Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • Česko Thor: Ragnarok (viac)
Trailer 2

Thor je uväznený na opačnom konci vesmíru. Bez svojho mocného kladiva je nútený pustiť sa do preteku s časom, aby sa vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok – skazu svojho domova a koniec Asgardskej civilizácie, ktorý sa snaží rozpútať nový silný nepriateľ, nemilosrdná Hela. Predtým ale musí prežiť smrtonosnú gladiátorskú súťaž v ktorej sa ocitá tvárou v tvár svojmu bývalému spojencovi z Avengers – Neuveriteľnému Hulkovi. (Saturn)

(viac)

Videá (11)

Trailer 2

Recenzie (1 280)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ja som to kladivo nepoznal. Ale z toho, ako láskyplne o ňom rozprávaš, to znie tak, že ste medzi sebou mali krásny vzťah, ktorý by sa dal prirovnať k vzťahu so živou osobou.“ – „Povedal si to veľmi pekne. Ďakujem ti.“ Ježiši to je divočina! Šibalsky roztopašné!! Parádny rozjazd, bravúrny koniec a medzitým... kopec superšvandy! Dve hodiny som sedel ako prikovaný a bavil som sa, hoci pôvodne som mal z kombinácie Thora a Flasha Gordona obavy. Presne tento absurdný typ humoru zbožňujem. Nezabudnem na vtipy ako „hra na zachráňte ma“, „pád na most“, „dnes mám narodeniny“, „maskujem sa – veď je ti vidno tvár – ale keď si to dám takto, tak nie je - aha“, „samovoľné otáčanie reťaze“ a „odrazená lopta“. Miestami to vyzerá ako sitkom za 180 miliónov (režisér sa evidentne inšpiroval kraťasmi Team Thor). Občas je humor použitý vo vážnych momentoch a tým pádom ich trocha znehodnocuje, ale s prižmúrenými očami sa to v pohode dá. Od Hulka resp. Bannera som čakal o čosi väčší priestor (a Hulk je možno až príliš detinský), zato má film množstvo momentov, ktoré príjemne zaskočia (Sanctum Sanctorum, oko, Thorova trojica spolubojovníkov, mystické pasáže s Odinom, kamenný Korg alebo geniálna hláška "Nie si predsa boh kladiva, ale hromu."). K tomu Jeff Goldblum (podávajúci typický goldblumovský výkon), veľmi pekná vizuálna stránka (viacero ikonických momentov – Thor skáčuci na moste proti šíku nepriateľov, zničenie Valkýr, možno takto nejako by to vyzeralo, ak by sa režisér rozhodol sfilmovať Bibliu). V neposlednom rade treba povedať, že tento film pravdepodobne zachránil Thora pred smrťou, pretože Hemsworth je pod Waititiho radikálnym režijným vedením nový človek a hrá novú postavu, ktorú by nechalo zabiť len štúdio so samovražednými myšlienkami. Nebál by som sa Ragnaroka označiť za jednu z najlepších marveloviek. Uznávam ale, že veľa zachraňuje aj neskutočný soundtrack. P.S. - Komiksovú predlohu pokojne ignorujte, je stará a slabá, paradoxne ale film vlastne nie je ani tak adaptáciou komiksu Thor: Ragnarok, ako skôr Hulkova planéta. Cinemax TN 2017 ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $180miliónovTržby USA $315,058,289Tržby Celosvetovo $853,977,126 Tržby za predaj Blu-ray v USA $54,084,736Tržby za predaj DVD v USA $13,355,720║ Nepomôžem si ale zo všetkých Avengers ma najviac baví Thor, ten ma zatiaľ neomrzel, stále ma svoje čaro, sympatie. K tomu ešte keď tu je aj slizký Loki, tak nie je o čom, Tom Hiddleston je ako stvorený pre túto postavu. Samozrejme je tu neustáli digi kentus na každom kroku, podobný ako naposledy vo Strážcoch Galaxie 2, ďalší čudesný svet, plný bizardných ksychtov ale hlavné postavy to tu utiahnú a hlavne bavia a to výdatne. Po prvej polovici som sa už ani nevládal usmievať, fakt výdatne zábavné sústo. Akcia v norme, dynamická, nové postavy ujdu, aj nový Thorov zostrih aj dojemné divadelné predstavenie. Akurát som trošku nepochopil čudný balanc postavy herca Karla Urbana. Ale ináč na pár drobotiniek to je lahodný popcorňák. /videl v kine: 90%/ ()

Reklama

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Od vážného dramatu s podtóny Shakespeara se pomalu utíkalo už v druhém díle, třetí díl tento přerod dokonal. Z třetího Thora je jednoznačně nejvtipnější marvelovka. Přes dvě hodiny nabité humorem často velice typickým pro Waititiho (včetně jeho cameo role). Všechno je neuvěřitelně barevné a hraje na tu nejjednodušší notu. Bohužel právě to je i nejslabší část filmu, který je jinak nadupaný od první do poslední minuty. Vynikající záporačka (stále krásná Cate Blanchett) mezi vtipy a odlehčený tón nezapadá, stejně jako (logicky slušně vypointovaný) závěr, který má rozsah řecké tragédie, ale díky té srandě, je to vlastně úplně emocionálně v jiné rovině. Současně by mě zajímalo, do jaké míry je kontraproduktivní ta snaha do každého komiksového filmu narvat co nejvíce postav (ať z jiných filmů nebo ze stejné série a recyklovat a recyklovat...). Bavil jsem se a o pár dní to ve mě vlastně neponechalo příliš "chytrého humoru" a vtipů. Holt není anus, jako anus. PS: divadlo je boží. PPS: Goldblum je kapitola sama pro sebe. PPPS: Banner byl velice vtipný, i na suchara, kterého Ruffalo zvládá skvěle. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Cože, komedie? Vlastně proč ne. Naštěstí se nejedná o řachandu od začátku až do konce, páč to bych zrovna u Thora nemusel. Valkýry, cesta vesmírem, důchodce Odin a proradný Loki. Blanchettová zas a znovu dokazuje, že zvládne jakoukoliv roli. Hela je fakt Hell. Na retro se naštěstí tolik nehraje, takže jen dvakrát hit od Led Zeppelin a tričko Bruce Bannera, na kterém je obal alba Rio od skupiny Duran Duran. Akce, destrukce a Ragnarok, který je očekávaný a žádoucí, jelikož nezáleží na místě, ale na národu. Takže: Vzhůru do řiti. Ďáblovy řiti! ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Celovečerní epizoda nablblého tuctového sitcomu za bezmála čtyři miliardy korun, na které je zdaleka nejzajímavější záměrná guilty pleasure stylizace à la přebaly osmdesátkových metalových alb a synťákový soundtrack. Naštěstí jsou si všichni zúčastnění (a že jich tu je pěkná řádka) vědomi "k čemu se upsali" a tak si zdejší na sílu tlačený hahafest (stavěný na tom, že jde v podstatě o parodii na "thorovky" akorát s Thorem) aspoň náležitě užívají skrze echt přestřelené výkony, které to jako jediné drží nad vodou. ()

Galéria (360)

Zaujímavosti (107)

  • Ve scéně, kdy se Loki (Tom Hiddleston) v přestrojení za Odina kouká na divadelní hru o své „falešné smrti“, si můžeme všimnout velké kresby Asgardu na pozadí divadla. Jedná se o původní vyobrazení Asgardu z originálního komiksu „The Mighty Thor“, kde byl Duhový most vyobrazen pouze v základních barvách. (UncleMorty)
  • V časných ranních hodinách, než se objevili první členové štábu, bylo v prostorách v blízkosti dekorací Asgardu a Sakaaru možno často pozorovat skupinky divokých klokanů. (Zdroj: Falcon)
  • Když Valkýra (Tessa Thompson) navrhuje plán útěku ze Sakaaru, tak se zmíní, že by mohli doplnit palivo na planetě Xandar. Jedná se o tutéž planetu, kde Strážci Galaxie (2014) vedli závěrečný střet s Ronanem (Lee Pace). (Charpy)

Súvisiace novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (viac)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (viac)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (viac)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (viac)

Reklama

Reklama