Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 4
USA / Poľsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvorcovia:

Lauren Schmidt

Predloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrajú:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenzie používateľa oasismanik k tomuto seriálu (8)

Zaklínač (2019) 

Najkrajší vianočný darček! Pochopitelne som sa dosť obával, ale zbytočne, pri sledovaní mám presne ten istý feeling ako pri hrách a pri knihách. ()

Série 2 (2021) (S02) 

6 častí druhej série stačilo na to, aby som definítivne ukončil sledovanie jedného z najočakávanejších projektov môjho života. Prvá séria bola výrazne kvalitnejšia, možno trochu chaotickejšia pre nečitateľov, ale nesnažila sa silou mocou zmeniť niečo, čo už bolo dokonalé, pridali do toho trochu svojho, malo to tú správnu Witcher atmosféru a veľmi som si sledovanie užíval. Druhá séria začala ešte lepšie, prvá časť bola naozaj skvelá, potom to už nabralo rýchly spád. Odklon od knižnej predlohy by som chápal, keby prišli s niečím podobne dobrým, ale drvivá väčšina vecí nedávala žiadny zmysel. Za 6 ( !) častí sa nestalo absolútne nič, dej sa neposunul absolútne nikam, pochváliť môžem iba všetkými obľúbeného Marigolda a skvele fungujúcu chémiu medzi Ciri, Geraltom a Yenn. A skvelý český dabing. Tu bohužiaľ všetky pozitíva končia a nasleduje scenáristická mizéria, nemôžem sa ubrániť pocitu, že to všetko zbúchali za pár dní. Na začiatku druhej série som nechápal prečo všetci mrnčia, že to nejde podľa kníh. Už mrnčím aj ja. A pritom sa dá íst v pohode aj mimo knižnú predlohu, stačí sa pozrieť na fenomenálne hry, kde je ten dej minimálne rovnako kvalitne napísaný ako v knihách. Dokonca, ospravedlňujem sa za rúhanie, by som povedal, že ešte lepší. Ach bože...a to som od toho ani nemal až také očakávania. Najlepšie to celé popisuje prirovnanie k amatérskej fanfikcii s naozaj obrovským rozpočtom. ()

Zrnko pravdy (2021) (S02E01) 

Uvod veľmi, veľmi slušný. Už je to mnoho rokov, čo som čítal pôvodné knihy, čiže si seriál asi užijem o dosť viac ako všetci, čo tu nariekajú. ()

Kaer Morhen (2021) (S02E02) 

Aktuálnych 68% je asi spravodlivých. Kaer Morhen v pohode, ale linka Yennefer príšerne natiahnutá a celkom wtf...Ale ja som spokojný. Na to kvičanie ohľadom rozdielov oproti knihám si asi budeme musiet zvyknúť :) ()

Ztráty (2021) (S02E03) 

Veľký freestyle, bohužiaľ zatiaľ asi najnudnejšia časť, kde sa takmer absolútne nič neudeje. Vyzdvihnúť musím opäť perfektne vybrané a nádherné prostredie Kaer Morhenu a veľmi dobre fungujúcu chémiu medzi Geraltom-Ciri a Geraltom-Vesemirom. ()

Tajné zprávy z Redanie (2021) (S02E04) 

Marigold je vždy super, o tom žiadna, niektoré dialogy sú mierne debilné, ale je to ešte v medziach normy, dokopy sa opäť nič významné neudeje, ale pozerá sa na to stále relatívne dobre. ()

Ukaž jim záda (2021) (S02E05) 

Ach...ono by to aj bolo dobré, keby to celé nebolo zvláštne. Ale baví ma to, špeciálne Marigold a Yennefer sú skvelo fungujúca dvojka. ()

Milý příteli (2021) (S02E06) 

Opäť slabšie 4, čo asi tak zatiaľ zhruba reflektuje kvalitu celej druhej série. Medzi hlavnými postavami je skvelá chémia, čo je podľa mňa veľmi výrazné pozitívum. Tie boje si zas až tak neužívam, pôsobí to občas ako Matrix a nie ako stredoveká fantasy, ale tak dali si aspoň tvorcovia na tom záležať. Škoda je hlavne to, čo som tak nejako tušil, že pravdepodobne to úplne najlepšie bolo ponúknuté hneď v prvej časti tejto série a teda pochopiteľne tá časť, ktorá išla takmer striktne podľa kníh. ()

Súvisiace novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (viac)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (viac)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (viac)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (viac)

Reklama

Reklama