Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (viac)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Réžia:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (viac)

Predloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (viac)

Hrajú:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(113)

Ako svet vyzeral, keď sa menil na hrôzostrašnú apokalypsu zobrazenú v Živých mŕtvych? Fear the Walking Dead sa odohráva v Los Angeles. Sleduje osudy Hispánca Travisa Manawu (Cliff Curtis), ktorý sa pri apokalypse stretáva s Madison Clark (Kim Dickens) a jej deťmi Nickom (Frank Dillane) a Aliciou (Alycia Debnam-Carey) v The Walking Dead. (Sexy_Beast)

(viac)

Recenzie používateľa Furmi k tomuto seriálu (6)

Dobrý člověk (2015) (S01E06) 

Fear som si chcel dať už dávnejšie no odrádzalo ma jeho nízke hodnotenie. To mi mnohé napovedalo. Hlavne to že nesmiem očakávať Walking Dead. A presne tak. Toto nieje Walking Dead. Dokonca ani jeho mladší brat možno tak bratranec z druhého kolena. Pomalý rozbeh, v podstate príbeh naberá grády až posledným dielom prvej série, nesympatické hlavné postavy, veľa nudných scén a hluchých miest. A to som si myslel že ulice LA ponúkajú väčší priestor na poriadný zombie mord ako lesnaté okolie Atlanty. Hold, produkcia a réžia robia veľa. No pri týždennom čakaní na 7. sériu TWD je Fear celkom príjemné spestrenie. ()

Sever (2016) (S02E15) 

Druhá séria o nič lepšia ako prvá. Stále pomalé tempo (ešte pomalšie keďže sa rozšírila na 15 dielov), stále mi hlavné postavy niesu sympatické. Dokopy možno tak len 3 - 4 diely ktoré za niečo ako tak stáli. Nepáči sa mi že sa už vo štvrtine druhej série seriál rozdelil na 4 rôzne hlavné línie ktoré od seba boli diametrálne odlišné čo sa kvality týkalo. Divák je tak prinútený sledovať zaujímavé putovanie Travisa so synom Chrisom a potom pol následujúceho dielu sa nudiť pri roztopašnom Nickovi ktorý sám nevie čo chce (a to som mu po prvej sérii fandil asi najviac zo všetkých postáv). Rozhodnutím rozdeliť hlavnú líniu na 4 časti sa stala aj pre mňa fatálna chyba v tomto type seriálu a to absencia hlavného hrdinu. Spočiatku to vyzeralo na Travisa ale po druhej sérii už tomu tak nieje. Linearita TWD a hlavnej postavy Ricka od začiatku bola oveľa lepšia voľba. Fear obkukáva staré triky z TWD ženie ich do seriálu príliš rýchlo a pritom kopu podstatných vecí vynecháva a ešte aj pridáva vlastné ktoré proste nefungujú. ()

Série 3 (2017) (S03) 

Tretia séria Fearu mala od začiatku nato aby pokorila veľmi slabú siedmu sériu The Walking Dead. Tak zhruba do polovice sa jej to aj náramne darilo a ide o jednoznačne zatial najlepšiu sériu z tohto seriálu. Avšak od druhej polovice mi z očí spadli ružové okuliare a pochopil som že sledujem len slabý odvar pôvodnej myšlienky ktorý by sa ešte musel náramne snažiť aby predčil celkové kvality jeho staršieho predchodcu. ()

Nová hranice (2017) (S03E02) 

SPOILER !!! ....... : No som veľmi zvedavý kde sa bude seriál ďalej uberať po takto skorej nečakanej smrti Travisa hneď na začiatku (ešte len) tretej série. Považoval som ho za jednu z hlavných postáv (keď nie úplne hlavnú) a za ťahúňa seriálu. Fear sa zas ukázal ako úplne nepredvídatelný a s postavami sa zahráva úplne iným spôsobom ako TWD (ako som spomenul v komente po zhliadnutí druhej série, máme tu viacero hlavných línií a nešpecifikovanú hlavnú postavu). ()

100 (2017) (S03E04) 

Nechcem veľmi predbiehať a nebodaj niečo zarieknuť už po štvrtej epizóde ale Fear vyzerá túto sezónu byť nesmierne nadupaný. Prva a druhé séria boli čisto priemerné veci ktoré hrali druhé husle oproti TWD a boli len spestrením popri čakaní na novú sériu the walking dead. Avšak, čo možno aj nahralo Fearu tento rok do karát bolo to že 7. série TWD bol prepadák (podľa mňa najhoršia séria zo seriálu) a tak prichádza Fear ktorý je zatial omnoho lepší. Dúfam že toto tempo, atmosféra a brutálne dobrý scenár vydržia Fearu až do konca 3. série, bude sa načo tešiť. ()

El Matadero (2017) (S03E14) 

Najnezabudnutelnejšia scéna z Walking Dead universa pre mňa bola Darylova opekačka vačice na ohni v strede Alexandrie. Po tomto diely je asi nahradená scenaristicky najabsurdnejším bizárom a toď "polnočnou prechádzkou medzi stádom (ne)mŕtvych pod vplyvom drog, alkoholu a prasačích semeníkov". WTF ? ()

Súvisiace novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (viac)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (viac)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (viac)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (viac)

Reklama

Reklama