Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 2
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa BonRStone k tomuto seriálu (6)

Kaer Morhen (2021) (S02E02) 

Prečo to len tomuto skvelému fantasy svetu robia? Lauren Schmidt má niečo proti Poľsku?  Alebo proti všetkému čo je dobré a overené, že je dobré a ľudí baví? Lešij medzi múrmi Kaer Morhen? Prostitútky medzi múrmi Kaer Morhen? Alebo má snáď niečo proti Eskelovi? V tejto časti je nahlavu postavené všetko. Škoda, že minutáž nie. Jedna hviezda za obsadenie Vesemira. Linka Yen to koho zaujíma? A to sa na ňu dívam relatívne rád. Ale moment, čo prečo ako? Keď je Yenefer s Geraltom zaujíma ma, keď si ide sólo, čakám na koniec scény. Tešil som sa na začatie výcviku Ciri, rozvíjanie vzťahu matky Yenefer a otca Geralta a miesto toho som dostal konárom po papuli. ()

Ztráty (2021) (S02E03) 

Lajna Geralta a Ciri bavila vizuálne aj obsahovo. Takto si zaklínača predstavujem. Scenár Yenefer dnes prekvapivo na 60%. Prvá časť druhej série, ktorý dosiahla aspoň priemer a nič ma vyložene nevytočilo. ()

Tajné zprávy z Redanie (2021) (S02E04) 

Ciri sa mi začína páčiť viac a viac. Skvelé napísaný vývoj jej postavy, no až na ten divný moment, keď si z nej zaklínači uťahovali. Absolútne mimo a nehodilo sa mi to tam. Už si zvykám, že keď mám konečne z niečoho dobrý pocit, nato to absolútne dodrbú.  Celkovo tých Geraltových druhov totálne odflákli, teda až na Vesemira. Triss zapadla a oživila scénu, ale stále si nedokážem pomôcť a chcel by som vidieť tu "našu" ryšavú Triss, ktorú poznáme z hier. Geralt klasicky výborný, no v tejto časti ho bolo žalostne primálo. No a príbehová linka Yenefer má síce konečne začína baviť, ale bojím sa, že je to len vďaka Marigoldovi. Nebyť jeho, dám tejto časti priemerné 3 hviezdy a to je hanba. Takže viac Marigolda! Začínam sa báť, že kým sa tento seriál naštartuje na úroveň kam patrí, Vesemir s Triss snáď vynájdu aj spaľovací motor. ()

Ukaž jim záda (2021) (S02E05) 

V tejto časti pre zmenu nudí aj Geralt, nič sa v jeho príbehu nedeje. Ciri zase o kus bližšie divákovi, no ohlásenie Divokého Honu stálo za nič. Yen pre zmenu už začala nudiť aj v spolupráci s Marigoldom. Burn Burcher Burn! Ehm teda, Burn Witcher serial Burn! ()

Milý příteli (2021) (S02E06) 

1. Nazvem to "scény, ktoré mali v divákovi vyvolať emóciu" + (chýba mi to akosi v celom zaklínačovi a ak sa to už aj objaví, je to spravené na hovno). 2. Akčné scény na začiatku a na konci časti ďalšie + (ak si teda odmyslíme mierne over power Geralta) 3. Kamera pri záverečnej akčnej scéne +. 4. Ako celok žiaľ tradične podpriemer, maximálne priemer. Nebyť troch spomenutých bodov, nedám ani 3 hviezdy. A začína ma to sakramentsky nudiť. Ukážka z hry mi momentálne príde pútavejšia. Epizóda končí so slovami, že kvapka Cirinej krvi môže zničiť celý svet a ja si poviem no a čo, hlavne je koniec ďalšej vyčerpávajúcej väčšinou nudnej epizódy. ()

Shaerrawedd (2023) (S03E01) 

Podľa mňa to bola najlepšia epizóda tretej série Zaklínača. Určite to bude už len horšie. (písané pred zhliadnutím druhej časti tretej série Zaklínača). Ale vážne teraz. Tvorcovia si dali podľa mňa najviac záležať na tom, aby bola Yenefer a Ciri príťažlivejšia ako v predchádzajúcich sériach. Viac asi nemám čo napísať. ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama