenusky". Na strane druhej, ak by clovek v tych podmienkach cele roky vobec prezil, tak ho to zrejme bud zlomi, alebo podobne "pokrivi". Priemer. ()

Mayday (2019) (S03E13) 

Nech sa prizna ten, kto nechcel, aby to skoncilo tak pozitivne. ;) Po depresiach predoslych dielov si tento zaver divak zasluzil. A kedze uz veselo frci 4ta seria, zrejme po nej siahnem. Akurat Luke z toho musi byt frustrovany. Zienka posiela do Kanady kde-koho, len nie seba a svoje dieta. :) Spokojnost. ()

Season 4 (2021) (S04) 

Nebyt vydareneho, hoci naivneho a divakmi ocakavaneho zaverecneho dielu, celu seriu by som hodnotil asi ako zbytocne sparanie sa vo vlastnej rane, ktora je uz umrtvena. Ano, je to nechutne, mozno od toho aj ocakavate bolest, ale ste zmateni, ze je len niekde v pozadi a tak to skusate zas a znova 9 dielov. Vcelku sklamanie. Nie vdaka herectvu, ani vdaka genialnej kamere. Vdaka scenaru a snahe tvorcov "zdimat a zdimat". Niektorym latentnym SM-chtivym vsak moze presne po tomto srdiecko volat. Nepatrim k nim. Najslabsia seria. Neodporucam. ()

Prasatá (2021) (S04E01) 

Zaujima ma, ci bude otvoreny ozbrojeny konflikt. Ze stara "rasplicka" este stale funguje a bytostne June nenavidi, bude asi jednym z hlavnych hnacich motorov serie. Uvidime no...dianie na statku mi prislo...divne. ()

Tieň noci (2021) (S04E02) 

Cakal som rezkejsi a nie moc naivny dej. Hoci, je uplne jasne, ze ked sa niekam zdekujete, asi velmi dlho tichucko kdesi preslapovat je ta najrozumnejsia vec. Zaujimave aspekty pri potrebach deti na kanadskej strane, kym na tej v Gileade sa "preslapuje" a travi. Priemer. ()

Priecestie (2021) (S04E03) 

Pripajam sa k vyhradam voci logike. ;) Ano, i pri plnom vedomi si emocii, ktorymi tvorcovia od prveho dielu vsetko ospravedlnuju. Stalo sa to zial uz len emocnym SM vydieranim, ktore by fungovalo na niekoho, ktory serial pozera len pre "tieto pocity". 40% Sklamanie. Snad sa to este spamata a naskoci na rozumnejsiu liniu. ()

Mlieko (2021) (S04E04) 

Co by si len tvorcovia pocali bez prostoduchej obetavej a usmievavaej jednoocke Janine. Bieda. ()

Chicago (2021) (S04E05) 

Za ten necakany zaver polhviezdie naviac. "Strategicke rozhodovanie" velitelov Gileadu bola strasna fraska. 45% ()

Doma (2021) (S04E07) 

Ok, za vystup June voci Serene a jej detialny rozbor to stalo. Som zvedavy, ci sa na tomto fronte opat prehra, a teda nasi "vysokopostaveni vazni" zrazu "sklidia" smotanku. Nedivil by som sa tomu. ()

Svedectvo (2021) (S04E08) 

Konecne logicky vyplyvajuce emocie po rokoch mucenia. Zrejme by z toho nejedna "dobrosrdecna dusicka" vyprazdnila nad svojou naivitou zoci-voci opravnemu hnevu, obsah svojho zaludka. :) ()

Divočina (2021) (S04E10) 

OK, doslo k urcitemu zadostucineniu. A ze nas prijemne hrialo pri srdiecku. :) Ano, malo to svoje logicke diery, snad Gilead zdovodni "stratu" prevazaneho. Skoda, ze sme nemali tu cest, vidiet este v zavere trosku "pokles kutikov ust" Sereny. Ale to zrejme bude az v dalsom. Skoda toho natahovania a predlzovania agonie celej tejto serie. Zaverecny diel je asi vykupenim, za tou podpriemernostou. ()

Súvisiace novinky

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

20.11.2022

Až třetina fanoušků Marvelu cítí únavu z konstantního přílivu nového obsahu do kin a na streamovací službu Disney+. Spolu s tím ale většina fanoušků rovněž zhlédne každý Marvel projekt, který vznikne… (viac)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (viac)

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

Najdou Daredevil a spol. nový domov?

13.02.2019

Nemusíte být zrovna fanoušky, aby se k vám dostala zpráva, že tři z pěti Marvel/Netflix seriálů jsou mrtvé. Situace okolo Daredevila a zbytku Defenders se vehementně řeší už dlouhé měsíce, a přestože… (viac)

75. Zlaté glóby - výsledky

75. Zlaté glóby - výsledky

08.01.2018

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 75. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (viac)

Reklama

Reklama